A tűzifarendelettel kapcsolatban osztott meg egy posztot, de értelme nem sok van.

Szentkirályi Alexandra összevissza beszél, amikor megpróbálja kimagyarázni a kormány intézkedésétSzentkirályi Alexandra/Facebook

A Facebookon próbálja magyarázni Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az utóbbi napokban komoly visszhangot kapott tűzifarendeletet – szúrta ki a hvg.hu. Ehhez viszont nem túl sok hozzáértéssel fogott hozzá, sőt, olyan, mintha nem is olvasta volna a szóban forgó rendeletet.

Hosszú körmondatokban álló posztjában a kormányszóvivő azt állította, hogy a „fakitermelés szabályairól szóló kormányrendelet kizárólag vészhelyzet esetére készült” és ezek a rendkívüli szabályok csak akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis elér egy bizonyos szintet. Nos, ez jelen pillanatban, 2022.08.11-én, délután nem felel meg a valóságnak.

Az eredeti kormányrendelet ezzel szemben egyértelműen fogalmaz: a benne foglalt intézkedések a kormány által meghirdetett háborús vészhelyzet hatálya alatt alkalmazhatók és nem szerepel benne semmiféle olyan kitétel, hogy az energiakrízisnek előbb el kellene érnie egy kritikus szintet.

Magyarán akár azt is mondhatnánk, hogy Szentkirályi Alexandra nem mond igazat, ám könnyen lehet, hogy ezekben a pillanatokban is próbálja valaki helyrehozni a kormány korábbi kapkodásának eredményét és hamarosan valamiféle pontosítás várható az ügyben.

