A Lukoil kútjainak egy részén már csak napi 20 litert lehet tölteni a járművekbe.

Mint ismert, pénteken derült ki, hogy a Mol üzemanyag-töltőállomásain ha valaki egynél többször tankolna, akkor az első, még hatósági áras tankolás utáni többi tankolást már piaci áron számlázzák ki neki. (Ezt úgy érik el, hogy a forgalmit az első tankolásnál lecsippantják a kaszánál, így a rendszer érzékeli, ha valaki ugyanaznap ugyanazzal a forgalmival akar másodszor is tankolni.) Emellett azt is figyelembe kell venni, hogy a Mol kútjain egy nap egy személy csak maxiumum 50 litert tankolhat.

A Mol szerint naponta csak egyszer lehet tankolni, hatósági és piaci áron összesen

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Mivel ennek némiképpen ellentmondó volt a hivatalos kommunikáció, több lap és szerkesztőség is megkereste a Molt, hogy tegyék már rendbe az ügyet.

Az RTL Híradó is eredetileg arról kérdezte meg az olajcéget, hogy valóban csak egyszer lehet-e egy nap hatósági áron tankolni, de a cég válaszából az derült ki, hogy nemcsak a hatósági áras tankolás van napi egyszeri alkalomra lekorlátozva, de a piaci áron való tankolás is. A Mol a korlátozást az ország üzemanyag-ellátásnak biztosításával indokolta az RTL Híradójának. 

A Híradónak megszólalt a Független Benzinkutak Szövetségének elnökségi tagja, Gépész László is, aki szerint a szabályt képtelenség betartani:

Ha valaki tankolt és utána bemegy bemutatja a forgalmit és kiderül, hogy aznap már tankolt másik Mol kúton, akkor mit fognak csinálni? Kiszivattyúzzák az autóból a betankolt üzemanyagot?

– magyarázta.

A Mol egyébként az RTL Híradó kérdésére azt is tisztázta, hogy a forgalmi nélküli robogókat hatósági áron lehet megtankolni. A Híradó megkereste a kormányt is, ám az érdemben nem reagált a kérdéseikre. 

Vannak olyan benzinkutak Magyarországon, ahol viszont már csak napi 20 litert lehet tankolni. A vg.hu cikke szerint a "az egy tranzakció során tankolható üzemanyag mennyisége már minden Lukoil-töltőállomáson maximálva van. A kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni."

A lap annyit még megtudott a Lukoil mögötti Normbenz Magyarország Kft-től, hogy a legújabb korlátozás inkább a dízeles tankolásnál számít majd, mert a benzines tankolás több mint 90 százaléka magánszemélyekhez köthető.

Forrás: rtl.hu/hirado, vg.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tunes1106
Én piaci áron tankolok be sem viszem a forgalmi! A mol avval védekezik hogy elfogy az üzemanyag ha marad az ársapka! Úgy gndolom kifizetem a piaciárat akkor bőven megéri neki a 2xeresz bevétel mellett üzemanyagot eladni.Hívjon rendőrt rám, teljes áron fizetek nincs köze a forgalmimhoz , amúgy meg se így se úgy!! Meg értük a 21. században a faszságok miatt a jegyrendszert! Montenegróban jártam rezsi rizsa nélkül 1.50 a prénium benzin egy olyan orsszágban ahol nincs ipar csak turizmus. Ja és 5 cent a különbség a normál 95 ös benzin meg a prénium között!!
dr. prédikátor
MOL!!! TI MEG NAPONTA CSAK EGYSZER VEGYETEK LEVEGŐT!!!
Baker
Nekem mondjuk elég 2 hetente tankolni. Igaz, van az a hulladék, gépjárműnek feldícsért fos, ami annyit fogyaszt, hogy indokolt a hiszti :P
izéke
@Tunes1106: már a Balkán is a hanyatló Nyugat lesz hozzánk képest :D
Tunes1106
@Baker: Céges szervíz autó 1/4 tank 100l teljes, Debrecen szervíz 50 l tankolás fizeti a mol az ott alvásomat a faszságért? Majd ha elmész az új autóddal dpf szűrőt tisztíttatni akkor majd kifizeted a nyereségedet az üzem anyagon. Ha még adblue t használsz zöld révén 18000 5 liter és még nem volt adblue hibád ,hidd el nekem fájni fog! Inkább a régi hulladék ,naponta tapasztalom ezeket a hibákat! 2002 évjárat benzines passat inkább egyen 8-9 litert tudod gyertya csere ,olaj csere, meg a kopás , teszi a dolgát nincs faszság benne!
lusta
@Tunes1106: A lengyeleknél nincs ársapka. Még bohócsapka sincs. Ellenben országos átlagban 7 złoty környékén van a benzin, ami olyan 585 forint.
Piaci áron!
tothjani
A magyar birka évekig legel mire rájön hogy ÁtXurták. :(
Tunes1106
@lusta: Rezsi rizsások fityusz fanok nem kell itt rezsi rizsa, csak nem kellett volna a forintot elbaszni! Mindenhol védték a hazai pénzrendszert ,nálunk hazárdíroztak a nép bőrén! Tudjátok viktornak 1 milla euró nemelég 250milla forint, lehet az 400 milla is mindjárt lehet többet elsíbolni a zsebekbe!
Tunes1106
Nem kell ide rezsi csökkentés ,hatósági ár! Egyből felszállna a köd a fityusz áldásos 12 éves kormányzásáról!
Néro2
Megmondták fityma Siker qurmány : Nincs üzemanyag hiány ideiglenes ellátási és szállítási nehézségek vannak.
Szerintem a valóság meg igy szól : Nincs. Üzemanyag. Hiány.
( Ez már rémhír így fitymajogilag ? )
Baker
@Tunes1106: Hülyeség! Egy 12 éves autó is fogyaszthat korrekt mennyiségű üzemanyagot.
Egyébkent is, a túlzást le kéne vágni :P De! Mondd már meg, egy átlagos honpolgár BÁRMILYEN autójába miért kéne akár naponta tankolni, nem hogy naponta többször is?!
teuton
@Baker: Tenyleg ilyen hülye vagy??? Ellenpelda: Miert ne szabadna 2 kilo kenyeret vagy 2 liter tejet venni naponta? Mert szerinted egy atlagmagyar nem eszik 2 kilo kenyeret es nem iszik 2 liter tejet naponta? Hallottal mar demokraciparol, vagy Eszak-Koreaban elsz? Esetleg be kellene vezetni szerinted a jegyrendszert is???
Baker
@teuton: Anyád a hülye..ezt az elején tisztázzuk!

