Mindössze nyolc hónapnyi minisztériumi munka után jelölték konzulnak Deutsch Domonkost. 

A Szabad Európa cikke szerint mindössze nyolc hónapnyi minisztériumi munka után máris konzulnak jelölték Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő unokaöccsét, Deutsch Domonkost. 

Szabad Európa: párizsi konzul lesz Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő 24 éves unokaöccséből

Fotó: Facebook/Deutsch Tamás

A lap több forrásból értesült úgy, hogy az unokaöcs párizsi konzul lesz, a feladatra Szijjártó Péter külügyminiszter jelölte ki, jelenleg pedig a pozícióra való felkészítése zajlik, a szolgálati helyét valamikor 2023 elején foglalhatja majd el.

A cikk szerint Deutsch Domonkos nem rendelkezik külszolgálati tapasztalattal, a Külgazdasági és Külügyminisztériumba 2021. szeptember 30-án vették fel, kifejezetten Szijjártó kérésére. Deutsch a Sportdiplomáciai Főosztályon kezdett dolgozni, de nem a kezdő pozíciót jelentő kormánytanácsnokként vagy gyakornokként, hanem egyből vezető kormánytanácsosként. A főosztály létszámát a lap állítása szerint csak az ő kedvééért bővítették ki.

"Ez a gyors előmenetel meglehetősen ritka, főleg diplomáciai területen. Jellemzően ugyanis éveket kell lehúzni a minisztériumban, mire valaki külszolgálatra mehet. A külszolgálati, illetve diplomáciai munkát alacsonyabb beosztásban szokás megkezdeni, hogy a kezdők beletanuljanak. Deutsch azonban már minisztériumi munkáját sem kezdő pozícióból indította, és most bármiféle külszolgálati vagy diplomáciai tapasztalat nélkül kapta meg a beosztott diplomata, konzul besorolást.

Ráadásul az európai fővárosi pozíciók kifejezetten népszerűek szoktak lenni, sokan szeretnének ott külszolgálatot teljesíteni. Párizs tehát kiemelt helynek számít, főleg ha azt nézzük, hogy jelenleg 145 országban 243 konzul teljesít külszolgálatot a külügyminisztérium adatai szerint"

- olvasható a cikkben. A Szabad Európa az ügy kapcsán kérdéseket küldött a külügyminisztériumnak, de még nem kaptak választ. 

A lap szerint Deutsch Domonkos 1998-ban született, járt az ELTE PPK-ra és a TEstnevelési Egyetemre is, az MTK magasugrója volt, 2015-ben egy ifjúsági aranyérmet nyert, de sokkal több versenynek, főképp külföldi megmérettetésnek nem találta nyomát a Szabad Európa.

Deutsch Tamást egyébként pont 1998-ban jelölték miniszternek az első Fidesz-kormány idején (ekkor 32 éves volt, 24 évesen lett országgyűlési képviselő), de a pozíciót az Ifjúsági és Sportminisztériumban csak 1999-ben foglalhatta el, mivel addig le kellett diplomáznia.

Forrás: szabadeuropa.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Kíváncsian várom hogy mikor neveznek ki valami fontos posztra egy fideszes lovat pl. a Lázár ménesből...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kisfalud
Helyes. mert Magyarországon a gyerek, és a család az első. Egyéb jelét ennek a blöffnek mostanában a talajmenti "káderek" úgysem látják, legalább a saját családjaikon bizonyítsák.
Eladott Ország
"A közigazgatás felsővezetésében és az EU-s pénzek elosztásában burjánzik a klientelizmus, favoritizmus és nepotizmus. Közben százezres nagyságrendben űztétek el a magyar polgárokat az országból, akiktől a saját felemelkedésük és emberhez méltó életük lehetőségét is elvették."
kolozsvaros.com/2022/08/16/egyetertes-van-osszetartas-es-sziklaszilard-egyseg/
balos
Újabb drogos lesz a csapatban?Megbukott a francia kapcsolat?
jesz
Olaszországban képvisel minket(ha képvisel) az "apukám világa"...Ő még az olasz nyelvet sem beszélte rendesen, mégis kinevezték.

