Komolyan vette a fogyasztóvédelem a hatósági ár februári bevezetését az alapvető élelmiszereknél.

Megbüntettek egy Aldi-boltot, mert a meghatározott árnál drágábban árulták a cukrot

Fotó: pixabay.com

Rögtön az első napon helyszíni vizsgálatokat tartott a boltokban, az Aldi egy pécsi üzlete pedig fennakadt a rostán – írja a Világgazdaság.

A kiskereskedelmi lánc elismerte, hogy tíz forinttal drágábban adta a cukrot, mint a jogszabály előírta. De szerinte nyilvánvalóan adminisztratív tévedés történt.

A hatóság 2022. február 1-jén tartott ellenőrzést az egyes alapvető élelmiszerek hatósági ára kapcsán, illetve általánosan a hagyományos kereskedelmi egységekre vonatkozóan.

A dátum nem véletlen, hiszen a kormány éppen februártól vezetett be átmenetileg árstopot az egyes alapvető élelmiszerekre,

a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, valamint a 2,8 százalékos zsírtartalmú tehéntej esetében.

A fogyasztóvédelem a pécsi Aldi üzletben azt rögzítette, hogy az egyik ismert márka kilós kiszerelésű kristálycukra 239 forintba került. Erről az üzletvezető azt nyilatkozta, hogy a termékek 2021. október 15-én alkalmazott eladási ára megegyezik az ellenőrzés napján fizetett összegekkel. Ez a dátum azért lényeges, mert a kormány döntése értelmében az érintett termékek árát úgy kell megállapítani, hogy az nem lehet magasabb a 2021. október 15. napon alkalmazott árnál.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Világgazdaság

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kisfalud
Na, legalább náluk kapható! De rendnek kell lenni, persze ha nekem sem lenne eladó cukrom én a feléért adnám.
Cucika
Nahát milyen büntettet követett el. Feltételezem az a coopnál és a CBA nál még így is 50 al olcsóbb.
kisfalud
@Cucika: Mennyivel jobb, ha kormány által megszabott ár van kiírva az üres polcra?! Legalább kisebb lesz a kockázat a cukorbetegségre egy hangyányit, ha nem lehet kapni, ha már a stadionok is egészségügyi intézmények...
simmering73
"Az Aldi nyilván nem fog ebbe tönkremenni, ezt gondolja a legtöbb magyar ember, egyesek még kárörvendőek is, hogy fizessenek csak. Nagyon kevesen jönnek rá arra, hogy ez a mentalitás nemcsak ebben az esetben jelent meg, hanem általános jelenség, ami mégcsak nem is az illiberális fasiszta Orbán-rendszer sajátja, mert így volt ez már a diktatúra előtt is, talán már az Etelközben is. De az biztos, hogy végigvonult az egész magyar történelmen, és a magyar tragédiák egyik okozója. Mi ez? A zsigeri rosszindulat, a szemétség, a szívatás, köznyelvi kifejezéssel a “kibaszás” kultúrája.

Nem szeretnénk ezúttal kitérni arra, hogy a hatósági árak bevezetése diktatúrák és unortodox hülyék találmánya, ami teljes mértékben összeegyeztethetetlen a szabad piaci versennyel, a normális gazdasággal, a vállalkozói szabadsággal, s aminek a következménye az, ami a benzinkutaknál kialakult: áruhiány, feketézés, szervezett bűnözés, korrupció és az infláció még nagyobb növekedése. A büntetést kiváltó ok eleve egy elhibázott, gazdaságilag abszurd, az alapvető jogok szempontjából törvénytelen, önkényuralmi intézkedés, mert mindenki annyiért adja az áruját, amennyiért akarja."
nepszava.us/ezert-utalnak-sokan-magyarorszagon-elni/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.