Döntés még nincs a témában, de a tévécsatorna értesülései szerint egyre több helyen fontolgatják ezt.

Az ATV híradójának anyaga szerint egyre több intézményben fontolgatják, hogy a rezsiköltségek emelkedése miatt online oktatásra állnak át.

ATV: a rezsiköltségek emelkedése miatt több iskolában online oktatásra állhatnak át

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint pár napja a Népszava értesült úgy, hogy a rezsiköltségek emelkedése miatt bezárhatják a legnagyobb rezsikiadással működő kart (Természettudományi Kar), az órákat pedig online formában kellene megtartani novembertől 2023 márciusáig. A lap szerint a kar vezetése tiltakozott a döntés ellen, a dékán viszont "bele van kényszerítve" abba, hogy takarékoskodni kell. Az ELTE a Népszava értesüléseit nem cáfolta, ám tájékoztatást későbbre ígért. 

Az ATV cikke szerint vidéken az általános iskoláknál van hasonló helyzet, több szülő is arra készül, hogy ősszel a fűtési szezon indulása után az elszálló költségek miatt intézménybezárások lehetnek.

"Egy megkérdezett szülő az ATV Híradójának elmondta, ha fát kell gyűjteniük ahhoz, hogy a gyermekeik ne fázzanak az iskolában, akkor elmennek és fát gyűjtenek. A baranyai kistelepülésen élő édesapa hozzátette, a kislánya szeptemberben kezdi az első osztályt és már most, az iskolakezdés előtt azt hallotta, hogy nem lesz pénze több környékbeli iskolának sem arra, hogy fűteni tudjanak, így az intézmények online oktatásra állhatnak át"

- olvasható a cikkben.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja, Nagy Erzsébet az ATV-nek elmondta, nem váratlan a lépés, és a szülők attól tartanak ,hogy más intézményekben is bekövetkezik.

A cikkből kiderült, az ELTE többször is igényelt, ám nem kapott támogatást a fűtés korszerűsítésére. Az ELTE egyébként egyike azon felsőoktatási intézményeknek, melyek nem alapítványi fenntartásúak. Ezen utóbbi kategóriába tartozó, az úgynevezett modellváltáson átesett egyetemeket a kormány a következő öt évben összesen mintegy 1,8 ezer milliárd forinttal fogja támogatni jelen állás szerint. 

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete szerint egyelőre nincs konkrét döntés az ELTE-n az online oktatásra való átállásról, jelenleg azt vizsgálják, hogy a gyakorlati órákat és a labormunkákat hogyan tudják átcsoportosítani a tanév első két hónapjára. 

Forrás: atv.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@sgl: A fideSS meg barna!Az valahogy jobban megy a tömeggyilkosságaikhoz!
ómió
Az ATV-s efftársak már "döntöttek"?
csak úgy....
érdekes,hogy a jobbágy gyerekek,meg csak télen járhattak iskolába..
ennyire szarban lenne a haza?- remélem azért,hogy a focipályákon a gyöp fütve lesz..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.