Az államtitkár szerint minden a tervek szerint zajlik

Az Agrárminisztérium államtitkára szerint baloldali hazugság, hogy csökken az erdők területe

Fotó: MTI/Kovács Tamás

"A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági és közületi tűzifaigényt már nem tudjuk a korábban tervezett fakitermeléssel biztosítani" – mondta a Magyar Nemzetnek a fakitermelésre vonatkozó intézkedéssel kapcsolatban Zámbó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára.

"Azt azonban le kell szögezni, hogy az említett kormányrendelet kizárólag vészhelyzet esetére készült. A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági és közületi tűzifaigényt már nem tudjuk a korábban tervezett fakitermeléssel biztosítani. Amennyiben ilyen vészhelyzet nem következik be, a hazai erdőgazdálkodás – benne a fakitermelés – az eredeti 2022-es tervek szerint zajlik."

Az államtitkár szerint

"nem csökken az erdők területe és semmiféle erdőirtásról nincs szó, ezek szokásos baloldali hazugságok."

Pedig nem is kizárólag ellenzékiek tiltakoztak az intézkedés miatt, Cser-Palkovics András fideszes polgármesternek sem tetszett az új rendelet. 

Forrás: 24.hu

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Sajnos mindig ez van, ha a baloldal nem tud értelmezni egy törvénymódosítást vagy el sem olvassák!Csak folyamatosan ömlik a szar a szájukból, de le van írva hogy vészhelyzet esetén, szóval megint beégett a gyurcsótány által alapított 6=pártos ellenség!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Persze hogy csökken! Nincs előre ültetett fa csemeték terület!!
jesz
az erdők területe irtás nélkül is csökken...a vízhiány betett az erdészetnek is, a különböző hálószövő molyok, vagy a terjedő szú had...
Nessy
Tehát, ha lehet tarvágást is csinálni, ha a védett területeken is lehet fákat kivágni amennyit akarnak, azzal nem csökken az erdők területe. Igaz, ha a széleit meghagyják, csak belül vágnak, akkor a "terület mérete " nem változik, csak fa lesz kevesebb, miután az erdőt a fák és az aljnövényzet alkotják!
dr. prédikátor
TE KÖCSÖG!!! HA VALAMIBŐL ELVESZNEK AKKOR AZ C S Ö K E N!!! ÚGY MINT A FEJEDBEN LÉVŐ SZAR!!!
Eladott Ország
A maffiaállam 12 éve tartó hazugságai után már megszoktuk az indokolást: baloldal, brüsszeliták, Soros. Ennyire futja a fidesz nevű szekta beteg agyából, mert mindenki hülye, csak a fidesz a helikopter! Mára már eljutottunk, az államcsődhöz, lakhatási katasztrófához, és ahhoz, hogy a forintból játékpénz lett, etc... Ismerős, elvtársak nem az erdő csökken, hanem csak a pofátok nagy!
sgl
És az ilyen méretes faszságokat kajbáló fideszcsürhét sem tudja az ellenzék egy humoros riposzttal a budi aljára küldeni.
Habár tudjuk régótaa fideszmatek szerint amikor csökken a gazdaság akkor valójában nő a gdp, azaz a csökkenés is növekedés.

Frissebb: a rezsicsökkenés csökkentése is rezsicsökkentés.

