Mint ismert, Orbán Viktor saját kezűleg rendelte el, hogy gyakorlatilag bárhol lehet ezentúl fakivágásokat végezni Magyarországon, és ez alól a védett területek sem mentesülnek.

Ezért hülyeség a kormány tűzifarendelete a WWF szerint
Fotó: Pixabay

A WWF Magyarország Facebook-posztban vázolja, mik ennek a hátulütői. Mint írják,

"a kormányrendeletben szereplő lazítások olyan mértékűek, amire a huszadik században is csak rendkívüli – a jelenleginél sokkal kritikusabb – időszakokban került sor, és aminek következményeit a hazai erdők a mai napig nem heverték ki teljesen".

A WWF szerint az új előírásoknak közvetlenül nincs szerepe a tűzifahiány mérséklésében, miközben lemondunk természetes erdeink helyreállításáról a védett területeinken.

Példátlanul kockázatos lépésnek tartjuk a fakitermelés fokozását. A jó természeti állapotú erdőterületek segítik a klímaváltozás hatásaival szembeni védekezést, csökkentik a villámárvizek kialakulásának kockázatát, szerepük van a táji vízmegtartásban, védenek a talajerózió ellen. A fenntarthatatlan mértékű fakitermeléssel mindezek elvesztését kockáztatjuk, és a későbbi évtizedek erdőgazdálkodásának alapjait ássuk alá

- foglalta össze észrevételeit a szervezet.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Shikarescu: Téged is lehúzhattak volna inkább a klotyón...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
@Shikarescu: Téged is lehúzhattak volna inkább a klotyón...
namihami
Azért reméljük, hogy egy ötgyerekes felcsúti gyerekgyártó nem kényszerül megint a vejét küldeni, hogy fát lopjon! Ha összegyűjti és megszárítgatja az eddig eldobált sz@ros pelusokat, akkor a majorság egyik szobáját kifűteni talán nem tudja, de temperálni talán.
A keleti testvérei ezt tevesz@rral évezredek óta gyakorolják. Eleget turnézik arra, kérhet némi szakmai tanácsot kipcsak testvéreitől és barátaitól.
Istenakinincsen
Tudja már O1G hogy nem lesz gáz, ezért kell az erdőírtás...utánam a vízözön mondá a király!
Láncfűrészesek, kályhaépítők egyesüljetek! Sivatagot építünk hogy senki se fázzon...aztán majd megvédünk a szárazságtól/aszálytól! Földcsuszamlás sárlavina nem számít! Eső még nincs,és ha nem lesz ebből csak por lehet.
Istenakinincsen
@Maccska: Ne ugass riziko shikari, nekem nincs félnivalóm! Te kis buzik!
verőce21
Ti fűtsetek télen szabadsággal, demokráciával meg tehénszarral..., mi gázt, áramot, gázolajat használunk...
human
Persze, hogy bűn a rendelet mind emberrel mind természettel szemben. De Orbán kétségbeesett. Ő már tudja mekkora baj lesz. Ide kormányozta az országot 12 év alatt. Az utolsó tartalékainkat éljük fel amit a ner még meghagyott nekünk.
Nyírfa
Most már türelmetlenül kérdezem: mikor küld selyemzsinórt Orbán Viktornak a magyar nép?
Saját kezűleg elrendelte...egy parlamentáris rendszerben!
Áder, horgászni mész inkább, amíg van vízfelület az országban, vagy galléron ragadod a barátodat, és elmagyarázod neki, mi az, hogy környezetvédelem a klímaváltozás árnyékában?
Nagy reményeim nincsenek veled kapcsolatban, de egyszer megdolgozhatnál a pénzünkért.
kisfalud
Szerencsére a mini. elnökünk az erdőgazdálkodáshoz is ért. A madarak pedig fészekrakás előtt kérjenek írásos tájékoztatót tőle, hol nem lesz fészkelési időszakban fakitermelés, hogy a fiókáik ki is repülhessenek ha sikerül felnevelni őket.
Én pedig attól félek, hogy elcsábítják a vezérünket az erdővédelemmel foglalkozó nemzetközi szervezethez, ahol eddig a hazánkból általa elüldözött szakemberek is szép számmal dolgoznak. Akkor mi lesz a mi kis sikeres hazánkkal, nélküle?
Peller Anikó
@kisfalud: 'Szerencsére a mini. elnökünk az erdőgazdálkodáshoz is ért'. Így aztán kishazánk szarba szökken.
vacsi
"gyakorlatilag bárhol lehet ezentúl fakivágásokat végezni Magyarországon,"
Azért nem pontosan így szól a rendelet.
kisfalud
@vacsi: Természetesen nem írhatták bele e rendeletbe, nehogy belekössenek, hogy csak ott lehet kitermelni a fát, ahol van.
ómió
WWF-ék is a "hűvösbeni ruhaszellőztetésre tettek"!?
magyar1
@ómió: Azzal bezzeg nem foglalkoznak, hogy Ursula megnyittatja a bányákat, az atomerőműveket sem záratják be mindez azért, hogy az amcsik vagyonokat szerezzenek Ukrajnából, legalább kétharmadot és ezzel hatalmas haszonra tegyenek szert a milliárdosaik, nem beszélve a legnagyobb üzletről a fegyvereiket is eladják a tetves milliárdosok mert nem pusziért szállítják oda - az biztos.
csak úgy....
@magyar1: veled könnyü dolga van fideszéknek, te mindent beveszel nekik..
ómió
@magyar1: Látod, a lényeg egy szeletkéje az maga az "efftársi smafu"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.