A Pesti Srácok oldalán jelent meg a dicsőítő himnusz.

"Mit tud Orbán Viktor? Mitől ilyen sikeres?" Elmagyarázták a fideszes médiában

Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József

A már megszűnt Pesti TV vezetője, Jeszenszky Zsolt két nappal ezelőtt hosszú írásban méltatta Magyarország miniszterelnökét. 

Már a felütés is erős: 

"Mit tud Orbán Viktor? Mitől ilyen sikeres? Rengetegen tették már fel a kérdést, próbálták is rá válaszokat adni."

Aztán Jeszenszky Zsolt megpróbálja megmagyarázni Orbán sikerét. 

"És itt van a kulcsszó: rendszer, Orbán Viktor képes rendszerben gondolkodni. Egymáshoz közvetlenül nem kapcsolódó területeket átlátni, megtalálni a kevésbé nyilvánvaló összefüggéseket, vagy akár létrehozni, megteremteni olyan struktúrákat, amelyek maguk alkotnak egy rendszert – aminek aztán ő a kulcsszereplője. Ez kétségtelenül egyes emberek veleszületett, tanulhatatlan képessége."

Nemzetközi kitekintést is nyújt a szerző: leírja, hogy ilyen szintű tehetség sehol nincs az egész világon.

"A mai nyugati politikusok nagy részéből fájóan hiányzik az igazi tehetség. Homogenizált, középszerű (Scholz), kiképzett és irányított (Biden), patikamérlegen kimért (Trudeau), termékként eladott (Adern, Új-Zéland miniszterelnöknője), alkudozások árán pozícióba ültetett (Von der Leyen), stb. karakterek. Mind ugyanazt mondják, ugyanazokat a célokat és érdekeket szolgálják ki, nincsenek valós, önálló gondolataik, távolabbi vízióik."

Majd így zárja sorait: 

Orbán a tehetségnek és a szorgalomnak olyan kombinációjával érte el a sikereit, ami párját ritkítja. A kettő nagyon ritkán jár ennyire együtt.

Itt lehet elolvasni a teljes írást

Forrás: pestisracok.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Mit tud? Csalni, lopni , hazudni. Magasszinten. Ellopta az életünket, a reményeinket, a nemzeti értékeinket,...etc,...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gazdag dezső
Hogy lehet ennyire benyalni ?? normális ember ??
Maccska
@gazdag dezső: Pocskondiázhatod Orbánt,de ezzel saját magadat csapod be.
drrotf
Minden esetre számomra teljesen érthetetlen hogy a FIDESZ 12 év után, ilyen gyenge teljesít5mény mellett simán kétharmados győzelmet ért el.Nem tudom felfogni, hogy az emberek nem vették észre,hogy ez az ember a demokratikus intézményeket tönkre vágta azzal ,hogy mindenben központosítást tartotta szem előtt, Az önkormányzatiságot is lenullázta, elvette a vagyon tárgyaikat,és a jog és hatáskörüket annyira megnyirbálta, hogy ma már csak bizonyos adók beszedése a feladatuk . A főispáni rendszerrel a kormány irányítása és felügyelete alá helyezte a megyei önkormányzatokat.Minden intézkedése Orbánnak arra irányult, hogy a hatalomból őt ne lehessen leváltani, és tíz körömmel ragaszkodik ahhoz a hatalomhoz, amellyel nem tudott élni, hogy a magyaroknak biztos jövőt biztosítson.12 év uralkodás után oda jutottunk hogy az EU utolsó előtti helyén állunk a szegénységi mutatóban, és olyan magas az az infláció ami az elmúlt időben nem volt tapasztalható. A törvényhozásból cirkuszt csinált.Nem tartja be a jogszabályalkotásról szóló törvény rendelkezéseit, és kapkodva, egy éjszaka alatt hozatja meg a jogszabályokat.E miatt azután már a következő nap helyesbíteni , módosítani kell azokat, és az értelmezést is mint most is cégekre, az MVM- re bízza.A költségvetésben levő pénzt úgy szórja mintha azzal nem kellene elszámolni, és az állami alkalmazottaknak járó bérköltséget nem veszi figyelembe , mert azt mással az EU-val akarja kifizettetni /lásd tanárok béremelése/de a sport kiadásokra mindig van pénz!Szóval aki nem akarja elhinni, hogy ez a kormány nagyon rossz hatékonysággal kormányoz,és sok embernek okoz gondot ezzel az alacsony szintű teljesítményével , az ne higgye el, de azért néha tekintsen ki a világba és hallgasson meg olyan közgazdászokat is akik nem kötődnek a kormányhoz, és nem akarnak semmiféle állami tisztséget ellátni.Ekkor talán észreveszik hogy ez a kormány nem a világ legjobb kormánya, hanem egy gyenge, hatalom mániás ember rosszul működő, az embereknek kárt okozó...
Toller Béla
Az a struktúra, a rendszer, hogyha valakit el akar gáncsolni, akkor először a székét rúgja ki alóla, és csak aztán löki hanyatt ! Ennyike ! Ellenszer: ha közelít, fel kell állni, és lendületből pofánvágni ! Akkor nem működik tovább.
ómió
Úgy "lop", hogy azt a "nép" kapja!? Akkor, "ércsük"!
kereső
Rendkivüli "tehetség"- bizony rendszerszintűvé, állami közfeladattá tette a lopást, a csalást, hazudozást- erről szól a rendszere a NER. Csak máshol az efféléket nem "politikusnak " mondják, hanem "Don"-nak, vagy keresztapának.
Orbán egy fasiszta maffiaállamot hozott létre a Magyar köztársaság helyén,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.