A Telex értesülése szerint a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumban megszületett a döntés arról, hogy felszámolják a tárca alá tartozó nagy állami vállalatok többségét.

Belendült Lázár minisztériuma – bedarálják szinte az összes alá tartozó állami céget
Fotó: Lázár János építési és beruházási miniszter interpellációra válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én. MTI/Bruzák Noémi

A lap értesülései szerint 2023-tól megszűnik az összes nagy állami cég, amely szervezetileg az Építési és Beruházási Minisztérium alá tartozik.

A megszüntetett cégek között olyan, az elmúlt években fontos feladatokat ellátó cégek vannak, mint:

az útépítéseket kivitelező NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.,

a stadionokat fenntartó BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt,

a Steindl Imre Program Kft.

és a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztő Kft.

Kivételt jelent a Magyar Közút, mert az ottani feladatok jó része és a több mint 6500 fős dolgozói állomány nem olvasztható be a minisztériumba, továbbá az olyan projektcégek is, amelyek egy konkrét feladat menedzselésére jöttek létre, ilyen például a Fertő tavi beruházást lebonyolító társaság.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Telex, 24

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@sgl: Az agyhalottaiknak elég,ha előttük fel fénylik a segglik!Arra tudnak "jól-bedolgozni"!Lásd a lázárjanku féléket!Az is a sofőrjéből csinált 1 senkit!
jesz
kivétel: ...a Magyar Közút, és a Fertő tavi beruházást lebonyolító társaság,

Ezek kb 8000 szakembert foglalkoztatnak, elég nagy falat lenne...hacsak nem Orbán szólt Lázárnak, hogy velük még várjon...
ómió
De, ha egyszer amúgy is alá tartoznak, miért kell még "bedarálni" is őket?!
Eladott Ország
"Az egész Orbán-korszak egyik legnagyobb haszonélvezője Lázár János. Mindent kivett a hatalomból, bocsánat, az emberekből, amit csak lehetett: vagyont, összeköttetést, mások megalázást – akinek nincs semmije, az annyit is ér. Harácsolt, kapott jó állásokat. Luxust: életmódban, lakásban, autóban, utazásban. Mindent, mindent. És akkor mostanában kigyulladt a negyvenes égő az agyában, főleg április 3.-a óta pislákol. Vagy valamelyik vadászkastélyban kapott lövést. A Fidesz-körnek a szélén persze a keze még belelóg a maffiakormány zsebébe. Lázár aktív szereplője volt a Fidesz-betrottynak, és ha így halad, lesz is. Ha netán Orbán helyére pályázna Lázár, csak halkan mondom, az emberek utálnak csöbörből vödörbe esni. Még talán ott a nemzeti-keresztény meg diktátorhoz szokott oldalon sem bírják. Csak rájönnek, hogy az ájtatos semjéni branccsal együtt egyenlőek lettek a lopással, hazudozással, gyűlöletkeltéssel, az eltékozolt nemzeti vagyonnal; mindennel, ami ember ellenes. Ez lenne a nemzeti oldal, vagy mi? Lázárnak vajon melyik lehet a nemzeti oldala? Mindegy. Egyik büdös a másik szagos. Hát akkor mit játssza a Janit a Lázár hűbérúr? A negyvenes égő bizony nem világítja meg a sötét középkort sem, a Rákosi kort sem, és nem megy a fény az Alijevi, Erdogani diktátorokhoz sem. Maradsz vaksötétben, Jani, Viktoroddal összekapaszkodva. "
sp-ao.shortpixel.ai/client/q_lqip,ret_wait,w_681,h_364/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/12/l%C3%A1z%C3%A1rj%C3%B3.jpg
CsipkeRózsa
Ez a banda már megvalósítja a Dúró Dóra féle teljes darálást országos szinten.
Néro2
és mindezek után mindből egyedül csak te lophatsz. Értem. Tramuty 2.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.