Teljesen átszabta a kormány a rezsicsökkentés keretében kedvezményes áron igénybe vehető áram- és földgáz szolgáltatásának kereteit. Ezt állami közfeladatnak minősítette, amelynek ellátására külön társaságokat jelöl ki – írja a Bank360.hu.

Állami közfeladattá tette a kormány a rezsivédett áram- és gázszolgáltatást
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet kimondja, hogy a kormány az elérhető árú villamos energia és földgáz ellátás biztosítására „rezsivédelmi szolgáltatást” nyújt az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő felhasználók számára. A rendelet értelmében a rezsivédelmi szolgáltatás a kedvezményes áron igénybe vehető áram- és gáz mennyiségéig jár az energiapiaci körülmények megváltozása esetén is.

A rezsivédelmi szolgáltatás ellátására a 2022. január 1. és 2023. december 31. közötti időszakra a földgáz esetében egy szolgáltató társaságot jelöl ki, az áram egyetemes szolgáltatásban pedig az engedélyeik területi hatályával az ország területét együttesen lefedő, több egyetemes szolgáltató konzorciumát. 2024. január elsejétől pedig két év időtartamra áram- és földgáz-szolgáltatót jelöl ki.

A kormány pénteken arról is döntött, hogy a rezsiszámlákon feltüntetik, hogy a rezsicsökkentett díj nélkül mekkora lett volna a fizetési kötelezettség az elszámolt időszakban, és azt, hogy mennyit takarított meg a lakossági fogyasztó.