És az ellenzéktől jó ha 30%-ban hallom: rezsinövelés, rezsi emelés stb.
Ki a hülye???
ómió
Még egy ilyen fixnek tűnő efftársi hazudozás is?!
Yeromos
@ómió: Ezt még talán te sem hiszed el, hogy ha kivágják a fákat akkor nem csökken az erdős terület.
Macskaszem
A területe nem csökken, mert a területet nem lehet kifűrészelni, az ottmarad, ha van rajta fa, ha nincs.
De ahonnan kivágják a fákat, az már nem erdő, [email protected] Az csak terület.
Eladott Ország
@Macskaszem: ma, 10:11 ◘ Orbán: „Hálával gondolok tanáraimra, akik megpróbáltak embert faragni belőlem.” Minden szakmában van selejt. S egyáltalán nem biztos, hogy a dolgozó követi el a hibát. Lehet hogy egyszerűen az alapanyag rossz. Beletört a bicskájuk ebbe a tuskóba! SZAR ALAPANYAGBÓL CSAK SZART LEHET CSINÁLNI! EZ IGAZ! Ebből az alapanyagból csak fogpiszkáló lett...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274987202_1293990804414157_7257951166151566109_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=YsCz3294nnQAX8z1h2a&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_q6audlAnsiTOYJHyg2jtU0X8J0cEXJMeS3-wswHXupQ&oe=62FA8556
csipetke
@Eladott Ország: 10:32 Mennyivel jobban járt volna a világ,ha a tanárai kisbaltával próbáltak volna embert faragni belőle, mert a művelet láthatólag nem sikerült.
rokker33
Sajnos mindig ez van, ha a baloldal nem tud értelmezni egy törvénymódosítást vagy el sem olvassák!Csak folyamatosan ömlik a szar a szájukból, de le van írva hogy vészhelyzet esetén, szóval megint beégett a gyurcsótány által alapított 6=pártos ellenség!!!
Eladott Ország
@rokker33: ma, 10:39 ◘ "Nem lehet összekeverni, mert ha a Kövér beszélt volna, annak folyik a szar a szájából... tudod, szóval europerman... Kövér, az... megesküszöm, hogy a Tiszába a cián Kövér szájából ment bele." (Hofi Géza)
youtu.be/CkeVEdyEi-c
ómió
@Yeromos: És, ha ugyanakkora területen csemeteültetés történt?
Yeromos
@ómió: Olvasd el a kormány rendeletet szertinted abban van szó újratelepítésről, az csak arról szól, hogy az elvtársaid annyira bíznak a sikeres energia politikájukba, hogy engedélyezik a természetvédelmi területek tarra vágását is.
Ami környezeti katasztrófához is vezethet. Egyébbként annyi eszetek sincs mint egy kezdő favágónak, mert azok is tudják, hogy a frissen kitermelt fa nem alkalmas tüzelőnek, a nedvesség tartalma 40-45% elégetéskor rengeteg káros anyag távozik belőle, kb 1, - 1,5 évet szokták pihentettni. Politikától függetlenül lehetne annyi eszed, hogy óvd a természetet, gyermekeidnek, unokáidnak, úgy ahogy még néhány fideszes polgármester is teszi: Még nélatok sem ért mindenki egyet idióta vezéretek természet károsító intézkedésével.
icegygenabro
"A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági és közületi tűzifaigényt már nem tudjuk a korábban tervezett fakitermeléssel biztosítani."
Na hogyan lehet krízis ha 2036-ig megkötött gázszerződésünk van a ruszkikkal??? ÖTÖDÁRON !!!
Néro2
Igaza van ! A terület nem csökken ! A fák számával meg nem foglalkozik. Ugye minden aprósággal nem kell .
Bástya Béla Elvtárs
@dr. prédikátor: Romániából hoznak rengeteget! Magyarországon pedig az elmúlt évtizedben erdőtelepítés volt!
balos
@Yeromos: Hiába írsz neki,mert csak azt látja,amit nem takar el a geci segge!
balos
@Bástya Béla Elvtárs: Arra gondolsz ,amit a gecik a "dácsáik" takarására telepítettek?
Bástya Béla Elvtárs
@balos: Nem, amit RADU + TRAJAN hoz be, s erdei köbmétere csak 47 ezer Ft, itthoni 69e. Ja, van klíma is NEKIK, 200e beszerelve (hűtő/fűtő), itthon 300e alatt nem kapsz!
rokker33
