Fertőző májgyulladás (Hepatitis A) járványra figyelmezteti a fővárosi egészségügyi szolgáltatókat az országos tisztifőorvos – derül ki a Népszavához eljutott dokumentumból.

Fertőző májgyulladás járvány veszélyére figyelmeztetett Müller Cecília
Fotó: Youtube

Magyarországon a fertőző májgyulladásos megbetegedések száma 2016 és 2020 között folyamatosan csökkent: míg 2016-ban 699 eset volt, 2020-ra már csak 28. Tavaly összesen 75 fertőzöttet regisztráltak.

Az idei év első hét hónapjában viszont 346 megbetegedés történt. A járványügyi hivatal szerint a fertőzés terjedésében szerepet játszhat egy új vírustörzs megjelenése is Magyarországon. A mostani járvány főként Budapestet érinti, az összes eset több mint a felét a fővárosból jelentették.

Forrás: nepszava.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Bejelentem a fideSSes vírust,mert még mindig gyilkol és az ellen szar sem használ!
Pálinkás Pál
értem...tehát fele annyi eset mint 2016-ban...és riadó...akkor nem volt veszély?...ugyanúgy a fidesz kormányzott!...hányok attól ami megy,úgy látom a hatalom rájött mivel lehet az egybiteseket kordában tartani...covid is velünk van a 70-es évek óta...most hirtelen valllamiért " fontos " lett a zsidrákoknak...írhatnék " háttérhatalmat " is..ugyan az...
amortizáltok
a kutyáidat oltasd és idomitsd, ne riogass mert kecskeszarvaid lesznek és mekegve kártyázol a buszokon.pihent liba

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.