A kormányváltáshoz vezető legfontosabb ellenzéki küldetésnek nevezte Jakab Péter a támogatóiból formálódó politikai közösségét, a Nép Pártját.

Kibír-e egy újabb pártszakadást a Jobbik? Jakabék már augusztus 20-án zászlót bonthatnak

Fotó: Facebook

Egyes információk szerint augusztus 20-án zászlót bont új pártjával Jakab, aki az utóbbi hetekben látványosan kerülte a Jobbikot, és nyíltan támadta a párt új vezetését – írja a Telex.

A Jobbik több tagja és vidéki szervezete már jelezte, hogy követné a volt elnököt, Gyöngyösi Márton azonban nem számít pártszakadásra.

Négy éve megrengette a Jobbikot Toroczkaiék kiválása és a Mi Hazánk Mozgalom megalakulása. Kérdéses, hogy kibír-e még egy hasonló szakadást a párt.

Augusztus 20-án jelentheti be Jakab Péter az új pártja megalakulását – állítja Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke. Az információ más forrásból is eljutott a Telexhez, de Jakab Péter és a környezete nem erősítette meg.

Július elején Gyöngyösi Mártont, a Jobbik európai parlamenti képviselőjét választották meg a párt új elnökének a rendkívüli tisztújításon. Alig pár nappal később a frakcióvezetői posztról is leváltották Jakabot, aki szerint a Fidesz vágyát teljesítette ezzel a Jobbik új vezetősége.

„Ha Jakab Péter úgy döntene, hogy új pártot alapít, akkor nemcsak én fogok vele menni, hanem jó eséllyel a kelet-magyarországi tagság jelentős része”

– válaszolta a Telexnek Salamon Gergő, aki korábban a Jobbik Hajdú-Bihar megyei regionális igazgatója volt, és az ellenzék közös jelöltjeként indult az áprilisi országgyűlési választáson Hajdú-Bihar megye 3. választókerületében.

„Valóban van egy ilyen kezdeményezés, és van egy ilyen formálódó valami, amit még én sem tudok hova tenni. Jó lenne, ha mindenki eldöntené, hogy hol szeretne politizálni”

– mondta Jakab új kezdeményezéséről Gyöngyösi Márton az ATV-ben hétfő este.

A párt elnöke szerint Jakab Péter a lelke mélyén még jobbikos.

„Elképzelhető, hogy megvezették, és rossz tanácsadókra hallgat, de még van visszaút”

– válaszolta arra a kérdésre, hogy Jakab Péter tagja-e a még Jobbiknak.

Címlapkép: Facebook

Forrás: Telex

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

polgarb
Nem elég a fidesz ámokfutása, még az ilyen hülyék is bejelentkeztek megváltónak( a többivel együtt),- ez az igazi tragédiája ennek az országnak!Most,hogy ezeket a háttérből mozgatják,vagy maguktól ilyen hülyék(?)-nem tudom!
jesz
méghogy Jakab vezetésével a Nép Pártja kormányt vált?...hahóó! ébresztő! már elmúlt dél kis álomszuszék...
Olyan édi ez a Jakab...mer nagyot álmodni...
amortizáltok
hagyjátok had álmodozzon a keze is csak a bilibe lóg egy hangzatos névtől még a szemlélet és a szellemisége nem fog változni, akinek büdös a munka az megy csak politikusnak. ma meg méginkább
Jozefina
Jakabra érdemes oda figyelni!!!?? Ő a nép angján beszél!!!
kormanyos63
Ez az ország megörűlt!
A fasznak kell még egy ellenzéki párt, az eddigi hat is kurva sok, elég lenne maxkét ellenzéki párt is!
Ráadásúl nemsokára 9-en lesznek(!!!) mert MZP, Hadházy, és Jakab is alapítani fog egy új pártot!
Így SOSEM lesz leváltva az orbán rezsim, az egész ellenzék egy nagy NULLA!
A fideszmaffia, és orbánpatkány nagyon hosszú ideig bebetonozta magát a hatalomba, nem látok olyan erőt, aki képes lenne ezeket a hitvány tolvaj mocskokat leváltani, és eltakarítani belátható időn belűl!
Magyarország elesett, , és sokára fog talpra állni!
Mert Magyarország nem hátra megy hanem előre a szakadékba...
ómió
Az efftársak, azért, sikerrel verik szét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.