A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki gépkocsi értékesítő munkája közben százmilliókat sikkasztott. A 24.hu úgy tudja, hogy az érintett cég a Wallis.

Letöltendő börtönt kért az ügyészség a százmilliókat sikkasztó autóértékesítőre

Fotó: pixabay.com

A vádirat szerint egy 27 éves férfi értékesítőként dolgozott egy gépjárműkereskedő cégnél. Munkaköréből kifolyólag joga volt a gépkocsikat átadni a vevőknek és tőlük a vételárat készpénzben átvenni, amelyet azonban köteles lett volna a házipénztárba vagy a cég bankszámlájára befizetni – írják az ügyészség honlapján.

A férfi 2019 áprilisa és 2020 januárja között úgy értékesített 24 járművet, hogy azok – összesen több mint 223 millió forintos – vételárát elsikkasztotta, megkárosítva így az értékesítő céget. A személygépkocsikat az esetek többségében átírták a jóhiszemű vásárlók nevére, azonban a vádlott az átvett összegeket nem fizette be munkáltatójának, hanem azokból saját magának vásárolt autókat, nagy értékű műszaki cikkeket és ruhákat, valamint eljátszotta kaszinóban és online sportfogadáson.

A vádnak tárgya még egy eset, amikor a vádlott 8 millió forintot úgy vett át egy gépkocsiért, hogy azt ígérte, hogy az ügyintézési határidő miatt 1 hét múlva jelentkezik, azonban a vételárat ekkor is magára költötte, az autót pedig nem adta át.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfival szemben különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat börtönre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Emellett az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a cég kártérítési igényét is bírálja el érdemben az elkövetési érték erejéig, valamint kötelezze a férfit a 7,5 millió forintot meghaladó bűnügyi költség viselésére is.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: ugyeszseg.hu, 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
A hülye, állt volna államtitkárnak a fideszbe, és annyi pénzt szedhetett volna be mint a pelyva, és úgy vigyázna rá a fidesz, mint a hímestojásra. Mégiscsak okosabb nála a dr. Flóri, a Simonka, a Boldog, a Völner stb.
fideszes gyökér
A bírót le kell váltani.
Az illető pont jó lenne Főispánnak!
balos
@fideszes gyökér: Ami késik nem múlik!Fiatal még a sikér még megtalálhatja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Halálos baleset történt Sülysápnál
Itthon - 2022. September 27., 09:21
Halálos baleset történt Sülysápnál
Halálos baleset történt Békésben
Itthon - 2022. September 27., 07:54
Halálos baleset történt Békésben