Nincs új a Nap alatt.
Dr. Proktor
Kíváncsian várom hogy mikor neveznek ki valami fontos posztra egy fideszes lovat pl. a Lázár ménesből...
Jozefina
Hol van a nagy keleti nyitás??? A türk tanácsban jobb helye lenne, mint a hanyatló kapitalista világban!!! Mellesleg minek a külügyi végzettség, amikor a határvadászoknak is elég a nyolc általános!!??
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 07:57
A fidesznek eléggé efftársi,hiszen tapasztaszlat semmi,viszont rokony.
verőce21
Nosésaztán? Magas vékony, akár Butapest főpolgármestere is lehetne...! :)
telegdilaci
@Dr. Proktor:Van még valamilyen hozzánem értő ebben a bagázsban akinek a segge vége nem kapott még jó zsíros állást?
Gauntlet
@ómió: van benne elég komcsi vér, az fix
kisfalud
@sgl: Az mint annyiszor már, Tokajban is bebizonyosodott, amihez a fiúk nyúltak, ott mindenhol felüti a fejét a korrupció, a csalás, és az illető cég, vagy ágazat tönkretétele. Ez amerikai történet az évjárat meghamisítással bukott ki, (ami Tokaj esetében felér azzal, mint máshol a seprőbor készítés), de már korábban, Orbánné feltűnése után Tokajban, azzal kezdődtek a bajok, hogy kritikátlanul dőlt a pénz a szőlőfelvásárlásra, és olyan tételek is tokajiként kerültek feldolgozásra, ami addig esetleg kommersz bornak, vagy ipari felhasználásra szántak. Ezért eshet meg az a szégyen, hogy a multiknál 6-700 Ft-ért a tokaji termőhely megjelöléssel ma is lehet palackos lőrét kapni.
Aki meg azt hiszi, hogy Orbánék kb 40 milliós támogatása a fő baj, az téved, az csak egy sunyi lenyúlás volt, aminek a legnagyobb vesztese M. Aranka volt, meg az adófizetők, (aki elszólta magát), még a magánéletében is komoly problémái lettek emiatt.
telegdilaci
@ómió: Azért azt ne felejtsük el hogy a Fideszben mindenki mindenhez is ért,ha nincs meg a megfelelő végzettsége egy éjszaka alatt törvényt módosítanak, személyre szólóan,biztosan el tudja látni a semmit nem jelentő pozícióját!
Néro2
Pontosítanám :
párizsi konzul lesz Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő 24 éves unokapöccséből
Csutilandban ilyen.
Mert ugye jóvanezígy. fityma savazó Degenerált József Bürgepuszta Agyhalott Dűlő 1
szép új világ
Ketten indultak a konzuli posztért. A másik induló egy ló volt, Lázár ménesbirtokáról.
A ló kapott több szavazatot, de mégsem őt választották - hasonlóan Varga Zs. András Kúria-elnök feleségéhez - nem a szakértelem számított, hanem a rokoni kapcsolat.
Nessy
Ne bántsátok már szegény ifjút! Jogosan nyert a lóval szemben, mert a ló nem tudott olyan szinten nyeríteni franciául, mint ő.
Ludmilla
Málna mit szól hozzá?Jól van ez így?Vagy az ilyen cikkeket nem olvassa?
jesz
nézem ezt a fotót...ilyen egy igazi államférfi...(?)
Aki Én
Ilyenkor látszik, mennyire korrekt a fidesz.
Közülük valót küldenek a migránsokkal teli, rezsitámogatás mentes, hanyatló nyugatra.
Pedig kibaszhattak volna bárkivel...
Aki Én
@ómió: Neked a roma ifjúkommunista unokaöccse nem elég efftársi, balfasz?
Csak nehogy migránsnak nézzék...
vitriol
dajcsék körülnézhetnének még a családban, meg a haveri társaságban, hátha van még komoly megbízást nélkülöző lézengő fideszhű semmirekellő! Mert posztok még akadnak bőven, de gyártani is lehet, ha van kinek!
ómió
@Aki Én:Attól lett "roma ifjúkommunista", hogy te meg a bolsi tetübandád ezt hazudja rá, bolsiék fajgörénye!? Ne görcsölj rajta, mert még megárt!
Aki Én
@ómió: Hogy tudsz így szembe menni a valósággal, te elmebeteg?
ja, elmebeteg vagy...
ómió
@telegdilaci: Ezt annak a "hozzáértő efftársi csapatnak" a főcsáposaként "deklarálod", amelyik idehaza 45 év alatt potom 50 év lemaradást "vívott ki" nekünk a "rothadó kapitalizmus" mögött!? Akkor, ez "tuti hiteles"!
ómió
@Aki Én:Most meg már az elmeosztályi rezidenciádról elmebetegezel másokat, bolsiék főgyagyása!? Ejh, de "feltörtél"!
ómió
@Gauntlet: Ránézésre, vagy efftársi ráhazudásra?
ómió
@kulabombaafityiszre: Ti rágjátok, cincáljátok szanaszét, nyilván, mert nem efftársi az "ízléseteknek"! Ennyit nem vagy képes észrevenni? Vagy, ami nincs, arra hogy is vehetnéd?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 13:14
Ebben a kérdésben is sikerült hülyének maradnod,mert neked ómió orbán faszát szopni ó mi jó.
amortizáltok
ki kivel hogyan s miért rokon régi vers de örök is kinek a valoga vége igy tán értik mások is?
Yoda69
Nagy karriert fut be a drogos unokaoccse.
Logogrif
@ómió: Fityi-Fütyi tényleg ennyira korlátoltnak tetszik lenni ?
kisfalud
Ez is pusztán a véletlen műve, ha szegény Móricz Zsigmond élne azt sem tudná a kínálkozó sógor-komás esetek tengerében, hogy melyiket tűzze a tolla hegyére.

"Bár az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) mélyen hallgat a kinevezéséről, a szervezet honlapján megtalálható vezetői névsor bizonyítja: Novák Katalin sógornője kapta meg az újonnan létrehozott Humánreprodukciós Igazgatóság vezetői posztját. Vesztergom Dóra még Novák köztársasági elnökké választása előtt lett igazgatói rangban az államosított lombikszektor legfőbb felügyelője."
Virág Árpád
@Dr. Proktor: Kincsem mint pénzügyminiszter?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.