Az RTL Híradó számolt be arról, hogy piaci áron kellene tankolnia, ezért nem lesz óvodabusz a Balkány környéki tanyákon szeptembertől.

Tragikus a helyzet: Volánbuszra kellene ültetni az óvodásokat – nem tudják megtankolni az óvodabuszt a benzináremelés miatt
Fotó: RTL Híradó

A Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda néhány napja levélben értesítette a szülőket arról, hogy megszűnik a balkányi óvodabusz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

– számolt be róla az RTL Híradó. A szülők egy része nem tudja, hogy vigye óvodába a gyerekeket.

Az óvoda fenntartója, a Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegye a „megváltozott gazdasági helyzettel” indokolta a járat törlését.

A település független képviselője, a buszjárat sofőrje a híradónak elmondta, hogy a járatra mindig is nagy volt az igény. Szerinte az üzemanyagárak lehetnek a megszűnés hátterében, ugyanis a jelenlegi szabályok szerint csak piaci áron tud tankolni.

Forrás: Telex, RTL

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Orbán dallasi kiruccanásának költsége fedezné az iskolába járás benzinkiadásait.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
És és ? Ezt kérték a savazók. Egyék. Jut eszembe a gonosz Prüsszellel mi van ?
balos
Itthon van olyan óvoda ahol a polgármester az óvoda "vezetője"!A kinevezett még a "seprüt" is engedéllyel használja!
Málna
Hát vigyék be maguk a gyereküket az óvodába. Ahogy én is tettem minden egyes nap...
izéke
Csacsi emberek,mondjátok,hogy békemenetre viszitek a gyerekeket,még fizetni is fognak nektek :D
SÍva
Csak feltételezem, hogy a szülők normálisabb közösségbe szeretnék a gyerekeiket járatni mint a helyi óvoda! Az erős integrációs nyomás hatására az a szülő aki megteheti viszi a gyerekét messzebbre jobb helyzet reményében.
Baker
Fidesz nosztalgikus rezsi-romantika: "mi emlékszünk még a cukros kenyérre..a testvértől örökölt nadrágra és a nagy rekamién dunyha alatt összebújt 6 fős családra!"
Szóval, igazán begyalogolhatnának azok a puhány ovisok 10-12km-re..legalább megemberesednének!
kereső
@Baker: Ez a "divat" járta még a mult század hatvanas éveinek legelején is!" Magyarország előre megy, nem hátra"- előre vissza a múltba.
namihami
@Baker:. És, ha útközben némi hulladékfába, letörött faágba botlanak, az csak haszon. Legalább, egykalap alatt a fűtés is meg lesz oldva.
amortizáltok
át kell iratni magánszemélyre a buszt és ezt a játékot a fidesz is gyakorolja ám, mert rafináltak.
ómió
És nem jó, hogy az "efftársilag üdvözölt" piaci árat fizethetik!? Na, ne má'!
jesz
@Málna: a tanyavilágból, gyalog? Hóban, fagyban, napokig áztató esőben, viharos szélben egy kisgyerekkel? Még a busz is kihívás, de legalább védettek..
Málna
@Horizont: Van valami halvány fogalmam, te alpári vénasszony. Amikor óvodás volt a gyerekem, épp egy tanyán éltünk.
Elég ennyi vagy kell még pár pofon?:-)
Málna
@jesz: Van buszjárat. Már a címben is említik.
Málna
