Potocskáné Körösi Anita szerint még most is vannak olyanok, akik "azokon a napokon" elbújnak a világ elől, nem mennek iskolába vagy dolgozni.Orbánék rongyokkal vennék fel a harcot a menstruációs balesetek ellen a Jobbik elnökhelyettese szerint
Fotó: Facebook

Miközben a "hanyatló" nyugaton van olyan ország, ahol a női higiéniai termékeket ingyenesen biztosítják, addig nálunk havi több ezer forintos kiadást jelenthet a folyamatosan dráguló betétek, tamponok és hölgykelyhek beszerzése a nehéz napokra

- írta a Facebookon hétfőn Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese.

A politikus szerint magyar lányok és nők ezrei élik meg szégyenként nőiségüket, mert minden akaratuk ellenére egészen egyszerűen anyagi okok miatt nem tudják beszerezni a szükséges menstruációs termékeket.

Még most, 2022-ben is vannak olyanok, akik azokon a napokon elbújnak a világ elől, nem mennek iskolába vagy dolgozni

- jegyezte meg.

Az Orbán-kormány szeret visszautazni az időben – elég ha az iskolák fatüzelésre történő visszaállítására gondolunk – így nem lennék meglepve, ha előjönnének azzal a "formabontó" ötlettel, hogy nem kellenek ezek a modern vívmányok, régen is jók voltak a mindenféle rongyok a menstruációs balesetek elkerülése érdekében.

Ennek még a gondolata is megalázó és szégyenteljes!

A politikus közölte:  a Jobbik továbbra is fenntartja azon javaslatát, hogy egyrészt a kormányzat csökkentse a női higiéniai termékek áfáját a kedvezményes kulcsra, másrészt a védőnői és családsegítő hálózat javaslatára a kormányzat biztosítson ingyenesen betéteket, tamponokat a legrászorultabb nőtársainknak.

Címlapkép: Pixabay.com

Forrás: Facebook

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@fergeteg: 12 éve vezették be mindenre a 27% Áfát! Amikor "dübörgött a gazdaság", ilyen prózai dolgokra sohasem jutott. Mostanság meg mindennek megy föl az ára. Ez viszont száz milliárdokat jelent pluszban a költségvetésnek adó bevétel formájában. . Nem tudod milyen kormány van azóta? Tényleg, hogy is hívjál a miniszterelnököt, és az MNB elnököt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@csagyi: Emlékszem, ha anno valaki nehezményezte, hogy a kis fizetésűek rosszul jártak, azonnal le lettek hurrogva a neten és azon kívül is. A szívem szakadt meg, mikor láttam, hogy a vásárlók egy része kidobálja a még jó állapotú cuccait és röhögve vesz drágábbat, addig a szegényebb embereknek még pl.egy akciós csillár megvétele is problémás. Ők voltak többen, ez meglátszott az összbevételen is. Orbán haszonélvező kegyeltjei nem tudták feldobni a bevételeket, ehhez hiányoztak azok, akiknek Orbán kegyetlen rendszere a rosszlétet biztosította. A lakosság tömegei ellen létrehozott gazdaságpolitika hátrafelé visz, nem előre. Senkinek nem jó.
Gyurka80
@teuton: 15!% az szja 38 helyett világos?
teuton
@Gyurka80: HOL van/volt 38% SZJA a minimalberre es a minimalnyugdijra idiota?! Ja, Abszurdisztanban! A nemeteknel, a rothado Nuygaton evi 4,4 millio jövedelemig (!!!) nincs, a gyerekek szamaval pdig jelentösen nö ez a hatar! Az elelmiszerre pedig 7/% az afa!!! Tehat olcsobb, mint MO-on, a fizeteskülönbseget nem is szamolva! Es van a KATA-hoz hasonlo rendszer is, amit nem szüntettek meg valasztasi penzosztogatasbol eredö költsegvetesi hiany miatt mint Orbanisztanban, ami TELJESEN adomentes evi 7 millio forintig!!!
percsi
@rokker33: "Nehogy már a kormány tegyen arról is, hogy nincs 2=3000 forintja a családnak betétre meg tisztasági csomagra"
Ha nem a kormány, akkor Te! Mert biztos hozzád fut be a nem kevés adó!

A higiénia fontos lételem, és sajnos a nőknek ezért nagy árat kell fizetni. Egy kis megértést-együttérzést várunk el a férfiaktól! Neked nincs nő a közeledben?
Van az havonta 5-7 ezer is 1 nőnek. Ha a családban van +1 leány, akkor 10-14 ezer, ha 2 leány akkor 15-21 ezer. Az ország 3/4-nek pár ezer forint is nagyon sokat számít!
Nem kellene már a magyar nőkre, családokra is odafigyelni? Az adójukért némi támogatást kapni?
Te ezen felháborodsz, mert köcsög vagy, a felcsúti hattyú-farhát kilátó giccs és hasonló kiadások több milliárdokért az rendben van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.