Forrás: hvg.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A hülye kirmánynak hülye szószátyára!Szegénykének még törvényt is módosítottak,hogy megszólaljon!Amikor pedig megszólal hozza a fideSSes mantrát!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
A hülye kirmánynak hülye szószátyára!Szegénykének még törvényt is módosítottak,hogy megszólaljon!Amikor pedig megszólal hozza a fideSSes mantrát!
orsos vendel
Ö sem egeszen "ep" azert "szolgal" a fideSS-el...
Macskaszem
Te büdös NER ribanc, ne aggódjunk, mert csak veszélyhelyzetben lehet erdőt irtani? Már két éve veszélyhelyzet van, nem tudtad? Persze neked is jogodban áll hülyének lenni, és te csúnyán vissza is élsz ezzel. Úgy látom már nem baszni akarsz, hanem másokat basztatni, te undormány.
Istenakinincsen
Megérezték a vér szagát! Tarvágás után kastélyok épülhetnek az erdők helyén! Főispánok birtokai cselédlakások...inkább nem adok ötleteket. A terv már elkészült: mondá a király:))
jesz
A férje most mart föl több mint másfél milliárdot osztalékként...
Szerintem a szóvivőnek mindegy mit beszél, a pénz a zsebben, oszt minden le van szarva...
Tanulság: könnyebben beszél az ember, ha pénz van a zsebében..
Tunes1106
@Nanya: Látom te is inkább ettél a nevedből ítélve, mint a gyógyszarodat kiváltottad volna!
namihami
""...összevissza beszél...""
Mint mindig. Ez a hír!?!?!?
Eladott Ország
Amúgy Mi a f*szomat lehet ezen magyarázni amúgy mikor a rezsim következmények nélküli szabadrablást jelentett be vagy 4 generáció rovására, hogy valahogy megússzák a népharagot ha a sorozatos elkúrásuk miatt egy fél ország kezd el megfagyni. Mert aki nem teljesen sötét (lásd fideszhívők) az pont tudja, hogy a rezsim megúszásra kapcsolt.Hány apátol van ennyi eszend? B*sszad meg a kankós kurv@ anyádat, b*zdmeg! 2015 óta vészhelyzet van, te riherongy. A férjed milliárdjai sem mentenek meg téged a gyermekeik jövőjét féltő lipsi gecik lincselésétől, te retek kurv@. Ezt vedd kézpénznek! Szalay-Bobrovniczky Kristófné Szentkirályi Alexandra, csak azért nem ezt a nevet választotta, mert nem tudta volna leírni. Tiborcz írhatna egy könyvet hogyan kell ügyesen fát lopni
uploads.disquscdn.com/images/3c6e984c7be4b40c45224ca407636357b374beb811ab145440a9bbb92da22b2f.jpg?w=800&h=599
Szentkirályi Alexandra. "Nem adhatok mást, csak mi lényegem." Madách I.: Az Ember Tragédiája, Első Szin. A fidelitász p*csa hozzáment a századvéges öreg főnökéhez, majd beindult a karrierje. Alexandrában kinek a f@szát kell tisztelni? A teljes fidess frakcióét? Az a lényeg, hogy az MVM betol 1,3 milliárdot a 110 milliárdos fradistadion működtetésébe. Meg a lázár- fèle lówellness, ami kapott már idén 15 milliàrdot, kap újabb 1 milliárdot lovaskocsiszínre. Ezek tényleg nem tudnak leállni a lopással. És nem indul meg 5 millió ember, hogy b+ ez már mindennek a teteje!
Yoda69
Jobban jart volna ha csak annyit mond: csak.
vacsi
Ez már kekeckedés! Aki fát akar kitermelni, nyilván a rendelet szerint tesze - teheti! Szentkirályi Alexandra nem erdész - de attól még véleményezhet egy rendeletet.
KisGenyo2
Szar is lehet velejéig dilettáns, kapkodós, összegányolt rendelkezéseket "észérvekkel" támogatni, kb. zéró szakértelem mellett. De hát ez a feladat már csak ilyen. Viszont legalább jól megfizetik érte, hogy segghülyét csinál magából. Annyiért lehet én is mondanék f@szságokat a nagyközönségnek. De ettől még a "politikai kúrva" kategória marad. Az a rossz hír, hogy örökre...
csak úgy....
még a legjobb szakember sem tud erdöt telepíteni a kivágott erdök helyére !
a fiatal fáknak csapadékra,vízre van szükségük,az nélkül kiszáradnak,mint egyes fideszhívök agya.
Eladott Ország
Vonaljegy a f*szerdőbe. Ára: felbecdsülhetetlen! Lássátok feleim szümtükkel, ezek abba sem buknának bele, ha az ország összes fáját kivágnák, talán még népszerűbbek is lennének, mint valaha. Sőt, a f*szpajtikon azzal viccelődnek, hogy a libsik biztos jobban értenek az erdőhöz, miért nem jó nekik, ha kivágják az összeset.
uploads.disquscdn.com/images/88cddafe4d566af8d2438546b837b1c7cb08f5a8056298fce69191196b463971.jpg?w=800&h=271
Itt járt a fidesz. A fideszesek inkább kivágják az összes fát, de nem szállnak be egy közös európai megoldásba. Ha próbálnának sem tudnának már, igazat mondani.
uploads.disquscdn.com/images/7e989bab940ed3bf8a286861ac6a00513c75ba90ebb8700ab1f99966cd25052d.jpg?w=800&h=540
KisGenyo2
@Maccska: Én nem politikai oldalról közelítem meg. Nem érdekel, hogy ellenzéki, vagy nem.
kereső
"kizárólag vészhelyzet esetére"- hol volt a nőszemély, amikor a kormány vészhelyzetet hirdetett az energia fronton? Ha nincs "vészhelyzet", miért is van ársapka 2021.novembere óta az üzemanyagokon? Komolyan , ez a kormány szóvivője? Hazudik mint a vizfolyás, ugyanúgy, ahogyan a kormány és főleg orbán.
ómió
Az, ugye, nem evidens, hogy a normál erdőgazdálkodás keretein belül!?
Istenakinincsen
@Maccska: ma, 08:50 Lehet hogy minden erdész fideSS-es és nem tárgyalnak az ellenzéki sajtóval!:))
Kinek a tulajdonában vannak az erdők (és minden)??? Nem tudod véletlenül?
Amúgy te erdész vagy, mert akkor mondd meg a tutit!...Szerintem ehhez nem kell erd(ész)nek lenni, elég lenne csak az ész
Néro2
Nóta szólt beszéde alatt ? ' „Baszni fogok és tartalmat tolni”
Bár tartalmat nem nagyon tudna tolni az üres fejéből.
Tunes1106
@Nanya: Azért kibújt a lényed! Gratulálok az értelmi szintedhez ,kellett volna a gyógyszer!
Tunes1106
@Nanya: Érveljél még ,nagyon ésszerüek az okfejtéseid! Olyan fideszesek a válaszaid!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.