Az Európai Unió (EU) utáni életre készülést sürgette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, országgyűlési képviselője.

Már az EU utáni életre készül a Mi Hazánk: "Tagok legyünk vagy szabadok, ez most a kérdés"

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az EU válságos helyzetében ez az egyetlen helyes, felelős politikai magatartás – mondta, a magyar önrendelkezés és önellátás erősítését sürgetve. Azt hangsúlyozta, Magyarország az unió "nettó ráfizetője", hiszen miközben az uniós források a hazai GDP négy százalékát teszik ki, addig hét százaléknyi az az arány, amit a multinacionális cégek profitként visznek ki az országból.

Arról beszélt: előbb módosítani kellene az alaptörvényt annak érdekében, hogy lehessen referendumot tartani az ország uniós tagságáról, majd az elmúlt 18 év mérlegének megvonása után ügydöntő népszavazást kellene tartani a kérdésben.

A Mi Hazánk politikusa azzal is érvelt: az Oroszország elleni embargó évek óta súlyos károkat okoz a hazai mezőgazdaságnak, most pedig olyan súlyos válság fenyegeti az EU-t, hogy felmerült annak veszélye, hogy a tagállamoknak meg kell osztaniuk egymással energiahordozóikat.

"Tagok legyünk, vagy szabadok, ez most a kérdés, és egyre többen érzik úgy, hogy az EU inkább gyarmatosít és kihasznál minket, a belügyeinkbe is egyre jobban beleavatkozik, nemzeti önrendelkezésünket felszámolja, a nemzetek Európája helyett egy Európai Egyesült Államokká gyúrva össze az országokat"

- fogalmazott Novák Előd.

Forrás: mti.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
nem elődke, nem az alapförmedvényt kell módosítani, mert az eleve érvénytelen.
azt kell elérni, hogy sittre kerüljön a komplett, parlamentnek csúfolt gittegylet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Azon gondolkodom, hogy mi lehetne a Mi Hazánk Mozgalomban az állatkert legbutább majma ? Szerintem minimum akadémikus vagy tiszteletbeli díszelnök, ha Novák előd alelnök lehet.
justhpeter
@Baker: Ennak bizony nagyobb a valószínűsége mint annak, hogy a Mi Hazánk Mozgalomnak bármely tagja befejezi az elemi iskolát.
terlasz
Ja, tényleg olyan szabadok lennénk, mint a kalitkába zárt madár.
Tudják ők ezt, de ez megkönnyítené azt a gazemberséget, amit elkövetni készülnek ellenünk.
evacica
@justhpeter: Na azért az anyu se kutya! Egy náci párt tagja az országgyűlés alelnöke!Ezt is megértük! Lassan mi leszünk Európa szégyene, köszönjük Orbánnak és szavazótáborának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.