Egy kis Veszprém megyei faluban, Bében elárverezték egy négygyerekes család házát. A vevő Brunner Imre polgármester, aki egyedül licitált az épületre, így a kikiáltási áron, 3 millió forintért vehette meg, és haladékot sem ad a családnak az ingatlan elhagyására – írja a 24.hu nyomán a Népszava.

Polgármester vette meg a házukat, azonnal ki akarja dobni a négygyerekes családot

Fotó: Facebook

A portál munkatársai szerették volna a történtekkel kapcsolatban megkérdezni a polgármestert is, aki azonban nem nyilatkozott. Több falubeli szívtelennek és embertelennek nevezte a polgármester hozzáállását.

Az árverési jegyzőkönyv szerint összesen tízmillió forintos tartozás gyülemlett fel a házra. Az árverés kezdetekor felhívták a polgármestert, hogy szorult helyzetük miatt segítséget kérjenek, mert tudták, van egy üresen álló ingatlana, amit szívesen kibérelnének. A polgármester annyit mondott erre, hogy hallott az árverésről, de nem tud segíteni. Arra azonban nem gondolt a bajba jutott család, hogy éppen a polgármester lesz az, aki miatt végül el kell hagynia az otthonát.

„Újra felhívtam a polgármestert, hogy meg tudunk-e esetleg egyezni, hogy visszabéreljük tőle az ingatlant, vagy legalább adjon egy kis haladékot a kiköltözésre, de nem volt semmire sem hajlandó”

- mondta a családapa.

Címlapkép: Facebook

Forrás: 24.hu, Népszava

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meszy
Bár a polgi papíron független és mégis érzek benne egy nagyadag narancspatkány hajlamot a viselkedése okán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Baker
@Giovanni Alba: nem ismerjük a sztorit, csak azt, amit a család megosztott! Vajon perelték a volt férjet a csp miatt (az állam megelőlegezi), egyezkedtek a bankkal?
Szerintem nem.
Giovanni Alba
@Baker: ma, 10:29
A tények ismerete nélkül csak találgatni tudunk. Érdeklődéssel várom a fejleményeket, de bevallom, előítéleteim vannak a végrehajtókkal, és a bankok hitelezési gyakorlatával szemben.
Az egyik ilyen intézmény úgy adott kézpénzkölcsönt, hogy a folyósításkor levonta az első havi törlesztést. Ott, azonnal, helyben. Majdnem úgy, mint a viccben, amikor a favágó kölcsönt kér az uzsorástól. A letét a favágófejsze, a visszafizetendő összeg ennek a kétszerese. Letétbe helyezi hát a fejszét, megkapja a kölcsönt, de hogy "segítsen rajta", az uzsorás azt javasolja ezt a pénzt tekintsék törlesztésnek, tehát adja vissza. Hazafelé morfondírozik a favágó: Most nincsen se fejszém, se pénzem, és még tartozok is az uzsorásnak.
Baker
@Giovanni Alba: Mi 2006-ban vettünk fel svájci frank alapú hitelt. (a forint hitel 50%-kal több havi törlesztő lett volna - kösz, Járay Zsiga!)
Aztán,amikor egy csekken 179 ezres összeg szerepelt, elballagtunk a bankba és megkérdeztük, hogyan lehetne csökkenteni a törlesztőt. Egyrészt forintosították a hitelt, masrészt kitolták a futamidőt.
De mi nem vártuk, hogy majd segít...bárki, hanem megelőztük az eladósodást! Ma már alig fizetünk többet, mint eredetileg.
kereső
@Málna: T.08:31 "Hej, te bunkócska , te drááááááága..."- vannak jogszabályi előirások a kikiáltási ár meghatározására, itt a vh. , gondolom megbeszélve a polgármester úrral- ennek x@rt a közepébe. És nem mérvadó, hogy azon az áron elviszik-e, vagy sem. Tehát ne okoskodj, mert megárt a szépségednek...
Málna
@kereső: Mint már írtam - biztos elkerülte a figyelmedet - ha nem volt minden törvényes, akkor annak következményei lesznek. Tehát te okoskodtál feleslegesen, hiszen én ezt már leírtam. Pá, kesergő...
kereső
Új fejlemény az ügyben- a ház kikiáltási árát a falu jegyzője határozta meg, Ő állitotta ki az adó-és értékbizonyitványt.
Hogy is szólt az itélet" törvényesnek törvényes, csak nem erkölcsös", ( Tocsik Márta...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.