A tűzifarendelettel kapcsolatban osztott meg egy posztot, de értelme nem sok van.

Szentkirályi Alexandra összevissza beszél, amikor megpróbálja kimagyarázni a kormány intézkedésétSzentkirályi Alexandra/Facebook

A Facebookon próbálja magyarázni Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az utóbbi napokban komoly visszhangot kapott tűzifarendeletet – szúrta ki a hvg.hu. Ehhez viszont nem túl sok hozzáértéssel fogott hozzá, sőt, olyan, mintha nem is olvasta volna a szóban forgó rendeletet.

Hosszú körmondatokban álló posztjában a kormányszóvivő azt állította, hogy a „fakitermelés szabályairól szóló kormányrendelet kizárólag vészhelyzet esetére készült” és ezek a rendkívüli szabályok csak akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis elér egy bizonyos szintet. Nos, ez jelen pillanatban, 2022.08.11-én, délután nem felel meg a valóságnak.

Az eredeti kormányrendelet ezzel szemben egyértelműen fogalmaz: a benne foglalt intézkedések a kormány által meghirdetett háborús vészhelyzet hatálya alatt alkalmazhatók és nem szerepel benne semmiféle olyan kitétel, hogy az energiakrízisnek előbb el kellene érnie egy kritikus szintet.

Magyarán akár azt is mondhatnánk, hogy Szentkirályi Alexandra nem mond igazat, ám könnyen lehet, hogy ezekben a pillanatokban is próbálja valaki helyrehozni a kormány korábbi kapkodásának eredményét és hamarosan valamiféle pontosítás várható az ügyben.

Forrás: hvg.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A hülye kirmánynak hülye szószátyára!Szegénykének még törvényt is módosítottak,hogy megszólaljon!Amikor pedig megszólal hozza a fideSSes mantrát!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
"kizárólag vészhelyzet esetére"- hol volt a nőszemély, amikor a kormány vészhelyzetet hirdetett az energia fronton? Ha nincs "vészhelyzet", miért is van ársapka 2021.novembere óta az üzemanyagokon? Komolyan , ez a kormány szóvivője? Hazudik mint a vizfolyás, ugyanúgy, ahogyan a kormány és főleg orbán.
ómió
Az, ugye, nem evidens, hogy a normál erdőgazdálkodás keretein belül!?
Istenakinincsen
@Maccska: ma, 08:50 Lehet hogy minden erdész fideSS-es és nem tárgyalnak az ellenzéki sajtóval!:))
Kinek a tulajdonában vannak az erdők (és minden)??? Nem tudod véletlenül?
Amúgy te erdész vagy, mert akkor mondd meg a tutit!...Szerintem ehhez nem kell erd(ész)nek lenni, elég lenne csak az ész
Néro2
Nóta szólt beszéde alatt ? ' „Baszni fogok és tartalmat tolni”
Bár tartalmat nem nagyon tudna tolni az üres fejéből.
Tunes1106
@Nanya: Azért kibújt a lényed! Gratulálok az értelmi szintedhez ,kellett volna a gyógyszer!
Tunes1106
@Nanya: Érveljél még ,nagyon ésszerüek az okfejtéseid! Olyan fideszesek a válaszaid!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.