Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elemezte Magyarország gazdasági helyzetét az 1995-ös "stabilizáló" csomagjáról ismert egykori pénzügyminiszter, közgazdász.

Bokros Lajos: az államcsőd réme fenyeget

Bokros Lajos úgy vélekedett, a magas infláció és a magyar gazdaság állapota a 12 éve regnáló Orbán-kormány hibája, és – bár ezen tovább súlyosbított - nem az orosz imperialista háború.

Bokros Lajos úgy látja, a kormány helytelen, szakszerűtlen, ésszerűtlen gazdaságpolitikája vezetett idáig. Ha pedig a kormány nem tud megállapodni Brüsszellel, és nem jönnek a "jogállamot nem szétverő országoknak" járó EU-s források,

az államcsőd réme fenyegeti majd az országot.

Saját csomagjára visszaemlékezve felidézte, akkoriban alig volt tüntetés, mert becsületesen megmondták a társadalomnak, hogy addig lehet nyújtózkodni, ameddig a takaró ér. Három dologgal kell majd mindenképp leszámolni:

a rezsicsökkentéssel, ami a gazdaságot romboló, káros intézkedés, és nem ösztönöz takarékosságra,

a benzinárstoppal, ami a hiányt és a feketegazdaságot erősíti,

a katával, mert azzal szerinte egy jelentős réteg felmentést kapott a társadalom-biztosítási járulék alól.

Bokros Lajos összegezve még egyszer hangsúlyozta, a gazdaság rossz állapotáért az Orbán-kormány felelős.

Forrás: atv.hu

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@Horizont: Így már semmi bajom vele, hogy nincs beleszólása semmibe. De sokan, én is gyűlölöm a csomagjáért mert akkor is a szegényektől vett el ő is mint a többi tetű. Pld. a fogászat fizetőssé tétele és nem volt mellé vagyoni megosztás.
DR PRÉDlKÁTOR
@Fenyöfa58: mi van fenyőfasz?!?!? '58-ban születtél? Akkor már nem áll a fenyőfa-szod... Itt ba-szod az időd, pedig mehetnél a szakmádba: közmunk-ás-ba!
DR PRÉDlKÁTOR
@Peller Anikó: nyanya, kevés vagy reggelire is. Az élettársad a horizontnál keresi a pelletet? Adj neki, ne csak a szomszéd öregnek! :)
DR PRÉDlKÁTOR
@Horizont: Tudjuk, hogy te vagy a "Peller Anikó" is... Több néven nyomulsz itt a Propelleren, állandóan gyalázod a kormányt...
ómió
@Fenyöfa58: Nem kaptál újabb kúrát!? A gyógyszerrel is spórolnak rajtad? Olcsóbb, ha hagynak téged hülyeséget ontani?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.