A Velencei-tó már csak 58 centi mély.

Történelmi mélyponton a Velencei-tó, de a Balaton vízállása is csökkenMTI/Vasvári Tamás

Augusztus másodikán érte el a 61 centis rekordalacsony vízállást a Velencei-tó, és mivel azóta nem volt számottevő csapadék, a vízszint csökkenése megállíthatatlan. A Vízügyi Főigazgatóság azt közölte, már csak 58 centi a tó Agárdnál. A valaha mért legmagasabb vízállás ugyanitt egyébként 226 centi volt – számol be a telex.hu.

Tekintettel arra, hogy a szárazság továbbra is tart, újabb rekordok várhatóak.

De a vízszint további csökkenése mellett egyéb viszontagságokra is számíthatunk, a hétvégén például már lezártak a Velencei-tónál egy strandot, mert elszaporodtak a baktériumok.

Szintén a vízügy tudatta, hogy a Balaton átlagvízszintje egy hét alatt négy centit apadt, most 78 centi.

Forrás: telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
a történelmi rekordok közepette eszükbe jut-e, hogy rendbe kéne tenni a medret, partot?...mert most végképp nem lehet hivatkozni a magas vízállásra, mint szörnyű akadályra.
Néro2
Mélyponton van itt minden . Az elmúlt száz év legsikeresebb 10 éve okán.
kereső
Mondjuk stadionok helyett viztározókat is lehetett volna épiteni, amelyek nem engedik, hogy a laposföld Magyarországból kifollyon a viz. Ja, és nem fákat kellene kivágni, hanem még több fát ültetni- mert a fa vizmegtartó is, segiti a mélyben a vizek áramlását, azon kivül, hogy fotoszintetizál, árnyékot ad- városokban 6-10 fokkal csökkentheti a hőérzetet, és élőhelye számtalan állatnak.
Ne vágj ki fát! hanem ültess- ültess, ha meg akarod tartani a vizet, ültess, ha árnyékot húvöset akarsz, ültess, ha az ükunokáidra gondolsz- akik még meg sem születtek, ültess fát- mert azt, ami most van csak kölcsönbe kaptad a jövőtől- az unokáidtól.
csak úgy....
mire kész lesz paks II. ,lesz még nyáron víz a dunában?
-mert ha nem,akkor ugyan úgy fölösleges mint éjszaka a napelem csak kicsit veszélyesebb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.