@Eladott Ország: nektek folyik a szar a szátokból folyamatosan csak kritizáltok köpködtök hazudtok keveriteka szart , de érdekes azért megszavaztátok a fideszt csürhe patkányok!! A pokolban égsz majd el a gyurcsótánnyal együtt, mert ugye ő becsületes ember ugye?? csak Orbán a szar! Megnéznék egy ellenség vezette kormány meddig bírná el akkor is 2 évente váltanának miniszterelnököt ,mint 2002 2010 között ! Nevetséges és szánalmas banda ...
csak úgy....
magyarországon,orbán uralma óta az átbaxhatók és gondolkodásra képtelenek száma ,minimum 50% al szaporodott! -és aki ezért az ellenzéket hibáztatja,az szintén ott lapul az 50% ban!
Maccska
@csak úgy...: Például te vagy az egyik.
Maccska
A nulla éves erdő is erdő,libcsik!
Csak ezt ti nem fogjátok fel agyilag,mivel nem láttok messzebbre a húgyszagú lépcsőházatoknál.
rokker33
@csak úgy...: ezt te honnan számoltad ki? A 90 ből kivontad a pénteket?? / Hofi/ :) :) A maradék az miért nem szólal fel a Fidesz ellen?? Ezt soha nem értettem..
Nessy
@rokker33: Akinek "szar folyik a szájából", az olyan súlyos bélelzáródási kázus, hogy a beteg a legjobb úton halad a túlvilág felé! Nem valószínű, hogy hazudozna,és Orbánnal foglalkozna!
Qqberci
Világos: ha kivágnak egy fát, az olyan, mint ha ki sem vágták volna. Lesz majd helyette másik, úgí 30 év múlva. Ha közben megint lesz vészhelyzet, akkor egy idő után már nem lesz mit kivágni és akkor fel kell szedni a parkettát a Karmelitában...
Eladott Ország
@rokker33: ma, 12:03 ◘ Európa koldusházát csinált a fidesz szekta az országból és még b+ jártatjátok a pofátokat, a qrva életbe! Erre vagy büszke te barom! Börtönben rohadtok meg!
namihami
@Maccska: 12.52:. Akkor nosza, fejszét neki! Ahogy a zsenge zöldségnek a legjobb az íze, úgy az egy éves kórónak a legnagyobb a fűtőértéke, ugye!?!?!
Mert a sorbaállított husángok fideszül már erdőnek számítanak?
rokker33
@Eladott Ország: És ti meg hagyjátok ezt bassza meg ! 3 millió Fidesz szavazó van kb 5 millió maradt ellenzék és 200 narkós csürhe megy tüntetni forgalmat akadályozni! Szégyeljétek magatokat mocskos hazaárulók! Téged is börtönbe kell zárni te szemét hazaáruló,hogy Magyarországon élsz és nem tettél semmit 12 évig ugyan annyira vagy bűnös mint Orbán! Remélem kicsit észhez térsz...bár kétlem az itt lévők 90% elmebajos nem normális Gyurcsányt éltető faszfejek gyülekezete...
Havanagi
@Nessy: Ezt a fidesz csicskát mi a francnak kérdezik?Mégis mit mondna?Mihez ért? Amihez a retek gazdája.Menj pecázni tetves Áder!
rokker33
@Eladott Ország: Te agyatlan hülyegyerek! Akkor 3 millió+200 ember él Magyarországon?? .Eddig is tudtam hogy buta vagy ezt most megerősítetted :) :) Nem baj csak húgy horizont akién szintjére süllyedtél :) :) Nektek jól áll ha hülyék vagytok illik a karakteretekhez :D Éljen sokáig Gyurcsány és az ellenzék :D Kenyéren és vizen...
balos
@broki33:Basszon meg a szájer 1000ft a kenyér!A víz meg lassan annyiba kerül,mint a viski!Azért ne bánkódj a családod így szeret!Fűstön!
gazdag dezső
Hogy lehet ilyet mondano épelméjű normális embernek ??Kitermelnek egy hatalmas mennyiségű fát ,Tarvágással ,és nem csökken az erdőterület .Ha még mindig erdőnek van minősítve akkor is a valóságban már nem erdő .Elveszünk belőle,és mégsem csökken a mennyiség .Fizikai,maze,matikai lehetetlenség .Hogyan lehet több diplomás embernel is ilyen véleménye .Bukta általános iskola 6-8 osztályos időben ?!!! Ez a fideszes hozzáálállás?? Butaság finoman .Analfabéták akarnak lenni ??
csagyi
@ómió: Abból pedig 50 év múlva fogsz fűteni. B+!
Hacsak nem lesz egy másik lángész aki karókat fog készíteni a csemetékből.
Maccska
@gazdag dezső: a nulla éves erdő is erdő.
Minden erdő nulla évesként kezdi.

