Egyre nagyobb az elkeseredettség.

Tetőzik a tanárhiány: már pedagógusi végzettség nélkül is keresnek oktatókatMTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Már annyira nagy a tanárhiány, hogy PEDAGÓGUS VÉGZETTSÉG NÉLKÜL IS FELVESZNEK "TANÁROKAT". Ebben a Pesttől 30 kilométerre lévő általános iskolában hónapok óta keresnek matek, angol- és kémiatanárt. A kétségbeesett poszt szerzője valósággal könyörög, hogy valaki jelentkezzen végre, az sem baj, ha nincs tanári diplomája, csak konyítson valamennyit ezekhez a tárgyakhoz

– írja Facebook-posztjában Hadházy Ákos. A politikus egy fotót is mellékelt a szóban forgó „álláshirdetésről”.

Hadházy azt írja, először nem tudta, hogy viccről van-e szó vagy valaki komolyan hirdet, ezért felkeresték az iskolát. Az igazgató elárulta, hogy valós a poszt, valóban keresnek embert, végzettség nélkül elsősorban óraadó tanárnak.

Igaz, fizetni nem sokat tudnak, így messzebbről nem érdemes jelentkezni, mert az utazás költsége elviszi a hasznot – az igazgató szerint ezért távoztak legtöbben (ne felejtsük el, 30 km-re vagyunk a fővárostól!). A felvételről "persze" nem az igazgató dönt, hanem a tankerület.

A posztot azzal zárja, hogy hamarosan muszáj valamilyen változást eszközölni, különben „az országnak annyi”. 

Ne felejtsük el: ha holnaptól megszállná a szentlélek a Fideszt és holnaputántól az oktatásba tolná az eddig ellopott és ezután ellopandó százmilliárdokat, plusz az eszement adminisztrációs terheket levenné a tanárokról, plusz visszaadná a tanítás szabadságát, magyarul létrehozna egy jó oktatási rendszert: akkor is leghamarabb 10-15 év múlva látszana meg a végzős diákokon az eredmény

– zárja a sorokat.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hogy ostoba és korlátolt marad!?!?! Fideszvoksolónak ez a jó! Sőt, a fidesznek csak ilyen a jó. Tesz is az ügy érdekében.
Az értelmesebbje úgyis csomagol. Itt még be, ott már ki!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Málna: 19.15:. Úgy irigylem az olyan szupeényeket, akik ellenszélben is megérzik az ellenség szagát. Itt vagy pl te. Ex cathedra TUDOD, hogy az én életemben voltak-e ""jó nők""! Vajon honnan tudhatod, hogy kinek és milyen a jó nő? Mert ugyebár a ""jó nő"" az csak és csupán az lehet, akit méltóságos Málna asszony annak tart.
Egyszer egy kommentemben ez már szóba került, ahol azt is leírtam, hogy a ""jó nő"" az pontosan olyan, mint a Miss Universe. A svéd szépség nem egyezik meg a bantu gyönyörűvel. És (általában) mindkettő helyspecifikus.
Kimaradt a jó nő az életemből? Biztosan. Többhöz lett volna kedvem, mint amennyi sikerült. És biztos, hogy volt köztük jobb is, rosszabb is. Pattintottak le finoman és durván is. De, hogy ezek közül melyik volt a ""jó"", azt biztos te tudnád csak megmondani, így 40 eltelt év után.
Sok ilyet láttál? De te biztosan tökéletes életet élszél és élsz. Egy tökéletes főnyeremény vagy.
namihami
@csak úgy...: 19.42:. Szar lehet szegénynek, hogy ilyen félresikerültekkel kell egy Univerzumban élnie.
Szerintem ő és a durbincs testvérek. Talán még ikrek is!
Málna
@namihami: Ennek semmi köze hozzám, a TE ízlésed szerinti jó nők maradtak ki az életedből. Mindent magyarázni kell...
Málna
@namihami: 21:11 Miért kell ilyen gyerekes butaságokat írni? Te még nem vagy ennyire öreg...
ómió
És hova lett az a 14000, akiket még Böszméék rugtak ki?
namihami
@Málna: 22.t8 és 22.59:. Igen, sajnos az én életemből is (miként mindenkiéből) maradtak ki ""jó nők"". Persze, mivel kimaradtak, így már sose tudom meg, hogy valóban azok voltak-e.
Az pedig, hogy öreg vagyok-e? Hát igen, az vagyok. A 67 évemmel már tudom, hogy ez a kor a ""jónő-kategóriát"" már csak akkora bankszámlával vonzza, ami nekem nincs. Nem nyomorgok (még ilyen ""fölös"" dologra is telik, mint pl az internet), de a ""timimék, cecilkék és tsa"" nem fér bele. Az már az a kategória, amelyik csak a gazdag férjhezmenés-szakot végezte el és színjelessel.
Ha ez az irígység, akkor valóban van bennem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.