Egy év alatt 21 százalékról 27 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik most úgy látják, a nyugdíjkorhatár elérése után sem mennek egy ideig valóban nyugdíjba, azaz dolgozni fognak derül ki a K&H negyedévente rendszeresen megjelenő biztos jövő reprezentatív felméréséből.

Gyomrost adott az Orbán-kormány politikája: sötét felhők gyülekeznek a fejünk felett
Kép: Facebook/Orbán Viktor

A résztvevők átlagban 69 évre várják a rájuk vonatkozó nyugdíjkorhatárt, ez megegyezik az utóbbi évek értékével.

Ugyanakkor fontos változás, hogy míg 2019 és 2020-ban a 65 év volt a leggyakrabban említett korhatár, addig 2021-ben és 2022-ben számszerűleg már többen említették a 70 évet. Igaz, a különbség csak pár százalék, ha azonban a trendeket nézzük, akkor a következő időszakban már 70 év jelenhet meg a többségnél

- ismertette a kutatás legfontosabb eredményeit Székely Pálma, a K&H Biztosító életbiztosítás és saját értékesítési csatornák üzletágának vezetője. Hozzátette:

Lényeges az is, hogy a különböző korosztályba tartozók eltérően látják a jövőjüket. Míg az ötvenes korosztály legnagyobb része a 65 éves nyugdíjkorhatárra számít, addig a harmincasok és negyvenesek körében már most a 70 évet említették a leggyakrabban.

A megkérdezettek 61 százaléka akkor tervezi a nyugdíjba vonulást, amikor erre a törvényi keretek lehetőséget adnak. A korábbi években többen voltak:

2019, 2020 és 2021 második negyedévében 66-70 százalékuk számított erre.

Idén 11 százalékos volt azoknak az aránya, akik úgy vélik, hogy már a nyugdíjkorhatár elérése előtt pihenésre válthatnak. Az előző három évben ők szintén többen voltak, akkor 12-14 százalékos volt az arányuk.

A mostani kutatás végeredménye szerint 27 százalék mondható pesszimistának:

ők azt várják, hogy a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgozni fognak. Ez az arány magasabb az előző évek 20 százalék körüli szintjéhez képest.