Egyébként bőven van vágásérett erdő Magyarországon.Több is mint amire szükség lesz.
csagyi
@Yeromos:10:09 Hiszi,mert "ő" egy beprogramozott robot!
rokker33
@balos: ne sírj buziszájú! Mit tettél, hogy ne Orbán legyen hatalmon?? Semmit szóval kussolj te balfasz senkiházi !
rokker33
@balos: Én megkeresem az 1000 forintos kenyér árát havi 2000 euró / 800.000 Ft ból csak kifussa te nyomorult! Nem sírok hogy milyen szar nekem mert megoldom
Bástya Béla Elvtárs
@rokker33: Felesleges! Ne küzdj velük! @balos: + @Eladott Ország: Ne közelíts szamárhoz elölről, lóhoz hátulról, bolond emberhez mindkét irányból!
kereső
@rokker33: tegnap 10_39 Megjelent a legújabb Magyar Közlöny, amelyben meghirdették az energia-veszélyhelyzetet. A miniszterek utasítást kaptak, hogy tegyenek javaslatot a kedvezményes lakossági villamos energia és földgáz egyetemes szolgáltatás fenntartásához szükséges intézkedésekre, növeljék a lignit és a földgáz hazai kitermelését, és tegyenek javaslatot az energiahordozókra vonatkozó exportkorlátozás bevezetésére.

