Nincs szakmai, energetikai érv amellett, hogy védett erdők fáit kivágják – mondta az LMP frakcióvezetője kedden Budapesten.

Ungár Péter az Agrárminisztérium előtt tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy a kormány

"megengedte, hogy védett területeken is kitermeljenek fát, amelyre korábban nem volt lehetőség."

Semmi nem indokolja, hogy Natura 2000-es területeken kivágjanak fákat, amelyeknek nincs valódi tüzelőértékük, ez nem kezeli az energiaválságot – tette hozzá.

LMP: ha tönkreteszik az erdőket, sokkal nagyobb lesz az aszálykár, ezzel megsemmisítik Magyarország élővilágát

Fotó: Facebook

Azt mondta, ha tönkreteszik az erdőket, akkor sokkal nagyobb lesz az aszálykár, tönkreteszik Magyarország élővilágát, és nemhogy 2050-re, hanem 2100-ra sem válik Magyarország klímasemlegessé.

Arról is beszélt, hogy a miniszterelnök a koronavírus-járvány előtt bejelentette: zöldfordulatra készül a kormány, illetve azt is, hogy Orbán Viktortól személyesen számon lehet kérni, hogy ez 2030-ra megtörténik-e.

"Látszik, hogy Orbán Viktor akkor hazudott, és nem 2030-ban, hanem már most is végérvényesen megbukott a kormányzati politika"

- jelentette ki.

Közölte, az LMP felkészült arra, hogy "jogi és más úton" megállítsa azt, hogy "ellopják az erdővagyonunkat", és arra kért minden állampolgárt, segítsenek megmenteni Magyarország erdőit.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
..."az LMP felkészült arra, hogy "jogi és más úton" megállítsa azt, hogy "ellopják az erdővagyonunkat",...

Ezeknek elmentek otthonról? Jogi úton megállítani a fakivágást? Oszt hogy a lófaszba? He?
Na a másik...aszongya: ..."és más úton"...látom ahogy birokra kel az lmp elnökasszonya egy halmozottan hátrányos helyzetű favágóval...ez a más út?
ómió
De csak HA...! A téma LMP-s mekkmestereinek meg hangfogó!
Bogatir
Volt olyan kormánypárti barom aki azt mondta, az erdőknek nem árt a tarvágás. Persze hogy nem normális. Azt sem tudja mit beszél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.