Az ellenzék kezdeményezte, a kormány a távolmaradásával tüntet. 

A Fidesz bojkottálja a katatörvény miatti rendkívüli ülést: senki nem jelent meg

Mint ismert, hétfőre hívták össze azt a rendkívüli parlamenti ülést, amelyet augusztus elsején kezdeményezett a hat együttműködő ellenzéki párt 47 képviselője. A céljuk többek között az volt, hogy az Országgyűlés még a hatályba lépése előtt törölje el a katatörvényt.

A kormánypárti képviselők közül Kocsis Máté előre jelezte, hogy nem fognak beülni a Parlamentbe, és ez így is lett. Emiatt az ülés határozatképtelen.

A napirend előtti felszólalásokra így is sor került – erről a telex.hu számolt be. Kanász-Nagy Máté (LMP) azt kormánypárti képviselőt távolmaradására azt mondta: „ennyire veszik komolyan a Fidesz képviselői a magyar társadalom problémáit”. Arról is beszélt, hogy nem lehet szó nélkül elmenni a múltheti, fakitermelési rendelet mellett. „A környezetünk pusztítása egy újabb fázisba léphet”, szerinte a Fidesz az egyetlen kormány, amely az aszály és a klímaválság közepén erdőírtásba kezd.

Berki Sándor szerint a be nem tartott fideszes ígéretek áldozata lett a rezsicsökkentés,

de az Orbán-kormány nem ismeri el a saját hibáit, inkább felelőtlen, bűnös kényszerintézkedésekkel próbálja kezelni a helyzetet.

Toroczkai László szerint „a mai nap egy bohózat” nemcsak azért, mert a Fidesz bojkottálta az ülést, de azért is, mert az elmúlt három évtized vezetett addig a súlyos helyzetig, amiben Magyarország most van. Mi Hazánk politikusa ennek szellemében a Parlamentben megjelent ellenzéki képviselőkön kérte számon a „balliberális kormányzás” hibáit. 

Kunhalmi Ágnes Toroczkai megszólalására is reagálva azzal kezdte, hogy sajnálatát fejezte ki a Fidesz távolmaradása miatt, de megállapította, hogy „a Fidesz szatellitpártja” viszont megjelent. Az MSZP képviselője arról beszélt, hogy a házak szigetelésének és a modernizálásnak az elmaradása miatt sok magyar ma is az utcát fűti, ez lehet az oka annak, hogy már a korábbi, rezsicsökkentés ellenére is magas azoknak a háztartásoknak az aránya, ahol gondot okozott a számlák kifizetése, az ő helyzetük lesz még súlyosabb az új árak alapján.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke szerint a kormány folyamatosan a magyar családok védelméről beszél, közben épp ez ellen dolgozik, nem hallgatják meg az emberek panaszait. 

„Magyarországnak nincs felelős kormánya, de van felelős ellenzéke” – erről beszélt Arató Gergely, aki Gyurcsány Ferenc hétfői Facebook-posztjára is utalva leszögezte a DK nevében, hogy „készülünk”. Erről a posztról részletesen itt írtunk.

