Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.

Új villamosjáratot indít a BKK Pesterzsébet és a belváros között

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A BKK MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a szombaton induló 2B villamos közvetlenül elérhetővé teszi a Pesterzsébet, Pacsirtatelep végállomásról indulóknak a Boráros térnél a 4-es és a 6-os villamost, a Fővám térnél a 4-es, a Vigadó térnél az 1-es, a Kossuth Lajos térnél pedig a 2-es metrót. A villamosok a Jászai Mari tér és a Haller utca között a 2-es villamossal azonos vonalon haladnak, onnan a pesti fonódó villamosprojekt keretében korábban átadott vágánykapcsolaton keresztül érik el Ferencváros belsőbb területeit, majd az 51-es, 52-es villamos vonalán jutnak el a XX. kerületi Pacsirtatelepre.

A 2B villamos szombattól a hét minden napján közlekedik, napközben 15, az esti órákban 20 percenként indulnak a szerelvények. Az újonnan induló villamosjárattal könnyebben és gyorsabban érhető el Pesterzsébetről a pesti belváros, mint a jelenleg közlekedő 51-es villamossal – jegyezték meg.

A közlés szerint a BKK idén tavasszal indított társadalmi egyeztetést a témában, ennek kiértékelése után döntött az új járatról.

Forrás: mti.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.