@Horizont: Szóval ha olyat mondok, ami neked nem tetszik, akkor hazudok.:-) Hát, öreglány, igazat mondtam, emészd meg valahogy... Bár ennek semmi jelentősége. Ha nem éltem volna tanyán, akkor is azt mondanám, hogy a szülő dolga eljuttatni a gyereket az óvodába, iskolába.
És tényleg nem tudom, hogy működik a volánbusz járat, mert nálunk az sem volt.:-)
Ja, és nyugodtan próbálkozz beszólogatni, nemhogy nem zavar, de kifejezetten szórakoztat a vergődésed.:-)
Málna
@m73: Valóban így van, jogos az irigység.
csak úgy....
tanyasi @Málna: -már mindent értek! :) öreglány,kilóg a kapanyél a bugyeszodból..
Málna
@csak úgy...: Te soha semmit nem értesz. Így most sem.
csak úgy....
@Málna: beszész zödségeket mint egy buta tanyasi! :)
kereső
"Van busz"- csak éppen az a busz nem áll meg minden tanya előtt- valahová, esetleg kilométerekre ki kell vinni a kicsiket. Biztositani kell a kisérőt/kisérőket buszon. Este haza kell őket vinni a buszmegállóból.
Alapkérdés, hogy az állam- mi a befizetett adónkból- milrt is nem finnanszirozzuk ezeknek az óvodás/iskolás buszoknak működését??? Ez lenne a kormány alapvető "közösségi" feladata- nem a rezsifelcsökkentett rezsi megvédése.
kulabombaafityiszre
Gyúúúúúúcsány a hiiiibás.
Ordibáljátok,szellemifogyatékos fidernyákok.
Más nektek már nem maradt,csak ez.
Málna
@kereső: Képzeld el, hogy a falvakban és a városokban sem áll meg minden ház előtt a busz, bizony mindenhol kell gyalogolni. És a többségnek nem a buszmegállóból kell hazavinni csak a gyereket, hanem az óvódából, iskolából.
kereső
@Málna:@alias menj a picsába aljas dög: Bocsáss meg, ha merek gondolkodni, és arra a következtetésre jutok, hogy a falvakban/városokban nem 10-15-20 kilométerre van az óvoda., iskola a lakástól.
csak úgy....
@Málna: gondolom te is gyalog viszed a krumplit a piacra,mint régen a gyereket az oviba. kemény nö vagy te,egy igazi tanyasi..
Málna
@kereső: Inkább ne gondolkozz, kesergő, felesleges. Úgyis győznek a negatív gondolatok...
Simán lehet faluban és városban is sok kilométerre az óvoda. A szülő dolga megoldani, hogy odajusson a gyerek. Ha nem megy, költözni is lehet.
Málna
@csak úgy...: Már megint rosszul gondolod. Mint mindig mindent. Már annyiszor kijavítottalak. Nem ciki? Fel sem fogod, ugye?
csak úgy....
állítólag orbán azt mondta,hogy senkit nem hagynak az út szélén,akkor ez alól az ovisok kivételek!? -na,bolond magyar anyák,erre szüljetek...
csak úgy....
@Málna: te tanyasi liba,etesd inkább a baromfit !
Málna
@csak úgy...: Nem vagyok tanyasi és soha nem volt baromfim. Látod, hogy nem érted? Erről beszélek.
kereső
@Málna: alias menj a picsába aljas dög: lehetni lehetne!, de nincs. Ahol meg van- az a faluhoz, városhoz tartozó tanyavilág. Ba, a cikk erről szól, nem a te agymenésedről. És inkább azzal foglalkozzál, hogy miért is okoz a 21. század Magyarországán ilyen következményeket a kormány számtalan átgondolatlan , ad hoc - hasraütés után meghozott intézkedése, amelynek semmi köze nincs a való élethez. És kimélj az okoskodásodtól"- veled is csak többen vagyunk. Akár tanyasi tenyeres-talpas vagy, vagy ikeás pláza cicus.
csak úgy....
@Málna: "Amikor óvodás volt a gyerekem, épp egy tanyán éltünk." :)
baromfi nélkül csak baromfi élhet tanyán,te jószágigazgató..
