Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az InfoRádióban beszélt arról, úgy gondolja ha a Zaporizzsja atomerőmű felrobbanna, sokkal nagyobb kárt okozna, mint a csernobili atomerőmű katasztrófája – írja az infostart.hu.

A biztonságpolitikai szakértő szerint egyértelmű, mit akarnak az oroszok a zaporizzsjai atomerőművel
Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

A nukleáris baleset kockázata fennáll, de az aláaknázás ténye igencsak kérdéses

- mondta.

A támadás a fő iránya továbbra is a Donbasz, de azon belül lelassultak a csapatmozgások. Ennek oka, hogy az oroszok átcsoportosítják az erőiket, és úgy tűnik, a hónap második felében jobban oda fognak figyelni a déli területekre. Ehhez természetesen hozzájárul az is, hogy az ukránok bejelentették, ott nagyobb arányú támadást fognak indítani. Ennek még nem látszik a nyoma

– tette hozzá.

Ami a Zaporizzsja erőművet illeti, az oroszok ezt az erőművet elfoglalták. Ukrán munkások üzemeltetik, de orosz ellenőrzés alatt van. A terv ezzel kapcsolatban elég világos: le akarják kapcsolni az ukrán energiahálózatról, és be akarják kötni az orosz villamoshálózati rendszerbe. Ennek segítségével biztosítják a déli területeket, beleértve a Krím-félsziget az áramellátását is

– fejtette ki.

Egy meglehetősen veszélyes tevékenységről van szó

– jegyezte meg a biztonságpolitikai szakértő.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Infostart

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
@Maccska: Nem ukrán hazugság, mivel Valerij Vasziljev vezérőrnagy, a zaporozzsjai atomerőműben állomásozó orosz csapatok parancsnoka mondta. Szóval akkor az oroszok hazudnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
ez az erőmű elképesztően nagy...az oroszoknak nem érdekük, hogy a villamos energia termelés megszűnjön, inkább az, hogy elvezetik orosz területek táplálására.

Aláaknázni egy erőmű körüli területet elmeroggyant tevékenység, ez inkább üres, de hatásos fenyegetés.

Ha véletlenül felrobbanna egy akna, az bizony nagy kárt tenne az erőmű körül. Az oroszok is kerülik a véletleneket.
Eladott Ország
A legyőzhetetlen birodalom, ami még az áramot is kénytelen lopni. Az oroszok telepakolták zaporizzsjai atomerőművet robbanóanyaggal az erőművet és aztán rábízzák Ivanuskára’, akinek az abc majdnem mindegyik betűjét sikerült már megtanulnia, meg olyan parancsnokokra, mint aki lövészárkot ásatott a katonáival a csernobili erdőben, na attól kiráz a hideg. Tudom, egy atomerőmű nem egyenlő egy kibiztosított kézigránáttal, komoly strukturális károkat is el tud viselni - az emberi hülyeség viszont minden előre elképzelt katasztrófát képes felülmúlni. Ugyanez az "orosz birodalom" csak kicsit nagyobb léptékben. Bonyolult dolog ez a nácitlanítás, na... Százas szeg + kalapács, oszt jó napot. Biztos nem lesz gond, igazi szakemberek, még sosem hibáztak. Legfeljebb kölcsön adjuk Tállai elvtársat szakértőnek... áramlopás valahol Borsodban.
uploads.disquscdn.com/images/871e69ba612f277f78ec8abd184af6447a53653b9052d9d2bb52cdbf9907bfdd.jpg?w=800&h=576
gina
Zsarolni, ez olyan szemét állat mint a barátja a román cigus,, beteg mindegyik, ki kellene már ezeket takaritani, szennyes patkányok
Németh István
Természetessen a @Macska és > jesz kommentelők igen pontos információin kívül a fentieknek a hülyeség írogatása a moslék vakságuk és a hülyeségeik mérőszintje! TÖRÖLNI KELL!!!
Az Orosz föderáció nem kívánja energiával ellátni az ukrán területeket >> az elviekben üzletileg - lepapírozott szerződések alapján, megvásárolt - elgyarmatosított területeket elektromos energiával! Ez teljesen érthető! Különben amit "megvettek" de inkább megszereztek mondjuk a fegyver szállítmányok ellentételezéseként, valójában nem tehették volna meg a föderációs GAZDA beleegyezése nélkül! A puccsista zelenszkíj a saját (ez sem igaz mert egy moslék zsidó szemétláda ukránokhoz semmi köze!!! egy betolakodott személy) a hatalmat megszerezve élősködik egy érdekes értékű kisebbségen! Nagyon nagy kisebbségen!
vitriol
És orbán ezekkel akarja felépíttetni Paks2 -t, akik rakétákkal lőtték az ukrán atomerőművet kockáztatva a térség biztonságát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.