Nemrég az Egyesült Államokban járt, ahol a CPAC konferencián szólalt fel Orbán Viktor miniszterelnök. Az őt és kíséretét vivő honvédségi gép nagyjából 20 órát volt a levegőben – írja a hvg.hu.

Mennyi az annyi? Ennyibe kerülhetett Orbán dallasi kiruccanása a honvédségi luxusrepülővelFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden vesz részt az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának (CPAC) megnyitója előtt a CPAC vezetőségi tagjaival a konferencia helyszínén, Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Benko Vivien Cher

Az Átlátszó most arról számolt be, hogy a kormányfőt és kíséretét a Magyar Honvédség 607-es lajstromjelű, Dassault Falcon 7X típusú repülője vitte Amerikába, és hozta onnan haza.

Az Átlátszó szerint a luxuskategóriájú gép üzemeltetési költsége rendkívül magas, óránként közel 3 millió forint.

Így a mintegy 20 órás Budapest – New York – Dallas – Budapest út nagyjából 57 millió forint közpénzbe kerülhetett, amit a magyar költségvetés állt.

A Dassault Falcon 7X a maga kategóriájában az egyik legdrágább repülőgép, mind a beszerzési ára, mind az üzemeltetése szempontjából. Átlagára kb. 35 millió USD, azaz 14 milliárd forint. A gép bérlésének költsége egy egyszerű Google-kereséssel is lekérhető. Eszerint egy Dassault Falcon 7X-et nagyjából 11 400 dolláros óránkénti áron lehet kérni, pilótával, kerozinnal együtt – írja a hvg.hu.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: hvg, Átlátszó

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m73
Annyiba került,hogy még a holdról is látják!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Egy kis ajándék az Úrnak az ő imádóitól. Nekünk, adófizetőknek elsődleges célunk és munkánk eredményének legfőbb célja, hogy a mi Doktorminiszterurunk életének minden pillanatát megkönnyítsük és a napjait megédesítsük. Hogy ez milliókba, milliárdokba kerül? Mit számít, ha neki ez jó. Persze, ideértve a családot és a sleppet is.
60 milllió? Azért, hogy ismét láthassa a világ és irigyeljen minket ezért a cso...CSODÁÉRT! Filléres kiadás...
m73
Annyiba került,hogy még a holdról is látják!
CsipkeRózsa
Máskor a nem kötelező gyakorlatokat végezze a saját összelopott pénzéből, vagy dobja össze a családja! Szemét tolvaj, lelketlen senki, a rászorulók pedig "dögöljenek" meg? Ő herdálhatja a közös pénzünket!

Mi közünk az ő egyéni szórakozásához, az ő beszédkényszeréhez a nagyvilág előtt? Gonosz, szemét minielnök!

Gondolom, a jó szállást és a minőségi étkezést is szívesen vették tőlünk.
csak úgy....
+ még az a titkosított összeg,amiért megengedték neki ,hogy tört angolsággal süketelhessen! -még a hülyéknek is megérte,ugye kedves fidesz fanok!?
csak úgy....
"Arcátlannak és felháborítónak tartja a Fidesz, hogy a kormány megszorításai közepette a miniszterelnök 12 millió forintból különgépen utazott Madridba a múlt héten - mondta Ágh Péter"

Ja, itt még problémás volt a dolog, pedig csak bérelte a gépet a kormány, nem pedig vettek egyet nekik az adófizetők.

Mondjuk, az is igaz, hogy akkoriban Gyurcsánynak hívták a miniszterelnököt.
(Mindegykivagyok O1G/hvg)
namihami
@csak úgy...: Már megbocsáss...mi az, hogy ""tört angolság""?
Az nem tört, hanem felcsúti dialektus. Az angolnak eddig is jónéhány dialektusa volt, most itt van az ""anglicus orbanicus"".
Nessy
@csak úgy...: Akkoriban minden felháborító és pofátlan volt, mint a 2 milliós fizetés, végkielégítés! Ma már a többszöröse sem probléma!
namihami
@Nessy: Quod licet Iovi (fideszes), non licet bovi(ellenség)!
Apfelbaum
+amennyit fizetni kellett azért,hogy az agymeséseit elmondja/megsúgom az zusammen 1,4 MRD forint volt/ valamint a stáb akik vele voltak még plusz 380 misi,szóval ezek a valós számok amit ide írtam,biztos forrás alapján..
Néro2
Büszke is rá minden fityma , hogy Vezérük hablatyolhatott Ámerikában ! Hát még lovag-inája a kulturhás bájerzsótfika !
Azért ha kérhetném legközelebb dobják össze neki saját zsebből a kiruccanásait a hívei. Bár ha nekik kéne összeadni saját zsebből Nagy Orr Bánjuk fecsútról acsútra nem jutna el. Ahogy az itteniket ismerem a saját xarát is megenné inkább a csatorna díj helyett. Nem szeretnek ezek csak kapni meg lopni arról ismerkszik meg mindegyik.
Ja meg , hogy buta mint a segg.
Baker
Durva ez az infláció...Bostonba anno még 30 millióból repült!
gina
Még finom vagyok... rohadt elmebeteg zsiros cigány
CsipkeRózsa
Ez még mind semmi!
Olvassátok el Békesi László írását:

"Békesi László: egy párna és lepedő gyártó vállalkozó szólalt fel Orbán előtt Dallasban…"

varosikurir.hu/bekesi-orban-egy-parna-es-lepedo-gyarto-utan-beszelt/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery
Lepényleső
Közpéntzen a többségi köz ellen,- mely etnikumra jellemzően?
simmering73
“Amiről mélyen hallgat a lakájmédia….
Orbán azon a dallasi rendezvényen szónokolt, ahol a linken látható hozzászólók szerepeltek.
Trumpon kívül mindenki, így Orbán is 20 percet kapott és ezért 100.000 dollárt kellett fizetnie.
A felszólalók között ablak gyártó kisiparostól kezdve kirúgott újságíróig boldog és boldogtalan található – kivéve hiteles, fajsúlyos politikust vagy üzletembert.
Ilyen dzsemboriból évente 20-25-öt rendeznek az USA-ban, pénzgyűjtési céllal, a republikánusok kasszájába. Idén ilyen volt a budapesti rendezvény is. Mit mondhatnék – csak a szégyen…”
varosikurir.hu/bekesi-orban-egy-parna-es-lepedo-gyarto-utan-beszelt/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery
evacica
@simmering73: A baj csak az, hogy ezt a mi pénzünkből fizette ez az uborkafára felkapaszkodott senki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.