A Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapító-elnöke szerint nagy segítséget jelent a családoknak a tanévkezdés miatt augusztusban utalt két családi pótlék.

A Fiatal Családosok Klubja üdvözli a kormány "dupla" augusztusi családi pótlékját
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az M1-en elhangzott: augusztusban két családi pótlékot utal a kormány, ezzel is csökkentve az iskolakezdéssel járó terheket.

Király Nóra, a Ficsak alapító-elnöke a műsorban arról beszélt, hogy a szeptemberi tanévkezdés nagy terhet jelent a családoknak, ugyanis "jócskán be kell vásárolni, akár óvodás, akár iskolás gyermekről van szó". Szavai szerint ilyenkor jól jön, hogy a szeptemberi családi pótlékot hamarabb utalják, mintegy tíz nappal. Kitért arra is, hogy minden család ugyanazt a sávosan meghatározott családi pótlék összeget kapja meg, melyet minden más hónapban.

A Ficsak elnöke emellett méltatta a rezsicsökkentésben a nagycsaládosoknak járó extrakedvezményeket, és az érintetteket arra biztatta, hogy a kormányablakoknál igényeljék azt, mivel e plusz kedvezmény nem automatikusan jár számukra.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Szeptemberben meg sokan rágják a küszöböt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@Málna: Imádom, ha hülyének néznek, mint most engem annak nézel, és a kormány az összes embert annak nézi!

Megkapom előbb a havi pénzekcskét, utána két hónapig várom a következőt, vagy köncsön kérek valakitől, és kezdem az eladósodást.
Málna
@CsipkeRózsa: Idéztem, hogy mit mondott az elnök. Hogy pontosan tisztában van a helyzettel, senki nem baszta át. De ezt sem értetted meg. Ne csodálkozz hát, ha hülyének néznek.
CsipkeRózsa
@Málna: Te szokás szerint mindenkit hülyének nézel. Az elnök pedig ne a kormányt képviselje, hanem a családokat, akiket állítólag képvisel. Hagyta magát megdumálni!
Málna
@CsipkeRózsa: Mert hülyeséget beszélsz. Elmondta az elnök, hogy csak annak örül, hogy 10 nappal hamarabb utalják a szeptemberi csp-t. Tehát nem hülye és nem baszták át. Tisztában van a helyzettel.
ómió
@134.bátor: Az meg, ugye, milyen "kellemes" lenne, ha a gyerek augusztusi sulifelkészítésére épp annyi hiányozna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.