Teljesen átszabta a kormány a rezsicsökkentés keretében kedvezményes áron igénybe vehető áram- és földgáz szolgáltatásának kereteit. Ezt állami közfeladatnak minősítette, amelynek ellátására külön társaságokat jelöl ki – írja a Bank360.hu.

Állami közfeladattá tette a kormány a rezsivédett áram- és gázszolgáltatást
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet kimondja, hogy a kormány az elérhető árú villamos energia és földgáz ellátás biztosítására „rezsivédelmi szolgáltatást” nyújt az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő felhasználók számára. A rendelet értelmében a rezsivédelmi szolgáltatás a kedvezményes áron igénybe vehető áram- és gáz mennyiségéig jár az energiapiaci körülmények megváltozása esetén is.

A rezsivédelmi szolgáltatás ellátására a 2022. január 1. és 2023. december 31. közötti időszakra a földgáz esetében egy szolgáltató társaságot jelöl ki, az áram egyetemes szolgáltatásban pedig az engedélyeik területi hatályával az ország területét együttesen lefedő, több egyetemes szolgáltató konzorciumát. 2024. január elsejétől pedig két év időtartamra áram- és földgáz-szolgáltatót jelöl ki.

A kormány pénteken arról is döntött, hogy a rezsiszámlákon feltüntetik, hogy a rezsicsökkentett díj nélkül mekkora lett volna a fizetési kötelezettség az elszámolt időszakban, és azt, hogy mennyit takarított meg a lakossági fogyasztó.

Forrás: Bank360.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A rezsivédett áram kétszeres, a rezsivédett gázszolgáltás pedig hétszeres brutális áremelést jelent. Aki ezt rezsicsökkentésnek mondja az már orvosi eset, vagy hazudik. A maffiaállam által megállapított átlagos fogyasztási értékek pedig köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, mely számtani trükközéssel, csalással hoztak ki, hogy megsarcolják a fogyasztókat, mivel csődben van az ország, a hibás gazdaságpolitika/lopás és a választási pénzszórásból adódóan.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
@Toller Béla: Ilyen szar államgazdasági adatsor sosem volt.
Minket irígyel EU! Mi vagyunk eu húzó motorja!
Minden életminőség mutatóban leestünk az EU aljára.
Korrupcióban az élre ugrottunk!
Eu legnagyobb gazembere Felcsútot váltva Karmelitában található.
EU legnagyobb tolvaja szintén.
hazudozás világcsúcsát a doktorkolostormalac tartja...
van még, folytassam??
ómió
Miért? Akkor, ezt most az állam, vagy az MSZMP KB biztosítja?
Nessy
Eddig is feltüntették a "megtakarítást" a számlákon, szép sárga táblázatban, évek óta göngyölítve!A papír és a számítógép türelmes! Majd akkor verje nemzeti színű fél téglával a mellét a kormány, ha nem teszik rá mindenre a 27% Afát, és nem nyer milliárdokat a költségvetés, mint pl. az infláción is!
levarosbukta
@Shikari: és még mindig van aki beszopja ezt a marhaságot. Ez az évszázad legnagyobb kész átverés show-ja.
Shikari
@levarosbukta: Nekem bőven elég, ha kevesebbet kell fizetnem. A többit nyugodtan rád bízom! :-)
amaramaistanna
Nem nyugszanak, amíg nem lopják el a maradékot is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.