Az új rezsiszabályokkal minden magyar családot, minden magyar nyugdíjast véd a rezsicsökkentés az átlagfogyasztásig, az augusztustól életbe lépő rezsiszabályok részleteit a lakossági rezsiszámlák is tartalmazni fogják – közölték a kormány honlapján pénteken.

Üzengetésbe kezd a magyar kormány a rezsiszámlákon keresztül
Fotó: Pixabay

Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók miatt egész Európában drasztikusan emelkednek az energiaárak és energiaválság alakult ki. Az áram ára több mint ötszörösére, a gáz ára több mint hatszorosára emelkedett egy év alatt, és az emelkedés folytatódik – írták a kormany.hu oldalon.

Kiemelték: a kormány célja ebben a helyzetben is, hogy megvédje a lakossági rezsicsökkentést.

Az augusztusban kibocsátott lakossági gáz- és áramszámlákon feltüntetik, hogy a kormány az átlagfogyasztásig rezsicsökkentett díj alkalmazását írta elő. A számlák tartalmazni fogják továbbá, hogy a rezsicsökkentett díj nélkül mekkora lett volna a fizetési kötelezettség az elszámolt időszakban, és azt, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően mennyit takarított meg a lakossági fogyasztó – közölték.

Mint írták, minden család kap rezsicsökkentett gázt és áramot.

Európában egyedül Magyarországon van rezsicsökkentés, aminek köszönhetően egy átlagos fogyasztású, magyar család ezután is a valós piaci ár hetedéért kapja meg az áramot, és a valós piaci ár tizedéért a gázt.

A rezsicsökkentés fenntartásának köszönhetően egy átlagfogyasztású család ezután is havi 181 ezer forintot, éves szinten 2 millió 175 ezer forintot spórol meg – olvasható a kormany.hu oldalon.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m73
Milyen rezsi csökkentés te barom? Adjatok eu-s bért és akkor nem kell ez a rizsa duma!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@ómió: És mi van azokkal akik a moszkvai segget nyalják most. Ők kik, mik? Nagyon sántít a mondanivalód. Nem vagyok "csápos". Az te vagy. orbán kicsi csáposa.
Nessy
@ómió: Olvastad, amit írtál? Ki Putyin hűséges barátja? Kik azok, akik minden lehetséges fórumon vétóznak, ha Putyin elleni szankciókról van szó? Segítek! Orbán és Szijjártó! Kik azok, akik állandóan Brüsszelt támadják, miközben pénzért tartják a markukat? Orbán és Szíjjártó! Ki fosztogat és osztogat, kinek van rá lehetősége, és teljes felhatalmazása "vészhelyzet miatt"? A miniszterelnöknek, akit Orbán Viktornak hívnak!
verőce21
Kormány meg köszöni, de nyári szünet van, akinek kell az a hivatalában, rendkívülin fogadhat...
ómió
@Horizont: Te csak seggnyalás keretében tudod elképzelni a bárkivel - horribile dictu még a Moszkvával való - kereskedést is!? Hát, ne mindig a tetübolsi fajtából indulj ki!
ómió
@Nessy: Te az efftársi hazudozást úgy sajátítottad el, vagy az de genere nálad? Volt eddig az Uniónak legalább 4-5 "szankciós csomagja" Oroszország ellen! Egyiket se vétóztuk meg, még, ha görcsösen hazudnád is ránk! Vétót a saját ellehetetlenítésünk esetére (az orosz olaj meg gáz vétója) "lebegtettük be", sikerrel! A "csövön ellátottak" ki lettek véve a vétókörből! Mi pedig nem "pénzért tartjuk a markunkat", hanem mindössze az alapszerződés szerint nekünk járó pénzeket várnánk, már, ha a tetübolsi "alegységek" ezt ott nem gáncsolnák el folyton! Ugye, erre a "fosztogatásra" gondoltál, amit így idehaza a "Zorbán" nem képes "elosztogatni" se!?
Nessy
@vacsi: Ami azt illeti, a közületek piaci rezsijét nap, mint nap kifizetjük a termékek és szolgáltatások árában, 27% Áfával megfejelve! Mint ahogy most az üzemanyag árát is fizetni fogjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.