Forrás: telex.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Hogy is van a fideSS jelmondata: "Nekünk Magyarország az első"- aha...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
Nem jó ez a fityma qurmány még trágyának se csak kipusztul tőlük minden.
relatív
Ez a hatalmi durcáskodás óvodába való. A felnőttek a problémát egyeztetéssel oldják meg, nem az ilyen semmibevevő, lekezelő fenhéjazással.
Ismét a hatalom, és a népakarat eltávolódását reprezentálja ez a távolmaradás IS. Persze a tényektől elrugaszkodott hatalmi struktúra ezzel IS csak a hozzánemértését szeretné elfedné, nmert a világos egyeztetéshez nem érzi magát elég vitaképesnek.
jesz
a rendkívüli ülés eredménytelensége várható volt...miben reménykedtek a kezdeményezők? hogy szombat-vasárnap megtérnek a fideszesek, és hétfőn könnyezve kérnek bocsánatot?...
ez évek óta így működik. az ellenzék egyszerűen tehetetlen...csak beszélnek...beszélnek...
Na ja...Gyurcsány meg készül...azt hiszi, a fidesz nem? azok csak túrják az orrukat?
kereső
Hogy is van a fideSS jelmondata: "Nekünk Magyarország az első"- aha...
orsos vendel
Fizetes megvonas es 300 millio ft buntetes a fideSS-nek !!! Ez tudtommal egy munkahely, ahova be kell jarni !!!
csak úgy....
ez is egy módja annak,hogy hogyan kell és lehet leszarni a választó pógárt...,mikor az ö fizujuk lett emelve ,akkor ott tolongtak mind...
Nessy
@kereső: Amit le lehet belőle nyúlni!
kereső
@Nessy: Igen, az utolsó likas két fillérig, nekik az az első"
nemkati
A parlamentbe több, mint 5 millió szavazó küldött képviselőket, hogy képviseljék őket a döntéshozatalokban, hogy a képviselők a szavazók helyett elmondják a problémáikat. Kb 3 milióan a kormánypártba, a többiek az ellenzékbe juttatták be a képviselőiket. Erre mondja a kormány, hogy őket nem érdekli, csak a saját fejlövése. A saját választóik se érdeklik.
rokker33
Toroczkai beszélt jól! Ez az egész az ellenzék hibája! Ha nem szúrják el az összes választást, most a Fidesznek sem lenne ekkora arca! Késő bánat...
balos
@rokker33: Azért,mert az "ellenség" béna,azért ne hogy a népet büntessék!Állítólag köz-Szolgák a választott vezetők?Az eddigi "munkájuk" inkább a maffia módszereit utánozzák!Eddig is utáltam azokat akik valamilyen megfoghatatlan "köpönyeg"(nemzethy)mőgé bújtatott faszság mőgé rejtve gyilkolási mániájukat kurmányoztak!Az ember az a gondolkodás sal vált ki az állatok sorából,de a fejlődés ezeknél a visszafejlődés írtózatos vissza esését mutatja!Még a látszatot is kerülik,hogy nem a majmoktól származnak!
balos
@rokker33: A toroczkai meg olyan ember aki képes lenne újra bevezetni a statáriumot és a Duna parti gyilkosságokat újra elindítani!
Gauntlet
Xarházi társulat. Csak a mellény nagy !
csak úgy....
@rokker33: de hiszen ök is ellenzék...,-kár,hogy az olcsó parasztvakításra minden gondolkodásra képtelen fogékony...
Toller Béla
Elgondolkodtató egy ilyen bojott, nem az első már. Ha anno a fidesz-ellenzék ellen követtek volna el ilyeneket, azok már feklgyújtották volna a várost. Nem kellene ebben az irányban is tapogatózni ? Végtére is, a szemtelen legyet agyoncsapjuk !
justhpeter
Jöhetne már az a kurva csősz és kizavarhatna mindenkit. Ebből a parlamenti csürhéből senki nem képvisel bennünket !
namihami
Bajusz, lehet írni a büntetőcédulákat!
Jaaaa, hogy ezek a ""mikutyánkkölykei""? Akkor nem...
rokker33
@csak úgy...: Igen ők is ellenzéki politikusok viszont sikeresebbek,mint a 6 párt tolvaj hazug összefosásos balfékek gyülekezete ! @balos: jesszusom ekkora hülyeséget régen olvastam talán nálad a csakhúgy kolléga butább :) ! Toroczkai munkássága az összes politikusét meghaladja!A faluban rendet rakott a cigányok nem lázadnak dolgoznak, nem akkor nincs segély! A Fidesz alternatívája nem a Gyurcsány vezette déká meg a jobbik, hanem a mi hazánk lesz ,de még ez nem mostanában fog bekövetkezni!
Eladott Ország
@kereső: ma, 15:59 ◘ Helyesbítve: Nekünk Magyarország pénze az első!
simmering73
Ez egy felelős országvezetés? Ez egy szar.
Maccska
@simmering73: nincs olyan nap amikor az ellenzék ne bojkottálna valamit
nejlontacskó
„Magyarországnak nincs felelős kormánya, de van felelős ellenzéke” – erről beszélt Arató Gergely.
Igen, és hová dugtátok el, azt a felelős ellenzéket Gergő?
Mikor is viselkedett az ellenzék felelősen?
nejlontacskó
@Maccska: meséld már el, hogy mit is képes bojkottálni az ellenzék?
Rendeleti kormányzás van már, jó ideje!!!
Maccska
@nejlontacskó: Népszavazás április 3.
Az elég demokráciaellenes lépés volt részükről.
nejlontacskó
@Maccska: Az Országgyűlés megváltoztatta a népszavazások megrendezéséről szóló törvényt. 2022 tavaszára volt várható az következő országgyűlési választás időpontja, a korábbi szabályozás szerint viszont tilos népszavazás megrendezése a választás előtti és utáni 40 napos időhatáron belül.
Az előírás megváltoztatását eredetileg Szabó Tímea kezdeményezte, indoklása szerint a választási és a népszavazási eljárás együttes lebonyolításával jelentős összeg takarítható meg.
Ehhez a törvényhez azért, a Fidesz is kellett.
Tehát akkor, mitől is volt demokráciaellenes lépés?
csak úgy....
@rokker33: akkor szavazz rájuk és kussolj ,hiszen a nagy pofájukon kívül még nem bizonyítottak semmit...,okoskodni te is tudsz,csak a labancod gyatra..
szaboria1
Kedves hozzá szólok térjünk vissza egy kicsit a múltba. A Kádár rendszer is ugye egy párti volt, de a megválasztott országgyűlési képviselőknek kutya kötelessége volt a parlament össze hívására bemenni. Holott akkor még tanácselnök is voltaok. A fidiesz képviselői vegyék már tudomásul nekik a parlament a munkahelyük.
ómió
Eszerint nem kíváncsiak a sok bolsi ökörségre, hazugságra.
rokker33
@csak úgy...: te szerencsétlen húgyagyú menj már el Ásotthalomra és nézd meg kérdezd meg,hogyan fejlődött a község az évek során te nagyon hülye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.