Zivatarokra virradt a keddi nap, nap közben 25 és 31 fok között valószínű a csúcshőmérséklet. Főképp a déli megyékben felhőszakadás is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden északnyugat felől tovább csökken a felhőzet, de a napsütést ezt követően is szinte országszerte gomolyfelhők zavarhatják.

Zivataros kedd várható, de 31 fok is lehet

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A már hajnalban kialakult zivatarok a déli órákra várhatóan kelet, délkelet felé haladva fokozatosan lecsengenek. Napközben a keleti határ mentén, illetve délkeleten még labilis marad a légkör, ezeken a területeken néhány zivatar ismét előfordulhat. Az egyes gócokat intenzív csapadék (10-20 milliméternél nagyobb), kisebb méretű jég, szélerősödés kísérheti. A Duna-Tisza közén a délelőtt folyamán még felhőszakadás is kísérheti a zivatarokat.

A meteorológiai szolgálat keddre a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyékre. Zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben szinte a teljes országban (Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyék kivételével). A felhőszakadás miatt elsőfokú riasztás is érvényben van a déli alföldi megyék járásaiban, a zivatarveszély miatt pedig a zalaegerszegi járás és a vásárosnaményi járás között húzott képzeletbeli vonaltól délre fekvő járásokra van kiadva elsőfokú riasztás.

Kedden az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, főként az északkeleti és északnyugati megyékben erős széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Kedd éjjel a gomolyfelhők összeesnek, és a legtöbb helyen kiderül az ég, elsősorban a Dunántúlon azonban erősebben felhős körzetek is maradhatnak. Néhol zápor, esetleg zivatar nem zárható ki. Az északkeleti, északi szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 20 fok között várható, de a szélcsendes hidegre érzékeny helyeken ennél hűvösebb lehet a hajnal.

Szerdán általában sok napsütésre, nappali gomolyfelhő-képződésre lehet számítani. Csak néhol valószínű zápor. Élénk, többfelé erős lökések kísérik az északi, északkeleti szelet. Hajnalra döntően 13 és 20 fok közé, a kevésbé felhős, szélvédett részeken 13 fok alá hűlhet a levegő. A délutáni órákban 25, 30 fok várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.