Egyénileg döntenek a Független Benzinkutak Szövetségének tagjai, kinyitnak vagy bezárnak augusztus 19-én és 20-án.

500-600 benzinkút maradhat zárva az ünnepi hétvégén

Fotó: pixabay.com

A Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) rendkívüli közgyűlése többségi szavazással úgy foglalt állást, hogy a szövetséget alkotó tagvállalatok, vállalkozások egyénileg döntik el, nyitva tartanak-e vagy bezárnak augusztus 19-én és 20-án – közölte az FBSZ kedden az MTI-vel.

Mint a 2.hu írja, a szövetség múlt pénteken jelezte, hogy a 48 órás leállási lehetőséggel élve 500-600 benzinkút zárva marad. Az üzemszünetet tiltakozásként hirdették meg, amiért a Mol 50 százalékra csökkentette az FBSZ-hez tartozó vállalkozások benzinkútjainak kiszolgálási volumenét, és nem kapták meg a nekik járó állami támogatást sem.

Kedden az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára bejelentette:

a kormány 18,5 milliárd forintot különített el a kis benzinkutak támogatására. Nobilis Márton hozzátette, hogy a támogatási programjuk már a héten fogadja az igényléseket, az újabb támogatásokhoz a pályázók augusztusban hozzá is juthatnak.

A kis benzinkutak literenként 20 forint vissza nem térítendő állami támogatásra jogosultak.

Keddi közleményében az FBSZ jelezte azt is, hogy a vidéki üzemanyag-ellátás javítása érdekében kezdeményezik a kapcsolatfelvételt a Mol vezetésével.

Ugyanakkor a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) még augusztus 13-án azt közölte, hogy a tagvállalataihoz tartozó benzinkutak nyitva lesznek augusztus 19-én és 20-án.

A szövetség felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a MÁSZ tagvállalatai által üzemeltetett mintegy ezer töltőállomás nem lesz képes teljes mértékben ellátni a hazai több mint kétezer benzinkút által biztosított üzemanyag-kiskereskedelmi szolgáltatást, ezért kérik a fogyasztókat, hogy a jelzett időszakra tervezett vásárlásaiknál erre legyenek tekintettel.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Lehet, hogy szolidaritásból kifognak nyitni.
TRAKTOROS TÜNTETÉST SZERVEZNEK AUG.20 - 31 KÖZÖTT A GAZDÁK. A KÉT RAKPARTRA MÁR BEVAN JELENTVE A RENDŐRSÉGNÉL IS. IGAZ ŐK MÁST JELÖLTEK KI DE A SZERVEZŐK RAGSZKODNAK AZ EREDETI TERVHEZ.
Nessy
Pedig hogy ígérte a kormány, hogy a MOL mindent és mindenkit el fog látni! Holott tudták, hogy a fele sem igaz az ígéretüknek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.