csak úgy....
@Horizont: ez a csaj lehet a shikari növére! :)
kereső
@Horizont: 14:35 Nem csak a tanyavilágban élő gyermekeket érinti, hanem azokat is, akiknek helyben nincs óvoda, bolcsóde-és a szomszédos, vagy éppen a harmadik faluba hordják őket oviba. Ez akkor élt tanyán, amikor én tősgyökeres pesti voltam
Málna
@Horizont: Én természetesen semennyit sem gyalogoltam. Csak nem képzeled, hogy autó nélkül költöztem volna tanyára?...A buszban felejtett kislánynak mi köze ehhez a történethez? Ő pont egy óvodabuszban halt meg, amit itt most megszüntetnek...De ha bárki ettől félti a gyerekét, akkor kísérje el az óvodába. Ahogy mi is tettük. A buszok pedig úgy járnak, hogy mindenki el tudjon menni iskolába, óvodába. Ezt a hülye is tudja. A szolidaritás meg nem azt jelenti, hogy a lustáknak, élhetetleneknek mindent mi fizessünk.
csak úgy....
@Horizont: föleg ha már kötelezövé is tették az óvodát!
csak úgy....
@Málna: te egy hazudozós, ritka aljas és buta prosti!
Málna
@kereső:"tanyasi tenyeres-talpas vagy, vagy ikeás pláza cicus." A kettő között nincs átmenet? Látod, mondtam, hogy felesleges gondolkodnod, a negatív hozzáállásod mindent felülír...:-)
Milyen következményekről beszélsz? Hogy ezentúl egy másik busz szállítja majd a gyerekeket? Felfogtad egyáltalán, hogy nem arról van szó, hogy minden járat megszűnik?
Málna
@Horizont: @csak úgy...: Lovastanyáról hallottatok már, agyhalottak? Látjátok, mennyire be van szűkülve az agyatok? És ez nem csak a kor, hanem a rosszindulat, a sok gyűlölködés következménye is. Mindig mondom nektek, de hiába. Annyira ostobák vagytok...
csak úgy....
@Málna: csak nem te voltál a kanca,azon a belógatós tanyány? :)
Málna
@Horizont: Picit idegesnek tűnsz...Fuss neki még egyszer...:-)
Málna
@csak úgy...: Ne vergődj már...Olyan szánalmas. Még tőled is.
csak úgy....
@Málna: müvésznö,mikor és hol talizunk? :)
Málna
@csak úgy...: Mondtam már, hogy ne vergődj...Hány pofont akarsz még?
csak úgy....
@Málna: nem is említetted,hogy te domina is !? tanyasi domina.. :)
Málna
@Horizont: Már megijedtem, hogy rosszul lettél.
Málna
@m73: Szánalmas, hogy életképesek vagyunk, hogy mindent megoldunk,nem másra várunk? Érdekes felfogás...
CsipkeRózsa
Orbán dallasi kiruccanásának költsége fedezné az iskolába járás benzinkiadásait.
kereső
@Horizont: Erről beszélek- ezért is vették az önkormányzatok a kis "falunuszokat", hogy ezeket a gondokat megoldják. A unio nem kis összeget adott erre a célra. És most szembesül vele mindenki, hogy piaci áron tankol a kisbusz- amelynek a fenntartását az önkormányzatnak kell állnia. Miközben újabb-és újabb finanszirozási nehézségekkel kell szembe nézniük nap,mint nap, mert zárolások vannak. És akkor jön ez a hp. és adja elő az okosságait.
kulabombaafityiszre
@csak úgy...: ma, 14:29
Málna mellől minden jószág kidöglik.:))
kulabombaafityiszre
@Málna: ma, 13:42
Érződik is a tanyai szleng az írásaidban,bár atis lehet tanyát csak fényképről láttál.
Töled ez is az is kitellik.
nemkati
