Egy fideszes polgármester írta alá a hivatalos levelet.

Helyi önkormányzatok kérik az Orbán-kormányt, hogy vonja vissza a tűzifarendeletet MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Magyarország legnagyobb – a helyi önkormányzatok több mint felét tömörítő – országos önkormányzati érdekszövetsége levelet küldött Orbán Viktornak – jelentette a 24.hu. A kérésük, hogy a kormány vonja vissza, helyezze hatályon kívül a veszélyhelyzet ideje alatt a tűzifaigények biztosításához szükséges eltérő szabályok alkalmazásáról szóló kormányrendeletet. 

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) rossz jogalkotói döntésnek nevezte a rendeletet. Öt érvet is felsoroltak emellett.

A rendelet alapján kitermelt fa nem alkalmas annak nedvességtartalma miatt a 2022. október és 2023. április közötti fűtési szezonban tűzifakénti felhasználásra, nedves fa elégtelenül és alacsony hőhatásfokkal ég és tönkreteszi a kályhákat, kazánokat.

A rendeket veszélyezteti a védett hazai erdőket és az állatvilágot.

A fák vágáskorára, az erdők felújítására vonatkozó szabályok a rendelettel felülírása évtizedekkel is hátráltatja hazánk védekezését a klímaváltozással szemben.

A védett erdőkben a rendelettel szabályozott módon történő fakivágás, tarvágás nem megengedhető.

Ellentétes az Alkotmánybíróság 3224/2017. határozatában rögzített azon alkotmányos alapelvvel, hogy a természetvédelem jogszabályokkal biztosított szintjét az állam nem csökkentheti.

Külön érdekesség, hogy a levelet Schmidt Jenő TÖOSZ-elnök írta alá, aki egyben Tab fideszes polgármestere.

Forrás: 24.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Kéregetni ettől a szarfaszú putristól ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Értelmezési gondjai bárkinek lehetnek!
Németh István
@human: Akkor annak a fideszes polgármesternek is a a dolga, hogy takarodjon a kurva anyjába!
Majd ha arra lesz esze, hogy az ország irányításával foglalkozzon és fel tudja mérni a kötelezettségét a kormánynak, hogy mit, hogyan kell biztosítania a polgárok részére, lehetséges pont a harmadik településen vagy az ötödik tanyán akkor rájön mi a teendő! Aki meg hülye DÖGÖLJÖN MEG! ez egy mondás >> de igaz. Aztán hogy FIDESZES polgármester az nem jelenti azt, hogy esze is van! @Pálinkás Pál: @CsipkeRózsa: a hülye gyerekek klubjának élenjáró tagjai vagytok, jobb ha gondolkozni tanultok!
Istenakinincsen
@Németh István: ma, 16:04 Azt írtad: "Aki meg hülye DÖGÖLJÖN MEG! ez egy mondás >> de igaz."
Te élsz még, vagy halva születtél???:))
Németh István
@Istenakinincsen:akineka neve > Istentelen pöcs! > nem szeretek személyeskedni, csak azzal teszem aki megérdemli, így te se tedd > de kiválóan tudod a helyedet> Hess...
Istenakinincsen
@Németh István: Erre a faszságra miért válaszolsz?Te mondtad hogy aki hülye dögöljön meg és te naggyon hülye vagy, de mégsem kívánom a halálodat! Rengeteg hülye él a földön, elférsz még. Nyitva maradtak sokkal fontosabb kényes kérdések(más témáknál) és azokat érdekes módon figyelmen kívűl hagytad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.