Rossz hír az időseknek. 

Borzasztó hír a nyugdíjasoknak! Idén jóval kevesebb lesz a prémium, jövőre pedig teljesen megszűnhet

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mint ismert, a magyarországi nyugdíjasok tavaly megkapták a beígért, példátlanul magas juttatást, hiszen 2021 októberében egységesen 80 ezer forint nyugdíjprémiumot kaptak az idősek.

Bár a nyugdíjtörvény miatt 435 ezer ember ennél kevesebbet kapott volna, de a „gazdaság teljesítményének köszönhetően” a kormány mindenkinek ki tudta fizetni a teljes összeget.

Idén viszont már más a helyzet: igen valószínű, hogy az idei nyugdíjprémium a reméltnél sokkal csekélyebb lesz, jövőre pedig valószínűsíthetően semmi sem juthat az időseknek. A 2023-as növekedést ugyanis az Erste 1,5 százalékra, a K&H pedig mindössze 1 százalékra teszi – áll a Blikk cikkében.

A kormány azonban – a tavalyihoz hasonlóan – még alaposan belenyúlhat az egészbe. A nyugdíjasok öröme ellenben nem lehet felhőtlen, és azt is meg kell jegyezni, hogy a prémium egyáltalán nem érinti a későbbi nyugdíjemeléseket. Mindenesetre az már most látszik: az infláció alaposan megnyirbálja a juttatást.

Forrás: Blikk.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Ki van ezen felháborodva?

- előszöris ikszelni kellett volna
- másodszor nemoda
- harmadszor, se
- demá negyedszer?
- jövőre meg nem választási év van, így nem jár semmi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Nem toldozás-foldozás, adomány meg érkezés kell ide, hanem egy jól működő, az államot egyenletesen megterhelő nyugdíj szabály, törvény ! A lényegnek azt kell tartani, hogy a nyugdíjasok az államtól kapott nyugdíjukból a kor színvonalán, kényelmesen megélhessenek, nagyobb beruházások és gyermeknevelési kiadások nélkül. Ez nem olyan rettenetesen sok !
amortizáltok
ha orbánnal együtt szünik meg senki nem sajnálkozik még a nyugdijasok sem mert hazudtak nekünk 12 évnyit bünhödjenek érte 100 éveket
amortizáltok
@Peller Anikó: csak a betegszállitás 13 ezerről 16 re emelkedett kösz egy bokatöréssel 5 x kénytelen a polgár igénybe venni ja enni mi marad ja minek is enni? hát a tulélésről ennyi nyugdijasnak is betegnek is 3 felé szabdalták a mentősöket nekik igy tetszett a népnek meg ??? biza szar mert ha akkor vagy beérsz vagy megdögölhetsz hajrá orbán de nem nyertél még várj
balos
@Peller Anikó: Remélem,pedig tisztelem az időseket(már amelyik nem gyári hibás)amelyik lehunyja a szemét azt a fideSS saját halottjának tekinti és úgy szarja le,ahogy a választások után szokta!
ómió
Nem lesz rekord-GDP-növekedés? Háborús válságban!? Ezt a "meglepit"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.