Két magyar lapnak is hosszú Facebook-bejegyzésben ment neki az orosz külügy.

Durván nekiment a Népszavának és a HVG-nek az orosz külügyminsztérium

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Az orosz külügy a Népszavát és a HVG-t szemelte ki magának egy-egy nemrég megjelent cikk miatt, mert szerintük azok "diszkreditálni akarják az ukrajnai különleges katonai műveletet".

Népszava

A Népszavával az volt a baj, hogy a napilap augusztus 10-én cikket írt arról, hogy az orosz hatóságok szisztematikusan üldözik a Jehova tanúi egyház tagjait. A lap "bizarr keresztényüldözésnek" nevezi, hogy lényegében naponta indulnak eljárások az egyház tagjai ellen.

Az orosz külügy szerint a cikk szerzője nem foglalkozik azzal a ténnyel, hogy az orosz legfelsőbb bíróság 2017-ben szélsőséges szervezetnek minősítette a Jehova tanúit, ezért kerülnek börtönbe a szervezet tagjai. Üzenik azt is, hogy ezeknek az eljárásoknak nincs semmi közük az ukrán háborúhoz.

A Népszava cikke ilyet nem állított, és az is szerepel a szövegben, hogy Oroszországban szélsőséges szervezetnek nyilvánították a Jehova tanúit.

HVG

A HVG-vel az az orosz külügy problémája, hogy számos, az ukrán háborúval kapcsolatos hírt vesz át a nyugati sajtóból. Ilyen például, hogy az orosz erők nemzetközi szerződésekben tiltott aknákkal szórják tele Ukrajnát, vagy hogy tönkre akarják tenni az ukrán áramhálózatot azzal, hogy le akarják kapcsolni arról a zaporizzsjai atomerőművet.

A külügy posztja nem próbálja tagadni ezeket a híreket, inkább azzal próbálja ellenpontozni őket, hogy a HVG nem hozta le az orosz kormány közleményeit arról, hogy az ukránok is használnak tiltott fegyvereket, és hogy az orosz erők mennyi mindent tesznek a zaporizzsjai erőmű védelméért, amit az ukránok az orosz kormány szerint bombáznak.

Forrás: 444.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Mi köze az orosz külügynek a magyar sajtóhoz???Semmi- hacsak...nem vagyunk máris moszkva gyarmata.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Szijjas majd behívatja a főszerkesztőket...
Nyírfa
@Clavigo: 18.25

Előbb, mint az orosz nagykövetet.
Clavigo
@Nyírfa: Azt csak azért,,hogy seggrepuszit adhasson nekik...
Nyírfa
@Clavigo: 18.56

Előttem van az boldog gyermeki áhítat Péter arcán, amíg Lavrov kitűzte a ruhájára a kitüntetést. Ettől a rettenetesen alkalmatlan ficsúrtól várni a hazája képviseletét, meddő dolog lenne.
ómió
Már az oroszok is elszoktak az ilyen durván efftársi stílustól?
kereső
@Maccska: aug. 16 , 17:26 "Brüsszel" nem pofázik bele, hogy miről, mit ir az ujság (azt irja az ujság Lujza!!!), hanem abba pofázik bele, hogy a magyar sajtó 90+%.a fideSS közvetlen irányitás alatt van, a magukat függetleneknek mondók, meg "öncenzúráznak". Az oroszok meg- direktbe azt akarják meghatározni, hogyan tálalja a hvg, és a népszava a "különleges hadmúveletet". Némi különbséget érzékelek a két "beleszólás" között- te narancsos moszkovita, fidess xar rágó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.