Az elcsatolt Krímben állomásozó orosz fekete-tengeri flotta élére új parancsnokot neveztek ki – közölte szerdán a RIA hírügynökség orosz forrásokra hivatkozva. A döntésre azután került sor, hogy a félszigeten lévő orosz katonai bázisokat többször is robbanások rázták meg.

Szorul a hurok Putyin nyaka körül? Leváltotta a fekete-tengeri flotta parancsnokát

Ha megerősítést nyer a hír, akkor Igor Oszipov eltávolítása a legjelentősebb elbocsátás lenne az Ukrajna elleni orosz invázió kezdete óta eltelt csaknem hat hónapban.

Az állami RIA idézte a forrásokat, amelyek szerint az új parancsnokot, Viktor Szokolovot a szevasztopoli kikötőben mutatták be a flotta katonai tanácsának tagjainak.

A Fekete-tengeri Flotta, amelynek Oroszországban nagyra becsült történelme van, többször is kellemetlen szituációkba került a háború kitörése óta:

több deszanthajója megrongálódott, valamint áprilisban elvesztette zászlóshajóját, a Moszkvát, amit valószínűleg ukrán Neptun rakéták küldtek hullámsírba.

Múlt héten a flotta Szaki városában található légibázisát rázta meg több robbanás, melyek jelentős károkat okoztak az ott állomásozó repülőgépekben.

Forrás: Portfolio

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Szoruljon csak az a hurok, sőt fojtsa meg minél hamarabb ezt a szemét aljas diktátort! Háborúzni, mindent és mindenkit elpusztítani a szomszédos országban /vagy bárhol, csak azért, mert egy barom hatalommániás?? Gondolkodás nélkül kinyírni, ... ezt érdemli és kész!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.