Hogy pontosan mekkora összeget kapnak, az az átláthatatlanná tett vagyonnyilatkozatokból nem derül ki. 

Az RTL Híradója szerint milliós fizetéseket kaphatnak azok a kormánytagok, akik a modellváltáson átesett állami egyetemek kuratóriumainak tagjai. Ebbe a körbe tartozik Varga Judit igazságügyi, Szijjártó Péter külügy, Lázár János építésügyi, Nagy István agrár és Varga Mihály pénzügyminiszter is. 

Milliós fizetéseket kaphat Varga Judit és Szijjártó Péter a modellváltott egyetemek kuratóriumi tagsága után

Fotó: Illusztráció/Facebook/Varga Judit

Az új, átláthatatlanná tett vagyonnyilatkozati rendszerben leadott első vagyonbevallásból az derült ki, hogy Varga Judit, aki a Miskolci Egyetem kuratóriumának elnöke, júliustól az elnöki posztja után havi egy és ötmillió forint közötti összeget kaphat (korábban ezért a pozícióért nem vett fel fizetést) az egyetem mögött álló alapítványtól. A pontos összeget azért nem lehet tudni, mert a megváltoztatott vagyonnyilatkozati rendszerben nem kell azt feltüntetni, csak annyi nyilvános, hogy havi 1 és 5 millió forint közötti fizetést kap az alapítványtól.

Szijjártó Péter az RTL anyaga szerint ugyanennyiért (1-5 millió forint közötti összegért) tagja a győri Széchenyi Egyetem kuratóriumának, ez is az új vagyonnyilatkozatból derült ki, ő is júliustól kapja az összeget. A tévécsatorna megkereste a két minisztert, hogy ha korábban az egyetemi kuratóriumi munkájuk után nem vettek fel fizetést, akkor ezt most miért teszik meg, és arra is rákérdeztek náluk, hogy pontosan mennyit keresnek ezzel – de nem kaptak választ Varga Judittól és Szijjártó Pétertől. 

Rajtuk kívül Lázár János, Nagy István és Varga Mihály miniszterek még alapítványi kuratóriumi tagok egy-egy állami egyetemnél, ők a kuratóriumi tagságuk után havi félmillió és egymillió forint közötti összeget kaphatnak az RTL szerint.

Forrás: rtl.hu/hirado

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Az új modellben az egyetem célja nem az oktatás, hanem a haverok dotálása...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@ómió: Jó reggelt faszszopó keresztény ómió.
A komcsi ómiónak orbánt szopni ómi jó,
Mert a komcsi ómió a faszszopó s neki ó mi jó
gondolja a komcsi ómió.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 07:53
Milliós fizetések te meg rágod a száraz kenyeret otthon,megkenve egy kis avas zsírral,miközben puszilgatod a dagadt náci vezetőd a viktormihály fényképét.Ezt csináltad a komcsik alatt is nem volt nehéz a váltás igaz hülye ómió?
nemkati
@sgl: Így is lehet, de egy embercsoport többféleképpen, tetszés szerint felosztható. Én kétfelé osztottam egészen más szempont szerint, mint te. Attól még neked is igazad lehet.
Ennyike.
balos
Szerintem meg az ember addig ember,amíg azt kívánja másnak amit magának!Na ez 89 után teljes mértékben vissza csúszott a közép kórba,és a jelenlegi rendszar ezt legitimálja!Van a"úRR",aki a zsebünkbe túr,és a fartúrók akik ezt lelkes nyelvcsapásokkal egyengetik!
ómió
@kulabombaafityiszre: Megint itt vagy, bolsiék jelenleg Böszmeánuszlakó latrinabúvár elmebetege!? Szedd össze magad és a változatosság kedvéért merülj alá! Amúgy meg, csak nem bolsevista-nyilas Parizer efftársad többmilliós fizujának "beugrása" törte meg a bolsi elmebajodat avaszsírral megkent száraz kenyérrágás közepett, időnként vissza-visszanyalva Böszme efftársad ánuszához!? Ebben vagy sok évtizedes "szakspecialista" meg időnként a bolsi elmeosztályi "bentlakásban"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.