Forrás: Bank360.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A rezsivédett áram kétszeres, a rezsivédett gázszolgáltás pedig hétszeres brutális áremelést jelent. Aki ezt rezsicsökkentésnek mondja az már orvosi eset, vagy hazudik. A maffiaállam által megállapított átlagos fogyasztási értékek pedig köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, mely számtani trükközéssel, csalással hoztak ki, hogy megsarcolják a fogyasztókat, mivel csődben van az ország, a hibás gazdaságpolitika/lopás és a választási pénzszórásból adódóan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ez valami új trükk ? Vagy csak a megszokott szélhámosság ?
Gazella
Szégyenlem, hogy magyar vagyok.
Persze, hogy juss pénz lenyúlás van a dolog háta mögött...
verőce21
Ez egy régi trükk, új bázisra vetítve...
Yeromos
@justhpeter: Persze, hogy trükk, így a lakosági fogyasztókat gyakorlatilag visszakényszeríti egyetlen szolgáltatóhoz. tudnék rá tipprlni ki lesz az.
simmering73
Öt nap telt el, egyszer sikerült a kvótában maradni. Felteszem a kérdést, hogy lehet az, ha két egymást követő nap ugyanazok a fogyasztók ugyanannyi ideig működnek, hogyan lehetséges, hogy egyik nap 7,7kWh másik nap 9,4kWh áramot fogyasztanak.
Eladott Ország
A rezsivédett áram kétszeres, a rezsivédett gázszolgáltás pedig hétszeres brutális áremelést jelent. Aki ezt rezsicsökkentésnek mondja az már orvosi eset, vagy hazudik. A maffiaállam által megállapított átlagos fogyasztási értékek pedig köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, mely számtani trükközéssel, csalással hoztak ki, hogy megsarcolják a fogyasztókat, mivel csődben van az ország, a hibás gazdaságpolitika/lopás és a választási pénzszórásból adódóan.
sgl
A fideszvezérek azt hiszik MO mindenestűl az övök.
Lopnak, csalnak, hazudnak, amit tudnak magánosítanak, szuperül élnek közpénzből, amit tudnak magánvagyonná konvertálják olyan mértékben, hogy több generációjuknak ne legyen gondjuk.
Azt hiszik a nép nekik dolgozik, a közvagyon is őket kell szolgálja.
--------------------------------------------
Ezzel mentesítik magukat az erkölcs, büntetés eshetősége alól:
"A kommunistáknak volt negyven évük, ezért igazságos, hogy mi, akiknek semmit nem hagytak, most bepótolunk mindent. "
Egyébként a legszebb kommunista forgatókönyv szerint dolgoznak.
Rákosi csettnt a sírjában: fasza gyerekek, igazi jó tanulók lettek!
-------------------------------------
Mit vársz egy 300 ft-ért az anyját is eladó tömegtől?
Mit vársz egy olyan masszától akik naponta isszák a fideszhazugságokat és amikor ez kiderül akkor az nem számít, a fidesznek és vezérének mindig igaza van akkor is ha nincs?
Mit vársz olyanoktól akinek egy lebeg a szemük előtt akármi áron: a másikat kinyírni, elleheteleníteni, meglopni, nehogy hatalomra kerüljenek?
sgl
Ilyen kártékony kormánya békeidőben még nem volt MO-nak.
Állami felépítményt szétbombázták, maguknak hoztak létre egy újat amelynek minden vezetője iskolatárs, rokon.
Ilyen nincs a Földön más országban.
Médiákat megszálltak, amiben napi 36 órában hazudnak, magukat fényezik, másokat mocskolnak, saját szarukat csokinak adják el és a híveik kéjelegve szopogatják.
Hazudnak, lopnak, csalnak, az ország népét megosztották, egymásnak uszították.
1000 mrd-okat vesznek el csoportoktól, hogy saját seggnyalóiknak osszák szét, eközben maguk hihetetlen mértékben vagynosodnak, tizesével gyűjtik az ingatlanokat, mezőgazdasági területeket az EU támogatást lenyúlhassák, a gazdaságot totál taccsra tették, a jövőt felélik - utánuk a vízözön!- a múltat átírják, meghamisítják.
Mit mondtak fideszék, amikor nekiálltak lopni, rabolni?
"A kommunistáknak volt negyven évük, ezért igazságos, hogy mi, akiknek semmit nem hagytak, most bepótolunk mindent. "
Megideologizálták maguknak a rablást.
Külföldön már szégyellni kell: magyar vagy.
Köszönjük fidesz!
Maccska
@sgl: ne hergeld magad libcsi!Szégyelld csak magad,ha neked úgy jó!
Shikari
A magyarok kormánya védi a magyarokat. Ez a lényeg, a többi libsi hazudozás.
sgl
Mindent elmond a geczi köcsög gazemberről, hogy míg a világon mindenütt a demokratikus országokban a vezetők nem emelnek, sőt csökkentik jövedelmüket szolidaritásból addig ez a rohadék meg több mint 30%-al emeli saját és kormányának - többszáz ember,- tagjainak a fizetését.
Eleve duplába kerülnek mint a szocik dőzsi kormánya és még rátesznek.
Ilyen undorító gazember állami vezető nem volt a magyar történelemben.
Toller Béla
Maradjunk abban, hogy ennek a kormánynak fogalma sincs az állam feladatairól, még csak haloványan sem !
kereső
És mi lesz a valóban állami közfeladatokkal?? Úgy mint: oktatás, egészségügy, szociális ellátás, gyermek védelem(nem az NGO-k-tól),. Mert ez a "közfeladat"- csak a szokásos néphülyitő rizsa duma. És már eleve hazugság, hiszen az eddigi rezsi csükkentett fogyasztói ár is magasabb volt az elmúlt években, mint a beszerzési ár. Arra jó volt , hogy peti miniszter meg a többiek zsirosan kaptak támogatást az" államtól"- a magyar adófizetőktól életvitelük fenntartásához. És nem a tűzoltókat, a mentőket- a tényleges közfeladatot ellátó szervezeteket kellen inkább "szponzorálni+, mint a stadionokat, a focistákat, a taxisokat...qrva kormány, qrva ország!
csak úgy....
orbanisztánban dübörög a szemfényvesztés! -és a kuka shikarik elégedettek...
sgl
@Toller Béla: Ilyen szar államgazdasági adatsor sosem volt.
Minket irígyel EU! Mi vagyunk eu húzó motorja!
Minden életminőség mutatóban leestünk az EU aljára.
Korrupcióban az élre ugrottunk!
Eu legnagyobb gazembere Felcsútot váltva Karmelitában található.
EU legnagyobb tolvaja szintén.
hazudozás világcsúcsát a doktorkolostormalac tartja...
van még, folytassam??
ómió
Miért? Akkor, ezt most az állam, vagy az MSZMP KB biztosítja?
Nessy
Eddig is feltüntették a "megtakarítást" a számlákon, szép sárga táblázatban, évek óta göngyölítve!A papír és a számítógép türelmes! Majd akkor verje nemzeti színű fél téglával a mellét a kormány, ha nem teszik rá mindenre a 27% Afát, és nem nyer milliárdokat a költségvetés, mint pl. az infláción is!
levarosbukta
@Shikari: és még mindig van aki beszopja ezt a marhaságot. Ez az évszázad legnagyobb kész átverés show-ja.
Shikari
@levarosbukta: Nekem bőven elég, ha kevesebbet kell fizetnem. A többit nyugodtan rád bízom! :-)
amaramaistanna
Nem nyugszanak, amíg nem lopják el a maradékot is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.