És ez csak negyedév! 

A Magyar Telekom Nyrt. konszolidált árbevétele éves összehasonlításban az elemzői várakozásokat meghaladóan, 10,9 százalékkal 184,2 milliárd forintra nőtt az idén a második negyedévben – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentésében.

Dől a pénz a Telekomhoz! Már 184 milliárd forintra nőtt a negyedéves bevételük

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A társaság adózott nyeresége 19,2 százalékkal – az elemzők által vártnál kisebb mértékben – 11,7 milliárd forintra csökkent a második negyedévben, mivel a nagyjából stabil működési eredményhez növekvő pénzügyi ráfordítások párosultak.

Az elemzői konszenzus alapján a bevételben 7 százalékos növekedést, míg a nyereségnél 33 százalékos csökkenést vártak a negyedévre.

A jelentés szerint a növekedést elsősorban a jelentős mobil adat- és a magasabb készülékértékesítés eredményezte, míg az észak-macedón leányvállalat hozzájárulását a magyar forint észak-macedón dénárral szembeni gyengülése tovább erősítette.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
éhe a népnek minden ami mobil, és digitális adat...minél jobb készülék, minél drágább előfizetés, annál több a cég(ek) bevétele... áldott legyen a Teremtő!

Hallelúja!
namihami
Dől a Fidesz által eltehető extraprofit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.