Megszólalt a nyugat-magyarországi város egyetemének első embere.

Soproni rektor: Magyarországot nem fenyegeti az erdőirtás veszélye

Fotó: pixabay.com

A magyar erdőkben jelentős faanyag tartalék található, amely a fenntarthatóság, a biodiverzitás és az ökológiai értékek veszélyeztetése nélkül hasznosítható. Erdőirtás hazánkban több mint egy évszázada nem lehetséges – fogalmaz állásfoglalásában a Zöld Talár-díjas és a GreenMetric nemzet­közi felsőoktatási rangsorban előkelő helyet elfoglaló Soproni Egyetem, amely az erdőkkel kapcsolatos kutatás és felsőoktatás hazai központja.

„A Soproni Egyetemen kétszáz éve kutatjuk és oktatjuk az erdők fenntartható hasznosításának lehetőségeit. Részletes adatsorok és nagy biztonságú prognózisok állnak rendelkezésünkre, figyelemmel a klímaváltozás okozta kihívásokra is.

Ennek alapján kijelenthetem, hogy Magyarországot nem fenyegeti az erdőirtás veszélye, mert hazánk rendelkezik azzal az erdészeti és természetvédelmi tudással és tapasztalattal, valamint szakembergárdával, amely képes erdeink fenntartható kezelésére.

Az erdészeti politika, az erdőgazdálkodók, a nemzeti parkok és a természetvédelmi szakemberek együttműködésben gondolkodnak és azonos értékrend alapján őrzik nemzeti kincsünket, az erdőt"

– mondta dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Agroinform

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
Persze! Szakember... Azonban! Máról holnapra nem tud bárki átállni vegyesfűtésre! Aki eddig gázzal, illetve villannyal (pl.: klíma) fűtött csak, annak most ez nagy falat!
Az nem úgy van, hogy veszek tűzifát, hisz azon még tegnap fütyült a rigó! Másik dolog: ki is kell annak száradni - az pedig 1-2 forró nyár!
Nem beszélve a használaton kívüli régi kéményekről! Sokat visszabontottak, ne kelljen utána fizetni a "kéményadót" ... Kéményseprés díja régen nem volt olcsó! Nemrég része csak a rezsicsökkentés projektnek! most meg a korábban visszabontott kéményt kezdi újraépíteni...
Aztán az okosba' buherált fűtőalkalmatosságok hirtelen előkerülnek, ugye?! Még kályhacső is van a padláson, nyárikonyhában félredobva... Na, de ha mindezeket összevetjük, minimum tűzveszélyes, netalán életveszélyes megoldások születnek majd, hisz a kapkodás / pánik a lehető legrosszabb tanácsadó!
Leég a ház - biztosító széttárja a kezét: "Nem tudunk fizetni, mert 3 egymástól független szakértő is azt mondta, hogy gondatlanság eredményezte a kárt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
nem ?? Most hoztak rá törvényt, uram !
fideszes gyökér
@verőce21: Én azért simán kivágnám az erdőket a Miniszterelnökúr tanácsára.
Az ilyen hülye rektorocskák csak ne okoskodjanak bele a nagyok dolgába.
Baker
@Maccska: De nem vonnak be szakembereket! Csak hasra ütve döntenek.
ómió
Szóval, egy hozzáértő már nem fújja a bolsi hazudozást!
Nyírfa
Csak egy kérdésem van: Fábián Attila feltenné-e erre az állításra a családja életét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Halálos baleset történt Sülysápnál
Itthon - 2022. September 27., 09:21
Halálos baleset történt Sülysápnál
Halálos baleset történt Békésben
Itthon - 2022. September 27., 07:54
Halálos baleset történt Békésben