Hogy, hogy nem, az egyik legnagyobb hazai kandalló- és fatüzelésű tűzhelygyártó Mészáros Lőrinc cége, az Opus Global tulajdonában van.

Mészáros Lőrincék hatalmasat kaszálhatnak a kandallógyártó cégükkel

Fotó: pixabay.com

A rezsicsökkentés csökkentése miatt megnőtt a kereslet a szilárd tüzelésű kályhák iránt, és a kormány is ezt ösztönzi: az iskolák fafűtésre való átállását is fontolgatják, Orbán Viktor néhány hete pedig arról beszélt, hogy kályha- és kazánprogramot fog indítani a kormány. Hogy, hogy nem, az egyik legnagyobb hazai gyártó Mészáros Lőrinc cége, az Opus Global tulajdonában van – írja a Magyar Narancs.

A Wamsler SE nevű, fa- és széntüzelésű tűzhelyeket, kandallókat és kazánokat gyártú salgótarjáni cég a honlapja szerint a Salgótarjáni Vasöntöde és Tűzhelygyár jogutódjaként jött létre, majd német és offshore tulajdonosok után végül a Phylaxia csoport tagja lett. Ebből lett 2013-ban az Opimus Group, amely 2017-ben Mészáros Lőrincnél kötött ki, majd változtatta Opus Globalra a nevét.

Az is a véletlen műve lehet, hogy Mészáros tulajdonszerzése után a Budapesti Értéktőzsde honlapján 2017. december 15-én megjelent közlemény arról tájékoztatta az Opus Global befektetőit,

„a Társaság 99,93 százalékos tulajdonában álló Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Részvénytársaság a mai napon támogatási szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztériummal (…) Intelligens gyártó és innovációs központ létrehozása a Wamsler SE Részvénytársaságnál a hatékonyság és versenyképesség növelése érdekében”

című projekt megvalósítása céljából.

A 2017-es támogatás mértéke 1 785 960 353 forint, amelyet a Wamsler SE a 3 571 920 707 forint összköltségű projektje megvalósítására vett igénybe. 

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Magyar Narancs

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
@Csizmás Kond: te hülye korcs,azt hiszed,hogy ezt mészáros csinálja? Csak aláirja a papirokat jó esetben...vagy van kiadva névbélyegző és orbán ügyintézői rápecsételik. Ez a barom meg a hírekből tudja meg,hogy miket is vett a múlt héten
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Ha még valakinek nem lenne világos, hogy egész Európában mért csak nekünk kell átállni fatüzelésre, és mért lesz nyugati gázárakat megszégyenítően magas a gáz ára amit állítólag ötödáron vesznek.
Kitaláltátok: irgalmatlan sok kandallót akarnak eladni a hülye magyaroknak. Mert ezek ahelyett, hogy a Kossuth téren tüntetnének, loholnak a méregdrága tüzifa után bakker. Még örülnek is, hogy azzal fűthetnek. Ez az ország egy kib.szott lúzer gyülekezet.
134.bátor
@Macskaszem: Már az is világos,hogy a rendeletet mièrt hozták...nem ment a " kandallógyár" ,kicsit meg kell támogatni. Az utolsó mondatod szent igaz!!!
yazo64
Nagyot kaszál az aranykalászos már megint... ki súg ezeknek hogy mibe érdemes fogni?
kereső
@Macskaszem: És mindezt ezt úgy, hogy az állam "bácsi" jótét lélek meg is támogatta jó néhány milliárddal, mint a mátrai erőműnél.
csagyi
Miért is gondolhatjuk azt,hogy pont ehhez nem ért? Egy szuper vállalkozói esze van,de ezt idáig nem merte bevállalni.
Most pedig itt is szárnyal mint a szél.
ómió
Eszerint, mégis van, akinek "jót tett az efftársi bojkott"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.