Vasárnap mentőhelikoptert riasztottak Fonyódra, ahol nyolc évvel ezelőtt egy EU-s pénzből finanszírozott strandfelújítás részeként kialakítottak egy mentőhelikopter-leszállót is.

Vélhetően a fideszes polgármester napágyai miatt nem tudott leszállni a mentőhelikopter Fonyódon

A mentők mégsem ott, hanem a közeli focipályán landoltak, hiszen az EU-s pénzből felújított, majd fizetőssé tett, homokos partú Panoráma strand mentőhelikopter-leszállóján bérelhető ágyakat helyeztek el. A város fideszes polgármestere szerint sosem volt leszállásra alkalmas a térkőből kirakott, nagy H-val megjelölt rész.

A Telex megkeresésére az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sajtóosztálya megerősítette, hogy múlt hét vasárnap mentőautót és mentőhelikoptert is riasztottak Fonyódra, a beteget az első ellátás után stabil állapotban, mentőautóval vitték a mentőhelikopterhez, mellyel ezután kórházba szállították. Közölték, hogy a mentőhelikopterek pilótái minden aktuális körülmény figyelembevételével a pillanatnyilag legalkalmasabb, legbiztonságosabb leszállóhelyet választják a landoláshoz.

Ebben az esetben a Panoráma strandon tartózkodó nagyszámú ember és azok elhelyezkedése miatt a helyi futballpályán szálltak le.

- nyilatkozták.

Mivel a Panoráma strand a fonyódi városüzemeltetéshez tartozik, a lap helikopteres mentéssel kapcsolatban megkereste a város fideszes polgármesterét. Hidvégi József telefonon azt nyilatkozta a Telexnek, hogy a helikopterleszállót 2014-ben építették meg, amikor az egész strandot EU-s támogatásból fejlesztették,

2015-ben egyetlen alkalommal megpróbált a Panoráma strandon leszállni egy helikopter, de annyira felkavarta a homokot a játszótérről, illetve a strandfoci- és strandröplabdapályákról, hogy végül a 300 méterrel arrébb található, füves sportpályán tudott csak landolni, mivel a standfelújítási pályázat részeként készült el a leszálló, hiába derült ki, hogy leszállásra alkalmatlan, évekig üresen kellett hagyni a nagy H-val megjelölt, térköves részt  idén viszont már kerülhettek oda bérelhető napágyak, ugyanis 2021-ben lejárt a pályázatban kötelezően vállalt, 5 éves fenntartási időszak.

Abban viszont biztos volt, hogy az első sikertelen leszállási kísérlet óta nem próbált meg helikopter landolni a Panoráma strandon, mivel a város azonnal jelezte, hogy nem alkalmas erre a terület, és kérték is, hogy ezt a pontot vegyék ki a légimentők listájából.

Fogyódon a fizetős Panoráma strandot korábban Sándortelepinek hívták, és szabadstrandként üzemelt. Aztán a város 2012-ben sikeresen pályázott EU-s pénzre, így kezdtek bele abba, hogy a Balaton egyik leghosszabb, közel 200 méter hosszú homokos partszakaszát alakítsák ki ott.

A 345 millió forint uniós támogatásból megvalósuló munkálatok 2013 tavaszán kezdődtek el és 2015 nyarán fejezőtek be, de a partszakasz bizonyos fejlesztéseit köztük a mentőhelikopter-leszállópályát már 2014-ben ünnepélyesen is átadták.

Forrás: Telex

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
@Maccska: anyádat kellett volna beperelni mert kiszart egy ilyen fikarágót,pedig a szecskavágóban jobb helyed lett volna
percsi
@Maccska: Nem kell a hulyét játszani, ismét egy polgármester, aki olyan pályázatot adott be, ami kivitelezhetetlen, és te már mást akarsz feljelenteni.
"Mivel a Panoráma strand a fonyódi "városüzemeltetéshez" tartozik...
Aztán "A VÁROS" 2012-ben sikeresen pályázott EU-s pénzre,...!
Szerinted a "városüzemeltetéshez" és "a város" alatt mit kell értelmezni?
Elmagyarázom:
azt, hogy a szabadstrandot lenyúlta a polgármester, - gondolom nem az ottani lakosok akartak fizetős strandot -, többszáz millió összeg ütötte a markát, a leszállópálya mégsem felel meg az elvárt követelménynek, ezért odarakatta a napágyait, amivel nyaranta szintén jócskán nyerészkedik.
Azt nem tudom elhinni, hogy az ottani lakosok látnak a bejött összegből valamit.
ómió
Már megint ez az efftársi "vélhetően"!?
kulabombaafityiszre
Akkor vissza kell fizetni az eu-s pénzt.Nem az lett belőle amire adták.
Szánalmas fidernyák banda.
Clavigo
@ómió: Csak nyugi... Az ügy már tulnötte a 42 - es IQ- dat...
ómió
@Clavigo: Az elmeosztályi rezidenciádról mindig így "számolsz", bolsiék fajkreténje, vagy csak a sokkterápia után?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.