Ahogy arról korábban beszámoltunk, emberölés bűntettében bűnösnek mondta ki és életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék a VV. Fanniként ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. Lászlót július 13-án. B. László benyújtotta az életfogytiglani ítélete ellen a fellebbezést – írja a Bors.hu.

Fellebbezett VV Fanni feltételezett gyilkosa
Fotó: RTL

Novozánszki Fanninak még 2017 őszén veszett nyoma. A róla készült utolsó kamerafelvételen, B. László karjaiban fekszik, az hogy élt-e még akkor, az valószínűleg már sosem fog kiderülni.

Fanni földi maradványai nem kerültek elő, ennek ellenére a rendőrség B. Lászlót gyanúsította meg gyilkossággal. A bíróság négy és fél évvel a nő eltűnése után hozott ítéletet. 

Ugyan a férfi az ítélethozatal utáni percekben azonnal jelezte fellebbezését, de az akkor még nem volt világos, hogy az ítélet mely pontjai ellen. 

A Bors információi szerint most kiderült, hogy

a létező összes pont ellen, az ítélet és az ítélethozatalban foglalt rendelkezések ellen is, ami azt jelenti, hogy – többek között – az a közel 5 millió forint, amit a nyomozók Fanni lakásában találtak, egyelőre nem fizethető ki az elhunyt lány szüleinek.

A lap megkeresésére dr Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője elmondta, B. László felmentésért fellebbezett a bíróságon, tehát megy tovább az ügy az Ítélőtáblához.

A fentiek alapján a férfit nem érdekli, hogy mit éreznek Fanni szülei, a bíróságon sem volt hajlandó a lány édesanyjának szemébe nézni.

Az Ítélőtábla számításaim szerint talán 2023 februárjában hozhat ítéletet, a másodfok után pedig még mindig lesz mozgástere B. Lászlónak, mehet tovább harmadfokra is, ha nem tetszik majd neki a másodfok ítélete. Az ügy akkor a Kúrián dől majd el, legkorábban 2023 őszén. Ennyit kell várniuk Fanni szüleinek arra, hogy végre lezáruljon ez a borzalom és megkezdhessék a lányuk elvesztésének fájdalmas feldolgozását

– mondta a lapnak az ügyvéd.

Forrás: Bors

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
""Fanni földi maradványai nem kerültek elő, ennek ellenére a rendőrség B. Lászlót gyanúsította meg gyilkossággal. A bíróság négy és fél évvel a nő eltűnése után hozott ítéletet. ""
Na, szóval: holttest (áldozat) nincs! Gyanúsítpott--majd elitélt viszont van! Milyen alapon? Bizonyított bármilyen(!!) elkövetett bűn? És most nem egy ""tilosbanparkolásra"" gondolnék.
Csupán egy (finoman szólva) nem apácai életet élő nő személyének a léte-nemléte kérdéses. Pl mi van akkor, ha egy dubaji, jól őrzött, de gazdag bég bégetteti folyamatosan? Vagy egy háremben a nyolcadik feleség?
Málna
@namihami: Így jár az, aki nem mentőt hív egy vérző, ájult nőre, hanem elviszi a kocsijával és átadja idegeneknek...:-)
namihami
@Málna: Még mindig csak az a dolog kiindulópontja, hogy NINCS holttest.
Oké, ez egy hülye!!! Vitathatatlan. De attól még nem bizonyítottan gyilkos is!
Tehát, tisztázatlan hogy egy rendőrség és egy bíróság mi alapján ítéltetett és itélt el valakit, akiről semmit nem tud/hat/nak.
Én se tudok, de az évtizedek során annyit hallani politikai, gazdasági vagy csak erkölcsi okok miatti bűnökről, amiről aztán vagy kiderül vagy nem, hogy nem is úgy, nem is akkor és nem is ott esett meg.
Az ""elkövető"" nem rokon, barát, ismerős---csupán vagy bűnös vagy nem---de számomra ez nem tiszta. Így vetődnek fel a kérdéseim.
Málna
@namihami: Nekem nincsenek kétségeim. És örülök, hogy nem ússza meg csak azért, mert ügyesen tüntette el a holttestet.
namihami
@Málna:. Csakhogy te sem rendőr, sem bíró nem vagy. Én sem.
De a hazai rendőrség és bíróság így és most feltételezésekre építve alkot (talán igen-talán nem) bűnöst. Kreálnak egy gyilkossági ügyet--holttest nélkül.
Mivel már a hazai gyakorlatban is volt rá példa, akkor én azt mondom (persze ez is csak kamu), hogy egy magasrangú fideszes politikus követte el és most a Pintér/Polt duó kapta feladatul, hogy kihúzza a sz@rból. (látod, ezt is lehet hinni és akár meggyőződéssel--ugyanannyi ""bizonyiték"" kreálható hozzá)
C_3PO
Ha csak 99%-ban bizonyított a bűnössége gyilkosságban, akkor nem elítélhető! Hiányzik a holttest! Az esetleg megoldaná a problémát!

A cikk címe itt korrekt!
vacsi
Mi az, hogy "feltételezett gyilkos"?! Ő a gyilkos, vagy nem?! Hogy lehet ilyen alapon ítélkezni?! Ennyi erővel bárkire bármit rá lehet fogni.
Ha ő a gyilkos, be kell bizonyítani, egyértelműen, akkor lehet elítélni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.