A Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapító-elnöke szerint nagy segítséget jelent a családoknak a tanévkezdés miatt augusztusban utalt két családi pótlék.

A Fiatal Családosok Klubja üdvözli a kormány "dupla" augusztusi családi pótlékját
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az M1-en elhangzott: augusztusban két családi pótlékot utal a kormány, ezzel is csökkentve az iskolakezdéssel járó terheket.

Király Nóra, a Ficsak alapító-elnöke a műsorban arról beszélt, hogy a szeptemberi tanévkezdés nagy terhet jelent a családoknak, ugyanis "jócskán be kell vásárolni, akár óvodás, akár iskolás gyermekről van szó". Szavai szerint ilyenkor jól jön, hogy a szeptemberi családi pótlékot hamarabb utalják, mintegy tíz nappal. Kitért arra is, hogy minden család ugyanazt a sávosan meghatározott családi pótlék összeget kapja meg, melyet minden más hónapban.

A Ficsak elnöke emellett méltatta a rezsicsökkentésben a nagycsaládosoknak járó extrakedvezményeket, és az érintetteket arra biztatta, hogy a kormányablakoknál igényeljék azt, mivel e plusz kedvezmény nem automatikusan jár számukra.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Szeptemberben meg sokan rágják a küszöböt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
Az. Jahhh. Ennyi marhát egy ilyen kis területen.
szaboria1
Szeptemberben meg sokan rágják a küszöböt.
jesz
az az augusztusi az nem dupla pénz, csak előrehozott szeptemberi...most tessenek üdvözölni.
Fenyöfa58
Amerika már várja az ORBANISTA tenyész állatokat !!! O1G most kövezte ki nekik az utat a TRAPLISTÁKHOZ !!! hajrá farhátasok !!!
Fenyöfa58
@KisTehen: Te kűlönben milyen FAJTA vagy??? magyar tarka vagy HOLSTEIN-FRIZ ???
Fenyöfa58
@KisTehen: MÁR csak azért ,mert mind a kettő keverék mind a gazdád O1g !!!te hányadik generációs vagy ???
Nessy
Hát, tudja kedveském, az előrehozott kifizetés az nem "dupla pénz"! Mert ahol kevés pénzből él a család, az iskolakezdés költsége szeptemberben fog hiányozni, amit augusztusban ki tudott ugyan fizetni! Nem értem, ezért miért kell hozsannát zengeni?
karma1
Mondanam a nagy klasszikust idezve, hogy "Ezt vajon ki b@xsza?" (by Hofi). Mert ennyi esszel odatenni egy not egy ilyen vezerio posztra, (me'g ha civil is az a szervezet), hat ahhoz a futyisznek van nagy gyakorlata. Szeptemberben lehet, hogy ugyanez a csaj ki fog allni kurvaanyazni, mert nincs meg a szeptemberi csalpotlek? Szanalmas, gondolkodni keptelen hulye luvnya.
kereső
Ficsak!! Ez évtizedek óta igy van- ennyire hülyék nem lehettek. Azt is "üdvözlitek", hogy szeptemberben egyszer sem csönget a postás? És azt is, hogy 2008 óta változatlan az összege- mert utoljára a Gyurcsány kormány emelte a csp-t?
szép új világ
Ni csak Ficsak! A kormány csak azért fizeti ki egyszerre a két hónapot, mert ők is rájöttek, hogy az egy havi az annyira kevés, hogy azzal semmire sem mennek a gyermekes családok! Na de a következő hónapban (mikor egy fityinget sem kapnak) minek fognak majd örömködni, a rezsiszámlának?
anyuci
@Nessy:Azért, mert ilyen lett az ország ! Az 50-es évek Filmhíradói elbújhatnak az agymosó propaganda mögött - színjáték ostobáknak !
balos
@anyuci: Akik nem élték át a horti rendszart azok,most szeretnék megélni az akkori "JÓ VILÁGOT"!Az sem számít,ha a többségnek a megélhetést veszik el,mert a vezetés a patyomkin paraván mögött őket használja fel a "gyilkosságaihoz"!A hülye picsa királylóra azt felejti még el,hogy a közmunkások fogják a seprés csinjára-binjára tanítani a "kölköket"!
ómió
Az "efftársijának" csak nem kellemetlen!?
134.bátor
@ómió: Nekünk nem. Majd nekik lesz szeptemberben,mikor egy büdös buznyákot nem kapnak:)
Pálinkás Pál
1 gyermek után 12 200 Ft...2 gyermek esetén...13 300 / gyermek...
3 vagy több gyermek esetén 16 000 / gyermek-...most komoly, ilyen alamizsnáért becsókoltok a puhosnak...? röhejes...
CsipkeRózsa
Hülye ez az elnök???!!!

Nem veszi észre, hogy átb..-ták?
amortizáltok
ennyire balfácán vagy ?? még dicsértesséket és imát is mondjál !!
DE AMIRŐL nem beszélnek SZART kapsz szeptemberben TUDD te seggnyalonc. bujjál bele a seggükbe még karácsony előtt Hazug az aki téged informált VEDD MÁR ÉSZRE!! áprilisi tréfa ám nem egyéb orbán bolondnak néz másokat
amortizáltok
@Pálinkás Pál: de már amiota a 13,000 lett azóta semmit nem emeltek Magyarországon mert orbánnak nincs pénze???és a családra hivatkozik ha kell ha nem de pénz az ablakban,
csalásbarát ez nem család barát ezt melléhazudja
Málna
@CsipkeRózsa: @amortizáltok: "Szavai szerint ilyenkor jól jön, hogy a szeptemberi családi pótlékot hamarabb utalják, mintegy tíz nappal."
Tényleg ennyire nehéz értelmezni?
Málna
@Nessy: Nem a ő mondta, hogy dupla pénz, Nessy, csak a firkász. Ne hagyjátok magatokat...
CsipkeRózsa
@Málna: Imádom, ha hülyének néznek, mint most engem annak nézel, és a kormány az összes embert annak nézi!

Megkapom előbb a havi pénzekcskét, utána két hónapig várom a következőt, vagy köncsön kérek valakitől, és kezdem az eladósodást.
Málna
@CsipkeRózsa: Idéztem, hogy mit mondott az elnök. Hogy pontosan tisztában van a helyzettel, senki nem baszta át. De ezt sem értetted meg. Ne csodálkozz hát, ha hülyének néznek.
CsipkeRózsa
@Málna: Te szokás szerint mindenkit hülyének nézel. Az elnök pedig ne a kormányt képviselje, hanem a családokat, akiket állítólag képvisel. Hagyta magát megdumálni!
Málna
@CsipkeRózsa: Mert hülyeséget beszélsz. Elmondta az elnök, hogy csak annak örül, hogy 10 nappal hamarabb utalják a szeptemberi csp-t. Tehát nem hülye és nem baszták át. Tisztában van a helyzettel.
ómió
@134.bátor: Az meg, ugye, milyen "kellemes" lenne, ha a gyerek augusztusi sulifelkészítésére épp annyi hiányozna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.