Forrás: mfor

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A ferfiak atlageletkora 72 ev. A 70-es nyugdijkorhatrral csak 2 nyugdijat kell nekik fizetni atlagban. Ugyes huzas.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
A ferfiak atlageletkora 72 ev. A 70-es nyugdijkorhatrral csak 2 nyugdijat kell nekik fizetni atlagban. Ugyes huzas.
nejlontacskó
@Yoda69: ez nagyon sajnálatos, de a leginkább elkeserítő az, hogy a nyugdíjba vonuló sem tervez pihenést...
Inkább tovább dolgozna, hogy a jövőjét biztosítsa!
Szörnyű, hogy erre egy élet munkája is, kevésnek bizonyul...
Rockxy
nagy divat a gyomros mostanában.
ideje lenne pofásra cserélni.
pl. nincs alkotmányunk.
ami van, az aljas és törvénytelen.
Istenakinincsen
Dolgozzunk akkor életfogytig...ki meddig birja, de ne kelljen eltartani élősködő tolvaj maffiakormányokat!
A morbid rész csak a halál utáni 25-50 éves gödör vagy betondoboz bérleti joga. Fizetünk ha meghaltunk is!(vagy a rokonok).
emerencia
Nem mindegy, hogy milyen munkát végzett az illető az utolsó 2-3 évtizedben. Nagy divat manapság a munkahelyi gyötrés vagyis a szándékos, vezetők általi munkakörülmény rombolás. (Tudnék mesélni.) Mindemellett nincs rehabilitáció. (A nyaralás nem az.) Betegen, idősen, hónapokig hosszú műszakokban dolgozva kell kivárni pl. egy szakrendelésre való bejutást. Aki mindezek után megéri a nyugdíjkorhatárt aligha képes dolgozni, ráadásul a silány minőségű közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatásban sem fogják meggyógyítani. A lerobbant ember először csak szenved majd idő előtt elhalálozik, ha nem képes megfizetni valamely színvonalas magánellátást mert örül, ha egyáltalán élelemre futja. Orbán világában nagyon sok embernek egy élet adó és járulékfizetés után ez a sorsa.
csipetke
@Shikari: 06:42 Szívemből szóltál,mert a fideszről beszéltél. Az impotens, nem szakértői orbán-kormány elmebeteg gazdaságpolitikája miatt kerültünk ebbe a szar helyzetbe, a béka segge alá. De sajnos ezek még egyetlen egyszer sem vállalták a felelősséget a buggyant döntéseik miatt. Ezek miatt van minden.- Soros-migráncsok-Gyurcsány-háború,stb. A sorrend tetszés szerint változtatható
balos
@shin-kari: te szerencsétlen!Mielőtt megszólalsz legalább egyeztess a lölövel,mert most is kiderült,hogy ö a legdrágább gáz viszont eladó!Persze,ha benne vagy akkor vágd pofán magad!Ne várd,hogy a kasza igazítson a fazonodon!
ómió
És mi abban a "gyomros", ha valaki tovább dolgozna, mint a nyugdíjkorhatár!? Úgy "píszí" hazudni?!
amortizáltok
@csipetke: kari ez az ország az egyetlen a világon aki nem látja a fától az erdőt. ide kormány nem is kellene mert mindenki hibás aki itt él vagy ide jön levegőt venni,nem is tudom ide minek ekkora bölcs milliárdos bagázs elmondja most ez az ok, az az ok, ja mi nem voltunk vagyunk és leszünk okai semminek ??? ez egy kurvára jó alap amivel max csődbe lehet menni, avagy már oda értünk. ártatlan báránykái a világ ostobáinak Álldozati birkákká lettünk? ja akkor most a legjobb. a 70 éves nyugdijazásról meg 1 meg kellene élni !!!
mert meghalni nem művészet ,de hogy ha igy megy tovább sokunk nem éli meg mert ilyen iszonyatosan jó körülményeket túl NEM lehet élni. kenyér ára hús ára a fillérets - zőldség- gyümölcs mára az egekben jár és még nem állt meg hajrá Magyarország - ról harsogott orbán? hazudott a trombitája ??
fals volt és ennyi.
csipetke
@amortizáltok: 09:43 Na de látod,hogy az idióta orbán-fun mit mond,hogy mi ebben a gyomros,ha valaki tovább dolgozna,mint a nyugdíjkorhatár?( 09:30) Nem fogja fel a nyomorult, hogy nem tovább AKAR dogozni, hanem MUSZÁJ neki,ha nem akar éhendögleni. A rothadó nyugat nyugdíjasai továbbra is jól élnek, (bár ott is lesznek megszorítások) de összehasonlíthatatlanul jobban élnek,mint az itthoni nyugdíjasok.
amortizáltok
@csipetke: nem tudok finomabban fogalmazni dolgoztasson a jó kurváival az orbán, 70 et a férfiak 80 % nem éli meg látni kéne a lakótelepeinken a NŐK 85 % özvegy ja az kit is érdelelne itt ???
ebben a nyomorban max 2 kutyával sétálnak az özvegyek a pasi nyakára nem teszik rá az övet sem mert nincs
amortizáltok
@Horizont: orbán nem éli meg a 70 et mert olyan selejt
ómió
@Clavigo: Bolsiék fajkreténje! Az neked mindig több "efftársi önbizalmat" ad, ha tükör előtt így "bátorítod" magadat?
Németh István