2022-07.015.

Miről is hadoválsz onnan, a Lajtán túlról? Nagy magyaroknak!! orbánfanoknak, illenék ismeri a megjelent jogszabályokat- amelyek egy személyben orbán jegyez.
csak úgy....
@kereső: ne várj túl sokat egy fellengzös,gondolkodásra képtelen bunkó paraszttól!
balos
@Bástya Béla Elvtárs: Meg az anyádhoz virággal!
amortizáltok
ennyire nem lehetsz analfabéta ha levágsz egy karéj kenyeret akkor nem lesz kisebb ?
ja a tied attól növekszik mármint a hülyeséged? mert ha kivágtok egy fát attól is kevesebb ÉL, már ha felfognád és ha 10 hektárt akkor annyival csökken az erdő telepítésed nemde??? majd ha tavasszal csemetékkel beültetted és az is 10 hektár akkor leszel eredeti terület nagyságban, de FATÖMEGED nem ugyanakkora mert még 80-90 év kell hogy az is elérje a tömegét.
balos
@broki33: Szóval szeretném leszőgezni,hogy nem vagyok elrontója,hogy a geci után a putyin brokiját is fénysítsd!Soha nem akadályoztam a transzikat,mint te az ánusz-unszólásában!Ezek után pedig még,ha kéred akkor befizetlek 1 száj-eres méteres dugiba!
ómió
@csagyi: Te, viszont, efftársi lángészként, inkább a megfagyás mellett voksolsz, vagy a teljes országcsonk beerdősítéséért "szorítasz"?
ómió
@Yeromos: Miért nem azzal kezdted, hogy lövésed nincs az erdőgazdálkodáshoz? Pedig azáltal ezt a "szakértést" is megspórolhattad volna! A rendelet az erdőgazdaságoknak szól, akiknél az erdőgazdálkodási "vetésforgó" működtetése folyamatos feladat. Ha meg nem tudod, hogy ez mi, akkor ne erőlködj! Pláne ne ontsad a hülyeségeket! Mondom ezt azoknak is, akik úgy vélik, hogy a fák "vetésforgója" azáltal megy végbe, hogy 70-80 éves korukban elszáradnak, kirohadnak és a madarak majd pottyantanak a helyükbe magot és abból csemete serdül. Most szólok: nem így van! A most kivágott fa meg egyébként novemberre megfelelően ki is képes száradni! Sőt! Gázkrízis esetén, ha kell, fűtésre is alkalmas lesz! Anélkül, hogy ezt idióta módon összemosnánk a természetpusztítással!
Yeromos
@ómió: Ezt sok baromságot a elvtársi agymosó tréningen verték beléd? Nincs egy értelmes gondolatod és folyamatosan mellé beszélsz. Ez a rendelet nem ez erdőgazdálkodásról szól. Ez erról szól, hogy az elvtársaid letarolhatják a természetvédelmi területeket, hogy tudjanak rá építkezni, gondolom amilyen idióták letérkövezik felét. És úgy próbálják beállítani, hogy a tüzelő hiány miatt van rá szükség. ÓVD A FÁKAT EGYÉL HÓDOT.
Yeromos
@ómió: Hogy ne csak a párt propagandát olvasd! Ne ezt hívod te erdőgazdálkodásnak. .A múlt heti, nagy port kavart rendelet, amellyel a tűzifa biztosításához a fakitermelést ösztönözné a kormány, több lényeges ponton is természetvédelmi alapvetésekbe gyalogol bele. Ezek közül a legnagyobb hangsúlyt a felújítás nélküli tarvágás lehetősége és a természetvédelmi területeken történő fakitermelés kapta, de legalább ilyen problémás az is, hogy engedélyezi a favágást az úgynevezett vegetációs időszakban.
ómió
@Yeromos: Te is azzal kezded, hogy a saját efftársaidat próbálod másokra hazudni? Miért rühellitek egymást ennyire!? Amúgy, nem csodálom! Ami meg a rendeletet illeti, az egy de facto vészhelyzet esetleges beköszönte esetéről szól! Addig, viszont, minden megy a maga útján, ahogy eddig is! Abból indul ki, hogy, ha pl. a brüsszeli efftársaitok esetleg - ne adj' Isten - teljes gázhiányt "szankcióznának ki", még nekünk is, akkor, a megfagyás elleni védekezés, horribile dictu az emberélet elsőbbséget élvez még a "zöldmámorral" meg a "természetvédelmi alapvetésekkel" szemben is! (Tudjuk, hogy efftársilag ez nem így van!) Ez rátok van írva! És, ha ez neked baromság meg "agymosó tréning", akkor te is egy bolsi idióta vagy a javából! Egyébként meg idehaza éves átlagban 13 millió m3 faanyag képződik, az átlagos éves telepítés meg 400 ha! A 13 millió m3-ből mintegy 7,5 millió m3 az éves teljes felhasználás, amiért az éves növekmény kb. 5,5 millió m3, ergo, amit műveltek, az nem más, mint bolsevik pánikkeltésí kísérlet! Szokás szerint!
Yeromos
@ómió: Megint csak bolsizól, Brüsszelezel, most a sorost meg a gyurcsányt kifelejtetted. De ha nem lennél ennyire szúklátokörű akkor felfognád, hogy mit jelent. a felújítás nélküli tarvágás lehetősége és a természetvédelmi területeken történő fakitermelés.De ezen teljesen felesleges vitatkozni met te nem csak az idóta pártársaid direktíváját mantrázod, távol áll tőled a gondolkodás.
ómió
@Yeromos: A "felfogni valamit" témakörét megkezdhetnéd magadon! Nevezetesen abban, amit írtam! Első az emberélet alapon, rendkívüli helyzet beálltára vonatkozó rendeletről van szó! Amig ezt képtelen vagy vágni, addig csak a pánik- meg a rémhírkeltésre, mellébeszélésre fogja tőled futni! Mintegy a "haladó baloldalt" visszhangozva!
Sámannus
@rokker33: Te aztán tudsz. Legalábbis a Fertőtó, és balatoni nádasok, ligetes védősávok a miniszterelnök vejének traktora igazolja mit rejt a félreérthető fogalmazaás. Nincs védve semmi ebben az országban amire ti "vigyáztok".
Látod ilyen őszinzesági rohamban mi minden kiderülhetne, ha csak kicsit is körülnéznétek.
Yeromos
@ómió: Felfogtam, ezekszerint azt mondod, hogy az orbán kormány 12 év alatt olyan energia politikát alakított ki, hogy tartani kell az emberek éhenhalásától, fagyhalálától. Mi előtt elkezdenél károgni, mit is tett a 12 év alatt az energia függőség megszöntetésért?
Csak, orosz kőolaj, csak orosz gáz, rosatom,
Eladott Ország
@rokker33: A fidesz 12 év alatt Európa koldusházát csinált az országból, és ez nem kis teljesítmény! Ha EU-s pénzek sem jönnek, akkor az államcsőd is beköszönhet ( leminősítés már elkezdődött Stabilról negatívra módosította Magyarország adósosztályzatának kilátását a Standard and Poor’s), a lakakhatási válság és megélhetési katasztrófa pedig év végére be is köszönt! [email protected]átok meg a jó qrva anyátokat! A fidesz szemináriumon , vagy a polgári ökröknél ugassál te hülyegyerek!
ómió
@Yeromos: "Következtetésed" efftársi! Mármint a hazudozáshoz, pánikkeltéshez! Nem a "Zorbán alakított ki" 12 év alatt olyan energiapolitikát, hogy a megfagyástól tartani lehet, hanem a brüsszeli efftársaid "embargózták ki" ennek esetleges veszélyét még számunkra is! De, azért, csak hazudd a "Zorbánra", az áll nektek jól! És mondd csak - esetleg hazudd meg nekünk - Európa (ami már a megfagyásra készül), mit is tett, évtizedek óta(!) az energiafüggőség csökkentéséért!? Mármint a zöldnek hazudott neobolsi atomellenességen, atomerőműfelszámolásokon kívül! Ja, hogy a normál államközi viszonyok, a békés piacgazdaság mindezt sehol nem indokolta!!!? Ugye, mekkora meglepi ez a zakkantaknak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.