Nem is a toronyház tetején lévő jelzőlámpák a zavaróak, hanem a 60-70 méter magasan az épület közepére felhelyezettek. A MOL szerint ezek légügyi akadályfények, melyek tesztelése most folyik különböző időjárási körülmények között.

A Telex egyik olvasója írt a lapnak arról, hogy a kőbányai lakásukba, amely a hatodik emeleten van, zavaró módon világít be az újbudai MOL-toronyház Hungexpóról visszaverődő jelzőfénye.

Kőbányai lakásba világít be az újbudai MOL-toronyház villogó jelzőfénye, zavarja a lakókat

A MOL (Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.) épülő irodaháza, a Mol Campus és a BudaPart városnegyed épületei Budapesten 2022. augusztus 3-án. 

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

"Kőbányán lakunk a Kőrösi Csoma Sándor út mellett, az ablakunk pedig dél-délnyugat felé néz. Ma vettük észre ezt a villogó fényt, ami eléggé magasan lehet, mert mi a hatodikon lakunk. A tőlünk jobbra található új Hungexpo-épület üvegfelületei visszaverik ezt a fényt, így a férjemnek a számítógépénél ülve a szemébe villogott, nagyon zavaró volt"

- írta az olvasó. 

A Telex videója a jelzőfényekről, érdemes hozzá bekapcsolni a feliratot (a videó alján a fogaskerék ikon mellett balra)

A Telex munkatársa a város több pontjáról is megnézte a MOL-torony jelzőfényeit, és azt írta, hogy az adótornyoknál megszokotthoz képest erősebben látszanak a toronyház tetején (140 méteren) és a közepén (60-70 méteren) felszerelt jelzőlámpák villogó fényei. Az utóbbiak ráadásul a lap munkatársa szerint a budai hegyek utcáitól a kőbányai magaslaton álló panelházak ablakáig sok helyre be tudnak villogni.

"A lámpák nappali, fehér villogása erősen látszik a Westend tetejéről vagy a Soroksári útról is.

Éjszaka mostanában legtöbbször vörösre vált a fény, ami különösen furcsa, karácsonyfaszerű látványt nyújt a Margit hídról nézve a sárgás fénnyel kivilágított Parlament, Szabadság-szobor és budai Vár között"

- olvasható a cikkben.

A MOL a lap megkeresésére azt közölte, hogy a MOL Campus építési engedélyében van előírva, hogy az épületre légügyi akadályfényeket kell elhelyezni, jelenleg ezeknek a lámpáknak a tesztelése folyik különböző időjárási körülmények között. A jelzőlámpák eredetileg az építkezéshez használt toronydarukon voltak elhelyzve, azok elbontása után kerültek át az épületre. 

A Telex munkatársa a cikkben kitért arra, hogy a torony közepén elhelyezett fények szükségessége nem derült ki, mivel más, ugyanilyen magasságú épületen (Országház, Schönherz kollégium, SOTE-épület, TB-székház) nincs ilyen jelzőfény, vagy ha van, akkor azok nem olyan erősségűek, mint a MOL-tornyon lévők.

Forrás: Telex

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Philip Marlowe: Tudod, nappal a napfény, és este, éjszaka a sötétben villogó erős fény között van egy hangyafülnyi különbség. Kezdve ott, hogy napfény nem villog, hanem egyenletesen világít. Egy éjszaka bevilágító villogó, éles fény, pártállástól és nemi identitástól függetlenül zavaró!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Nessy: 12.29

Elment hál'isten, egy retardálttal kevesebb.
Képzeld, egy ilyen ember közelségében élni...
Nessy
@Nyírfa: Lehet,hogy aki itt goromba, fensőbbséges modorban ír, otthon köcsögkalapban sétál a szőnyeg alatt.
Nyírfa
@Nessy: 13.11

Az bizony lehet. De élete párját aztán végképp nem akarom elképzelni. :)
Maccska
A legtöbb lakásba bevilagít valami fény.Erre való a redőny vagy a sötétítő függöny.
Baker
@Philip Marlowe: Qsdolsz, NER csicska! Irány a dagi valaga: térdelsz, nyalsz és nyelsz!
Baker
@Maccska: ...és igen, megjött az első :)
Na, mit mondtam, @Philip Marlowe?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.