Felcsillant a remény a csapadékra?!

Gyökeresen megváltozott az előrejelzés hétvégére: itt vannak a részletek

Fotó: pixabay.com

Úgy tűnik, ismét egy a szokásosnál is bizonytalanabb ünnepi hétvége elé nézünk – írták a meteorológiai szolgálat Facebook-oldalán.

Tegnaphoz képest jelentősen változtattak a modellek a hétvége, így augusztus 20-a időjárásán is. Mára már a jóval csapadékosabb forgatókönyvek vannak túlsúlyban, sőt nem egy futás szerint az aszályhelyzet is javulhat. De mi történt, hogy szinte 180 fokot fordult az előrejelzés?

A pénteken érkező hidegfront a mostani kilátások alapján ahelyett, hogy átrobogna rajtunk, hullámot vet térségünk felett, ugyanis a nyugat felől érkező magassági teknő leszakad az alapáramlásról, és hidegörvény formájában itt keringhet majd a környezetünkben.

A front lassabb áthaladása miatt keletre valószínűleg csak később érkezik meg a lehűlés, viszont csapadék tekintetében biztatóbbak a kilátások, a friss prognózis alapján péntektől kezdődően akár több hullámban is eshet.

Mivel ilyen rövid időn belül ekkora változás ment végbe, emiatt mindenképp figyelembe kell venni, hogy a jelen előrejelzés nagy bizonytalansággal terhelt. 

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Facebook

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Libbantölő: Hát neked mi bajod van?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Hiába kérték a tüzijáték lemondását. Most majd a vihar gondoskodik róla.
jancsipapa
@terlasz: Akkor nem zivatart ,hanem hatalmas vihart jósoltak.És sajnos az is lett...
amortizáltok
@simmering73: róssz e a májam ? szerintem nem de ugy legyen jöhetne 40 napos eső felőlem aki tud uszni vagy futni megérdemli a tulélést ekkora az aszály a kukorica lábon van kiszáradva max kanibalizálódhatunk ? hust hussal akár a rezsi sziszi.
terlasz
@jancsipapa: Zivatar vagy vihar - játék a szavakkal.
Yoda69
@simmering73: Azt nem lehet mert kovacs lagerfuhrer megmondta, hogy többe kerül a leállítás, mint a megrendezes. Ergo, ha esik, ha fuj, ha dörög, ha villámlik meg lesz tartva, legfeljebb csak a fényes tekintetű vezénylő tábornok nézi majd a kolostor erkélyéről.
jancsipapa
@terlasz: Ha neked így van ,a fene se bánja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.