A rendőrség nyomoz a választási iroda feljelentése nyomán, az érintett gyanúsított tagadja, hogy aláírásokat hamisított volna.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a Budapesti 10. számú országgyűlési egyéni választókerület Választási Iroda feljelentése alapján a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya (BRFK GBEFO).

Halott emberek neve is szerepelt az aláírásgyűjtő íveken Óbudán

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A közlemény szerint a 2022-es országgyűlési választáson résztvevő egyik párt jelöltjének aláíróívén 12 olyan személy aláírása is szerepelt, akik már nem éltek az ajánlásgyűjtés idején. További 28 embert a nyomozók tanúként hallgattak ki, akik saját elmondásuk szerint úgy szerepeltek a gyűjtőíveken, hogy nem adtak ajánlást az adott jelöltnek. 

A jelöltet egyébként az ajánlások alapján a választási bizottság nyilvántartásba vette, ám mentelmi joga megszűnt, mivel pártja nem jutott be a parlamentbe, őmaga pedig nem szerzett mandátumot. 

A 49 éves M. Anita lakásán augusztus 9-én kutatást hajtottak végre a BRFK GBEFO rendőrei, a nőt pedig a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A nő szabadlábon védekezik, és elismerte, hogy az aláírások túlnyomó többségét ő gyűjtötte, ám azt tagadta, hogy aláírásokat hamisított volna.

Forrás: police.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Pedig csak azt csinálta,mint a többi megélhetési politikus!Ki így ki úgy csalik,hogy kitörjön a posványból!
Németh István
@balos: NA IDE FIGYELJ, MIELŐTT KIBONTAKOZNÁL!!! A kormány kiváló intézkedéseket hozott! Ezek kvadrálnak az Eu.-s törvényekkel! A lakosság nyilvántartása ha úgy történne nem lenne, de legalább is sokkal kevesebb visszaélés! DE meg kell, hogy mondjam a hatalmi ágak >> a rendőrség, a hivatalok (kormányhivatal) az önkormányzatok nyilvántartásai mind-mind hibásak! Nem lehet megtudni egy élő személy valós lakás és elérhetőségi címét, mert egyszerűen a hatóságok nem rendelkeznek vele! Ha társasházban élsz fingod sincs, hogy kik laknak körülötted, csak bambulsz, hogy megint idegent látsz! Mit gondolsz meddig mehet ez így!? Előbb utóbb a hatóságoknak a sarkukra kell állni > már csak a választások miatt is, hiszen pont az ő trehanyságuknak volt köszönhető a budapesti fő polgármesteri választás elcsalása! Gondolkozni kellene! És a kormánynak valagba rúgni a saját intézményeik vezetőit, hogy engedik leszarnia rendeletek végrehajtását! Van rendelet, hejjel közzel jó is lenne, csak szarnak betartani >>> ÉS jé csalás, visszaélés a holtak szavazólapja kerülnek elő, stb. >> hát basszák meg magukat!
csak úgy....
magyarországon csak az erdélyi halottak szavazhatnak !
Meszy
@Németh István: HaHAHAHAHAHAH. Abba kellene hagynod az ivást mert rohasztja a pöcs agyadat pista. A kormány csak elbaszott mindent amit lehetett és szétkúrta az országott. Elcsalva meg az áprilisi választások voltak, ahol a moslék narancspatkány hűbéruraid pofátlanul közpénzből és elsöprő médiatúlsúlyban kampányoltak. Ha szereetnél, lóghatsz majd velük együtt
verőce21
@csak úgy...: (08:44) Hamarosan, lehet téged is számításba vesznek Németországban...!
ómió
Az USA-ból már ez is "begyűrüzött"?
kisfalud
Érdekes Burgenland halottjai nem tülekedtek sem az iskolakezdési támogatásért, sem annakidején a magyar igazolványért sem, de lehet, hogy a levélszavazósdi dakota játékra is legyintettek. Erdélyben és a Délvidéken stb. már nyerő volt ez a Lendvai utcából szervezett társasjáték.
csak úgy....
@verőce21: farkasom,te egy semmitmondó ondó,de azért mesélhetsz.. :)
Németh István
@Meszy: @csak úgy...: Szóval hol vagytok nyilvántartva?? ja-ja a hullaházban! bocsika, nem akarok kegyeletsértő lenni!
Nessy
Nyugalom! Ez a fidesz választási törvénye alapján nem probléma! Határon túli hű magyarjaik a síron túl is támogatják a fideszt!
verőce21
@csak úgy...: A butaságoddal fűthetsz is a télen Paraszt...!
Meszy
@Németh István: pityu ez harmatgyenge volt még egy magadfajta kirohadt agyú narancspatkánytól is.
Németh István
@Meszy: az a helyzet, hogy a csalás az tény > a holtak újrahasznosítása olybá tűnik hasznos feladat, ha már a hulladékok újrahasznosítása is dívik hát akkor miért ne, igaz!? A szemét tehát újra termelődik! ÉS!!! mint finom úri gentlemanyus mondom neked > sajnos te még élő humusz jelöltként fertőzöd a környezeted! ezért irtani kéne!
kereső
@sgl: Anno buday gyulus is azt tette,- "sztárügyvédként".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.