Egyre nagyobb az elkeseredettség.

Tetőzik a tanárhiány: már pedagógusi végzettség nélkül is keresnek oktatókatMTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Már annyira nagy a tanárhiány, hogy PEDAGÓGUS VÉGZETTSÉG NÉLKÜL IS FELVESZNEK "TANÁROKAT". Ebben a Pesttől 30 kilométerre lévő általános iskolában hónapok óta keresnek matek, angol- és kémiatanárt. A kétségbeesett poszt szerzője valósággal könyörög, hogy valaki jelentkezzen végre, az sem baj, ha nincs tanári diplomája, csak konyítson valamennyit ezekhez a tárgyakhoz

– írja Facebook-posztjában Hadházy Ákos. A politikus egy fotót is mellékelt a szóban forgó „álláshirdetésről”.

Hadházy azt írja, először nem tudta, hogy viccről van-e szó vagy valaki komolyan hirdet, ezért felkeresték az iskolát. Az igazgató elárulta, hogy valós a poszt, valóban keresnek embert, végzettség nélkül elsősorban óraadó tanárnak.

Igaz, fizetni nem sokat tudnak, így messzebbről nem érdemes jelentkezni, mert az utazás költsége elviszi a hasznot – az igazgató szerint ezért távoztak legtöbben (ne felejtsük el, 30 km-re vagyunk a fővárostól!). A felvételről "persze" nem az igazgató dönt, hanem a tankerület.

A posztot azzal zárja, hogy hamarosan muszáj valamilyen változást eszközölni, különben „az országnak annyi”. 

Ne felejtsük el: ha holnaptól megszállná a szentlélek a Fideszt és holnaputántól az oktatásba tolná az eddig ellopott és ezután ellopandó százmilliárdokat, plusz az eszement adminisztrációs terheket levenné a tanárokról, plusz visszaadná a tanítás szabadságát, magyarul létrehozna egy jó oktatási rendszert: akkor is leghamarabb 10-15 év múlva látszana meg a végzős diákokon az eredmény

– zárja a sorokat.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hogy ostoba és korlátolt marad!?!?! Fideszvoksolónak ez a jó! Sőt, a fidesznek csak ilyen a jó. Tesz is az ügy érdekében.
Az értelmesebbje úgyis csomagol. Itt még be, ott már ki!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
kit érdekel ez, amikor Varga Mihály 10 kilós dinnyét vett
Mirabilis
Na erre az orbáni világra csinálj több hülye gyereket a pénzért
Málna
@namihami: Ennek semmi köze hozzám, a TE ízlésed szerinti jó nők maradtak ki az életedből. Mindent magyarázni kell...
Málna
@namihami: 21:11 Miért kell ilyen gyerekes butaságokat írni? Te még nem vagy ennyire öreg...
ómió
És hova lett az a 14000, akiket még Böszméék rugtak ki?
namihami
@Málna: 22.t8 és 22.59:. Igen, sajnos az én életemből is (miként mindenkiéből) maradtak ki ""jó nők"". Persze, mivel kimaradtak, így már sose tudom meg, hogy valóban azok voltak-e.
Az pedig, hogy öreg vagyok-e? Hát igen, az vagyok. A 67 évemmel már tudom, hogy ez a kor a ""jónő-kategóriát"" már csak akkora bankszámlával vonzza, ami nekem nincs. Nem nyomorgok (még ilyen ""fölös"" dologra is telik, mint pl az internet), de a ""timimék, cecilkék és tsa"" nem fér bele. Az már az a kategória, amelyik csak a gazdag férjhezmenés-szakot végezte el és színjelessel.
Ha ez az irígység, akkor valóban van bennem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.