Az LMP az Ab előtt támadja meg a fakitermelésre vonatkozó kormányrendeletet. Ezt Schumck Erzsébet jelentette be hétfőn Budapesten, a Parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

„Bődületes őrültség” – Az Alkotmánybírósághoz fordul az LMP a kormány új rendelete okánATV

A napokban megjelent kormányrendelet megváltoztatja a fakitermelés szabályait azért, hogy télire legyen elég tűzifa. Ez a rendelet felold mindenfajta korlátozást, gyakorlatilag még a természetvédelmi területeket is tarra lehet vágni

– mondta.

Felhívta a figyelmet, hogy a magyaron kívül egy kormány sincs Európában, amely a klíma- és vízválság közepette erdőirtásba kezd. Ráadásul ez nem is oldja meg az energiagondokat, hiszen például az ősszel kivágott fával alig lehet fűteni magas víztartalma miatt – mutatott rá.

Továbbá az erdőknek nemcsak anyagi haszna van, nemcsak az számít mennyi faanyagot lehet onnan kitermelni, hanem például oxigént ad, segít a hőszabályozásban, a víz megtartásában és az éghajlatváltozás megfékezésében – mondta a zöldpárti politikus.

A kormány 2050-re ígérte Magyarország klímasemlegességét, de így ez még 2100-ra sem fog teljesülni

– fűzte hozzá.

Orbán Viktor hiányzott az iskolából, amikor az erdőkről tanultak, különben kormánya nem fogadta volna el ezt a „sorsrontó” rendeletet.

Az LMP a jogszabály megsemmisítését kéri az Ab-tól.

Gál József, az LMP szóvivője elmondta, hogy a kormányrendelet visszavonása érdekében pénteken elindított petíciójukat 25 ezren írták alá három nap alatt.

Az LMP szerint az a legfontosabb, hogy minden otthonban legyen fűtés, de 12 év elhibázott energiapolitikája vezetett oda, hogy most ilyen rossz, kapkodó intézkedéseket vezetnek be.

Az LMP folytatja a petíciót és megkeresi a parlamenti pártokat, hogy csatlakozzanak a „jövővédő” alkotmánybírósági beadványhoz, és így akadályozzák meg ezt a „bődületes őrültséget” – mondta Gál József.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Németh István
Ez a schmuck nyanyus nagyon hülye! Mindenhez! Bármiben megszólal a hülyeség bugyog ki belőle, mikor veszik észre a párttársai, hogy egy abszolút alkalmazhatatlan undormány! Az, hogy valaki megtanult hangot adni magából vagy valami rongyot felvenni, erre fel azt hiszi, hogy képes normálisan gondolkozni vagy beszélni nyilatkozni, hát az csak nagyokat téved!
justhpeter
Schmuck Erzsébet igen naív, ha a tákolmánybíróságban bízik. Egy rakar Orbán-csicska csak az egész.
Néro2
Hát fitymák nem hallgatnak Konc Zsuzsát , hogy ne vágj ki minden fát legalább néha néha pihenj egy fél órát.
Az állatkertlakók megoldják. Nem elég , hogy ugyanannyiba fog kerülni mint a gáz cserébe viszont erdő se marad.
Papagáj Pitike 15 éves gázszerződést kötött Grískáékkal nagy csinnadratta közepette azzal mi lehet ? Eladta mindet saját zsebre hazafelé félúton ? Jut eszembe Pitike visszarakta már a kasszába a Peti pumpái 300 MILLIÁRDJÁT ???
csak úgy....
sokan nem értik,hogy miért kell elsivatagosítani egy országot...,erre csak a németh pityuli képes...
csapadék hiányában a frissen telepített erdök kipúsztulnak ,2-3 év és nincs erdö ,... semlyén szarvascsordái beköltöznek majd a városokba...,persze ök nem migráncsok csak nehéz lesz mellettük elférni..
Nessy
Látszik, hogy az ötletgazdák nem éltek az ötvenes években, mikor gyakran kaptunk olyan tűzifát, "amin nem rég még a rigó fütyült"! Inkább csak füstölt, mint égett.Az ebéd nem igazán főtt meg a sparherton.
kereső
@Nessy: A frissen kivágott fa tüzelésre/fütésre teljesen alkalmatlan.
kereső
Kijött a MOL jelentése: az első féléves eredménye a 480 Ft-os ársapkás űr mellett: 500 Milliárd Ft.

Miért nincs üzemanyag?-miért csak korlátozottan lehet tankolni? Miért, és miről hazudnak?
Nessy
@kereső: Ezt értelmes ember tudja! De ha valaki értelmes, az ab ovo nem lehet kormánytag! A szakértelem bolsevik huncutság, tehát fidesz hívőnél szóba sem jöhet.
ómió
Kisbolsiék így "vágják" az erdőgazdálkodást is? Pont, mint az ország államcsődbe "kormányzását"!?
amortizáltok
kivételt képez a nagy okosok által nem öshonosnak elkiáltott megalázott AKÁC,1710 be került az országba és előnye pld frissen kivágva felapritva ontja a meleget még a nedveségének a GŐZEI IS HASZNOSULNAK.Mezővédő erdősávokként kezdte, a homoktalaj megkötése volt a cél azóta Épületfa, szerszámok nyelezéséhez kiváló karók pl szölőben ha tüzperzselten karó . akkor évekig nem rothad el vagy olajjal átimpregnálva cölöp tám, parkettnek kiváló kopásálló,Ami még pl sarjakról is ujra fejlődik gyorsan ujratermeli önmagát 30-40 év és vágásérett.Kiváló méhlegelő főleg a talpas fák, már ember derekuan , sokszor több rajt a virág levele még alig, jól mézelő illata belenghet egy falunyi területet akár a tőbbi viszont vizesen nem fog égni füteni sem max bűzölöghet orákig hő meg alig.
Törölt Nick
@ómió: Te nagyon hülye orbánféreg, az államcsődhöz soha nem voltunk még ennél közelebb mint most.
ómió
@Törölt Nick: Bolsiék minden vezértetve így hazudja, vagy csak neked szorít ennyire a Böszmeánusz!?
Aki Én
@ómió: Volt már olyan, hogy valamit reálisan láttál, te komcsicska?
ómió
@Aki Én:Bolsiék fajkreténje! Már megint a saját tetves komcsicskaságod másrahazudási kényszere sanyargat téged?
Aki Én
@ómió: Volt már olyan, te komcsicska?
ómió
@Aki Én: Már azt se tudod, ki vagy, de azt is a másikra hazudnád, bolsiék fajgörénye!? Ne strapáld magad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.