Egy év alatt 21 százalékról 27 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik most úgy látják, a nyugdíjkorhatár elérése után sem mennek egy ideig valóban nyugdíjba, azaz dolgozni fognak derül ki a K&H negyedévente rendszeresen megjelenő biztos jövő reprezentatív felméréséből.

Gyomrost adott az Orbán-kormány politikája: sötét felhők gyülekeznek a fejünk felett
Kép: Facebook/Orbán Viktor

A résztvevők átlagban 69 évre várják a rájuk vonatkozó nyugdíjkorhatárt, ez megegyezik az utóbbi évek értékével.

Ugyanakkor fontos változás, hogy míg 2019 és 2020-ban a 65 év volt a leggyakrabban említett korhatár, addig 2021-ben és 2022-ben számszerűleg már többen említették a 70 évet. Igaz, a különbség csak pár százalék, ha azonban a trendeket nézzük, akkor a következő időszakban már 70 év jelenhet meg a többségnél

- ismertette a kutatás legfontosabb eredményeit Székely Pálma, a K&H Biztosító életbiztosítás és saját értékesítési csatornák üzletágának vezetője. Hozzátette:

Lényeges az is, hogy a különböző korosztályba tartozók eltérően látják a jövőjüket. Míg az ötvenes korosztály legnagyobb része a 65 éves nyugdíjkorhatárra számít, addig a harmincasok és negyvenesek körében már most a 70 évet említették a leggyakrabban.

A megkérdezettek 61 százaléka akkor tervezi a nyugdíjba vonulást, amikor erre a törvényi keretek lehetőséget adnak. A korábbi években többen voltak:

2019, 2020 és 2021 második negyedévében 66-70 százalékuk számított erre.

Idén 11 százalékos volt azoknak az aránya, akik úgy vélik, hogy már a nyugdíjkorhatár elérése előtt pihenésre válthatnak. Az előző három évben ők szintén többen voltak, akkor 12-14 százalékos volt az arányuk.

A mostani kutatás végeredménye szerint 27 százalék mondható pesszimistának:

ők azt várják, hogy a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgozni fognak. Ez az arány magasabb az előző évek 20 százalék körüli szintjéhez képest.

Forrás: mfor

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A ferfiak atlageletkora 72 ev. A 70-es nyugdijkorhatrral csak 2 nyugdijat kell nekik fizetni atlagban. Ugyes huzas.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amortizáltok
akkor megkérdezném ki züllesztette le az országot és azt mondják hogy ha nem telik a rezsiire akkor keressenek pénz koltal hat vagy 24 lövetüvel vagy hogy érthető orbán mondata
fergeteg
Nyugaton már most 70 basszátok meg bolsik.
fergeteg
Jönnek a szarkavarók mint a fakivágásnál.
Ki a faszom akarja kivágni az erdőket?
Bizony a gallyal meg fűteni kellene a cigánynak is,nem kocsigumival.
Yoda69
@fergeteg: Kommunista! Ha egyertelmu torvenyeket hoznak, akkor nincs ok a "szarkavarasra".
amortizáltok
@amortizáltok: István kérem hogy is állunk a halottnéző pénzel ??? nem sokáig élt az esztelenség máris visszavonták szép estét.
amortizáltok
@fergeteg: igaz a mondás mindenki olyan kalappal köszön amilyen neki van
nekem nincs hatvanegy pusztám sem hatvan flakonok meg autógumi jut arról néha nem ők tehetnek sok milliárdot siboltak ki ám rájuk hivatkozva 100 milliós székházat ajándékkép florikának orbán hivatali autóját , szintén 20-30 milliókért fundamentum nélküli düledező házakat vett kinek? aztán pofátlanul beszólt hogy 17 ezerért uj akkut volt kénytelen venni hát akkor álljon a biróság elé és vigye a balhéit a népe meg éhezik max lopni kénytelen

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.