Visszatér a hőség a héten, de hétfőn még főként az ország északi és keleti részein zivatarok is kialakulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napos, gomolyfelhős idő lesz a jellemző.

35 fokra és zivatarra is számítani lehet hétfőn

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfőn a késő délelőtti, déli óráktól legnagyobb eséllyel az ország északkeleti, keleti harmadán, illetve délután északnyugaton nyílik esély helyenként zivatar kialakulására. A zivatarokat átmeneti intenzív csapadék, kisebb méretű jég, egy-egy helyen 60 km/h feletti szél kísérheti.

A meteorológiai szolgálat a zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Vas és Győr-Moson-Sopron, valamint Nógrád, Heves, Jász-NAgykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre. A hőség miatt Békésre és Csongrád-Csanád megyére van kiadva elsőfokú figyelmeztető előrejelzés.

Az előrejelzés szerint hétfőn a hőmérséklet kora délután 30 és 35, késő este 21 és 27 fok között várható.

Hétfő éjjel a legtöbb helyen derült lesz az ég, de nyugaton kisebb körzetekben gomolyfelhős maradhat az idő. A nyugati határ közelében egy-egy zápor, zivatar nem kizárt. A légmozgás gyenge lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között várható, de a hidegre érzékeny vidékeken hűvösebb lehet.

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, csak helyenként lehet zápor, zivatar. A nyugatias szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.