Az pedig szar példa, hogy napi 2 kg kenyérrel jössz napi 50 liter benzinnel szemben! Talán a napi 20 kg már közelebb állna az arányokhoz.
Mennyit kell ahhoz MAGÁNAUTÓVAL napi szinten autóznod, hogy valós problémát okozzon a napi 50 literes "korlátozás"?! 12 literes fogyasztással is napi 400(!) km!!!
Noooormááális???
division
@Baker: Nekem vannak olyan napjaim amikor az üzleti útjaimon simán megyek napi 400km - t, sőt van hogy 600 - at is. Szóval nem lehetetlen.
Baker
@division: de nem napi szinten! Ráadásul senki nem tilja, hovy a napi MOL tankolás után más kútnál újra üzemanyagot vegyél.
Nehogy már megmagyarázd, hogy VALÓS gondot okoz, hogy "csak" 50 litert tankolhatsz naponta!
teuton
@Baker: Anyad dall beszelj igy! Ez itt nem a faluvegi putri vagy a kicsma, ahova valo vagy! A demokraciakban nincs sem jegyrendszer, sem korlatozas! MOon pedig allitolag nincs energiahiany... ALLITOLAG... Nalunk egyeblent a minimalberböl 6,45 litert lehet tankolni PIACI ARON (!!!), termeszetesen minden korlatozas nelkül. MOon mennyit???
Baker
@teuton: Mire számítottál, miután lehülyéztél? A valóságban ezért csúnyán szájba vernélek.
Gondolkodj el, kis csicska!
division
@Baker: Azt nem mondtam, csak azt, hogy nem lehetetlen akár naponta is több száz kilométert autózni.
teuton
@Baker: Primitiv bunkokhoz nem ereszkedem le, annyir melyre nem tudok hajolni... Tarsalogj a hasonszörü "nivoju" shikari, durbincs, pegero, omio es macsska haverjaiddal...
Baker
@division: ...és nem lehetetle e feltételrendszerben ehhez üzemanyagot szerezni. Azért a 12 literes fogyasztás is túlzó volt..nem véletlenül ;)
Baker
@teuton: NER csicskákkal nem társalgok! Válogasd meg a jelzőidet, hogy azt kapd, amit adsz! Ha úgy véled, hogy lazán lehülyézhetsz bárkit, akkor a te értékrendeddel van gond, a te szinted van a bányászbéka valaga alatt.
Tehát ismét: gondolkodj el a szavaimon!
division
@Baker: Amikor még nem hibrid autóm volt, el tudtam érni a 12 literes fogyasztást is vegyesen, benzines autó esetében ez erősen függ attól, hogy egy 1.3 - as, vagy egy 5.0 - ös motort hajtasz:-)
Baker
@division: de ez nem jellemző, mindketten tudjuk. Ha 2/3-dal számolunk (kacsint), akkor már a 600km-ed is megvan :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.