@Málna: Te fidesznyalonc bogyó, csak nem csatlakozol a főnöködhöz, és azt javaslod, hogy a tanyasiak vegyenek maguknak autót, ha ovodába akarják vinni a gyereküket? Mert te megoldottad így?
Málna
@kulabombaafityiszre: Akkor most érződik az írásaimban a "tanyai szleng" vagy csak fényképről láttam tanyát? Döntsd már el...:-)
Málna
@nemkati: Nem egészen. Én azt javaslom, hogy eleve olyan ember költözzön tanyára, akinek van autója. Ha nincs, és feltétlenül szükségét érzi, hogy gyereket vállaljon, akkor viszont legyen képes gondoskodni arról, hogy a gyereke eljusson az óvodába, iskolába. Pláne, ha még buszjárat is van. Nem megoldhatatlan, ugye?:-)
Málna
@Horizont: Az nem baj. De azért kinyírni nem akarlak. Úgyhogy máskor ne húzd fel magad ennyire...A te korodban ez már nem játék.
csak úgy....
@Málna: nem te vagy az a tanyasi parasztasszony ,aki a kutyáját büntetésböl a vonóhoroghoz kötve vonszolta,mig ki nem múlt a szegény pára?
csak úgy....
@Málna: csak a lelkivilágodból következtetve..
Málna
@csak úgy...: De, hugyos, én vagyok...
csak úgy....
@Málna: egész jó csaj vagy a fotók szerint! ;)
Málna
@csak úgy...: Csak hogy egyszer végre értelmet nyerjen egy kommented.
csak úgy....
@Málna: balázsné szentem ,ez fölér egy beismerö vallomással! :)
Málna
@m73: Nem forgattam ki semmit, te írtad ezeket rólunk. Itt a többség mindent a kormánytól vár, én meg nem. Én úgy állok hozzá a problémáimhoz, hogy azt nekem kell megoldani. Eszembe nem jutott soha, hogy nem az én dolgom eljuttatni a gyerekemet az óvodába, iskolába. Nem is nagyon értem az ilyen hozzáállást.
Málna
@csak úgy...: Igen, hugyos, ha azt mondom, hogy én voltam, az bizony felér egy beismerő vallomással. Micsoda logika...
csak úgy....
@Málna: én hugyos? hozzád képest fiatal siheder vagyok, a te 68 éveddel! :)
-szegény kutya,gondolom nem bántad meg az aljas tettedet!?
Málna
@csak úgy...: És tényleg ennyire hülye vagy, hogy elhiszed...
zenebohóc
Akkor már balkán(y)i óvodabusz lesz belőle?
Clavigo
@Málna: Veled szót érteni...kb. mint lóval kártyázni..fitymaszos vagy. ?
csak úgy....
@Málna: neked mindent! - te tanyasi kutyagyilkos!
Málna
@Clavigo: Ha lenne még pár millió agysejted...talán szót értenénk.:-)
csak úgy....
@Málna: az a csini kék gumicsizmád megvan még? :)
Málna
@csak úgy...: Egészen pontosan: ukrán tanyasi kutyagyilkos kurva. Volt még valami, amit kitaláltál rám?:-)
csak úgy....
@Málna: a kurvát visszavonom,elnézést (a föltételezett kundsaftjaidtól)
én sosem ukránoztalak le,kedves h. béláné! :)
Málna
@csak úgy...: De, "leukránoztál". A saját kitalációidra sem emlékszel?
csak úgy....
@Málna: észre sem vetted,kedves h.béláné,hogy a lekurvázásért elnézést kértem?
-szerintem,téged valaki más ukránozhatott! -sosem varrnálak az ukránok nyakába,annál jobban becsülöm öket!
percsi
Egyre rosszabb a helyzet a kis országunkban :((
Málna
@csak úgy...: Leszarom, hogy elnézést kértél, és más is ukránozott már, de te is. Mondtál már annyi hülyeséget, igazán nem számít, hidd el.
csak úgy....
@Málna: nagyon negatív vagy,kedves h. balázsné! :)
vacsi
Ennyit az egyházi óvodáról - iskoláról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.