Az újabb nyugdíjemelés szintje szeptemberben derülhet ki.

A nyugdíjasok húsz éve nem tapasztalhattak ekkora áremelkedést – Jöhet a nyugdíjkorrekcióMTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Amióta külön mérik a nyugdíjas fogyasztói kosár szerinti áremelkedést, még sohasem találkoztunk ilyen magas adattal – derül ki a KSH jelentéséből. A dokumentum szerint júliusban a nyugdíjas fogyasztóiár-index az előző év azonos időszakához képest 113,8 százalék volt, ez a legmagasabb 2002 januárja óta – elemez a vg.hu.

Az általános és a nyugdíjasokra számított fogyasztóiár-index eltérésének alapja a fogyasztási szerkezetben levő különbség. A nyugdíjas árindex szűkebb, kevesebb termékcsoportot ölel fel, mint az általános, és a nyugdíjasok fogyasztási szerkezetével történik a súlyozás. Nem tartalmaz olyasmit, mint például a gyermekneveléssel, -gondozással kapcsolatos tételeket. A gyógyszerek esetében például az átlagos indexben 2,7, a nyugdíjasoknál viszont 5,8 százalék a súlyozás, de az élelmiszerek és a háztartási energia részaránya is magasabb, míg a ruházkodási és tartós fogyasztási cikkeké alacsonyabbak.

A júliusit követően novemberben szinte biztosan várható újabb nyugdíjemelési korrekció, amelynek mértéke szeptemberben válhat ismertté.

Forrás: vg.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Akkoriban még jó karban lévő tanult, munkaképes korú potenciális munkavállaló voltam csak éppen munka nem volt a vidékünkön. Mást sem hallottam, minthogy nem is "akarunk" dolgozni. Elmenni az ország más tájaira magán okokból nem tudtam. (Külföldre szintén, hiszen még nem volt nyitva számunkra az európai munkaerőpiac.) Néha sikerült valami trágya, rosszul fizető ideiglenes munkát találnom. Anyu még élt és kamatoztatta az ötvenes évekbeli olcsó, egészségtelen fogásokból álló főzési tudományát. (Néha rántotthúsról álmodtam.) Keservesen dolgoztam le hatvan felett nehéz munkán a kiesett időszakot, hogy végre nyugdíjba mehessek, nem egészen egészségesen. Orbán világában, az egyre száguldó élelmiszer árak és a silány egészségügyi ellátás mellett szertefoszlott a méltó öregség reménye. Nemcsak nekem. Magyarország Orbánt választotta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Csak a nyuggerek!? A többi igen!? A nyuggerekét biztos az efftársi nyugdíjlenyulás "tompította"!
Néro2
@emerencia: Nem tom' a fidesz mit talált ki. A vérfityma rokkanttankkal járó mzp -t vagy bárki mást is ' pfozó ' nyugger nem kitaláció. Aki az M1-M15 tövök kábulatában segghülyén tönkreteszi mások élettét fdesz imádata miatt annak semmilyen tiszteletet nem tudok adni mert NINCS MIÉRT. Ha nem lenne világos nem a nyugdíjasokat hanem a hülyéket ' vádolom ' a birkahodályban akár nyugger akár nem. Csak itt most a nyuggerek miatt volt hír.
Egyébként minden fitymának jó táncolást mert van zene meg zárcsökkentés boldogan élhet. Hogy dögölne meg mind ÍÍÍÍdeserdélyi levélszemetekkel együt. Érthető ?
Nessy
@Néro2: Tehát csak a nyuggerek. Te egyébként "nem anyától lettél, rózsafán termettél"?? És mi a véleményed a pár kiló krumpliért megvásárolt szavazókról? A közmunkával zsarolt szavazókról? A voks turizmusról, a kocsival szállított szavazókról? A határon túli félmillió, milliárdokért fideszre szavazó "hű magyarokról"? Egyébként idióta hívek kortól, nemtől, vallástól függetlenül voltak, vannak.lesznek!
kereső
@Nessy: Kihagytad az megközelitilőleg 750 ezres létszámot, akik valamilyen módon haszonhúzói az orbáni rendszernek- ezek alkalmazottak, és jobbára vállakozók+családtagok. Nyuggerek mi???
percsi
@Néro2: Ne zavarjon meg a NET-n terjengő vitya nyugdíjas fotói, találkozásai. Köztudott, hogy vitya nem mer emberek közé menni, és idegen nem közelítheti meg.
Akik között van, legtöbbjük több felvételen is megjelennek, ezek válogatott fid. közeli nagymamik-nagypapik. Ők csókolgatják, simogatják.
A képeken lehet photoshoppal játszadozni, más színű haj, ruha, kicsit vékonyabb, dagadtabb, jobbra néz majd balra, van szakálla, majd csak bajsza... stb.
Vitya a nyugdíjasokra is ráhergelte a népet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.