@Yoda69: @amortizáltok: @csipetke: ti a címeres marhák! No persze a veletek egy véleményen lévők is! A nyugdíjkorhatár adott, a kormány ezen változtathat! Kik szavazták meg a kormányt ?? a 2/3-os de inkább 4/5-ös többség! Aztán lássuk be igaza van a kormánynak >> akik elmentek nyugdíjba 65-67 évesen azok tovább dolgoztak ott ahol lehetett és tudtak. Minden ok meg van arra, hogy a korhatárt felemeljék, az állami bevétel bármennyire is furcsa a primitív agyaknak ezt szükségessé teszi! A háziasszonynak a bugyellárisában lévő pénzből kell kigazdálkodnia a napi betévőt, de a ruhára, a szórakozásra a, zsebpénzre valót stb. is! Így van ez a nyugdíj alapba befizetésre kerülő járulékok és természetesen az adók esetében is! AZ államnak is többe kerül ma minden mit 50 évvel, de akár 20 évvel, vagy két évvel ezelőtt! Miről rinyáltok>> a balliberális moslék kommunista szocialista - fasiszta szemetek irányítása esetén a seggetek kilógna a gatyából!
Yoda69
@Németh István: Te baromallat! A kormany azert tolja ki a nyugdijkorhatart, hogy NE KELLJEN NYUGDIJAT FIZETNIE, mert ures a kassza. Erted te roman paraszt taho?
Meszy
@Yoda69: Dehogy érti. Ez csak egy vonító narancspatkány aki együtt fog lógni a gazdáival együtt.
amortizáltok
@Németh István: TE MEG TROFEÁS SEGGNYALó VAGY multkor pont reklamáltál, hogy nem kéne itt az oldalon mocskolódni? én arra válaszoltam , és akkor te itt és most miket irsz ??? TE MIÉRT műveled ?hát bujj orbánod seggébe és nyald portalanra. Engem felejt el véglegre selejt genyó maradék
amortizáltok
@Németh István: a 27 % áfa az mire is kell ökrök ökre? tőbb mint az áru értékének 1/4 -E főközgazdász
Németh István
@amortizáltok: seggfej!! nem most a fene szar gazdaságpolitikai helyzetbe fognak ÁFA csökkentő intézkedéseket hozni, de jobb lenne azt reklamálnod és annál aki ezt kitalálta és bevezette! GÖRÉNY! érted!? Na aztán ti címeres moslékok! akik a nemzet népellenes söpredék tagjai vagytok > @Yoda69: @Meszy: mit képzeltek a világon mindenhol infláció, recesszió van és majd most Magyarországon amit a gyurcsányék elloptak az pont most fogja nektek visszafizetni a jelenlegi kormány! nem kaptatok eleget eddig is,meg sem érdemeltétek szar tetvek!
A hülye fejeteket a gáztározókat is eladták a gyurcsányék, ha az ORBÁN vezette kormányzat nem szerzi vissza a zsebetekbe tárolhatnátok a gázt! hogy kapjátok be az összes hosszú-cicit!
Németh István
@amortizáltok: meglátszik, hogy nem tudsz gondolkozni! különben kik is vezették be az ÁFA elvtársadat! Nem most fognak ÁFA csökkenteni pláne nem az ipari termékeken> talán az élelmiszeripari terméke kivételek lehetnek, ám itt is csínján kell bánni az árakkal, mert a hülye időszakban a felvásárlás zavart okozhat! De ezt hiába mondom, te úgy sem érted!!!
amortizáltok
képzelhetnéd pedig 12+17 ha összeadod mennyi is
amortizáltok
@Németh István: na jó téged agymosással szerltek fel kár rád két szó is
Németh István
Sajnos nagyon igaza van a külhonba szakadt barátaimnak!
Mivel családot alapítottak kint - különben ez érdekes jelenség! > ha nyugdíjba mennek, ez most már folyamat náluk is, akkor mint szülők hazaköltöznek, itt vesznek házat, vagy lakást és amíg bírják kétlaki életet kívánnak élni! Amolyan egy évben egyszer-egyszer végig látogatják a gyerekeket, módit választva! DE kettő család is van akik caklipakli haza költöznének, ha Magyarországon állandósulna, vagy valamilyen garanciáját látnák annak, hogy a jelenlegi fejlődési és a megélhetési ütem ugyan így folytatódik mint az elmúlt 5-6 évben tapasztalták! Mert azért látnak ám és hallanak ám ők is egyet, s mást!
Érdekes nem a gyurcsány időszakot emlegették, a szemkilövésekkel meg a libások
kirablásával - olybá tűnt azt nem kultiválnák!
@amortizáltok: @Yoda69: >> csak mondom ők is 75-77 év körüliek! nagyon nyugdíj korúak!
amortizáltok
akkor megkérdezném ki züllesztette le az országot és azt mondják hogy ha nem telik a rezsiire akkor keressenek pénz koltal hat vagy 24 lövetüvel vagy hogy érthető orbán mondata
fergeteg
Nyugaton már most 70 basszátok meg bolsik.
fergeteg
Jönnek a szarkavarók mint a fakivágásnál.
Ki a faszom akarja kivágni az erdőket?
Bizony a gallyal meg fűteni kellene a cigánynak is,nem kocsigumival.
Yoda69
@fergeteg: Kommunista! Ha egyertelmu torvenyeket hoznak, akkor nincs ok a "szarkavarasra".
amortizáltok
@amortizáltok: István kérem hogy is állunk a halottnéző pénzel ??? nem sokáig élt az esztelenség máris visszavonták szép estét.
amortizáltok
@fergeteg: igaz a mondás mindenki olyan kalappal köszön amilyen neki van
nekem nincs hatvanegy pusztám sem hatvan flakonok meg autógumi jut arról néha nem ők tehetnek sok milliárdot siboltak ki ám rájuk hivatkozva 100 milliós székházat ajándékkép florikának orbán hivatali autóját , szintén 20-30 milliókért fundamentum nélküli düledező házakat vett kinek? aztán pofátlanul beszólt hogy 17 ezerért uj akkut volt kénytelen venni hát akkor álljon a biróság elé és vigye a balhéit a népe meg éhezik max lopni kénytelen

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.